Bıçak Sanatı - Forum

pres

orijin

• *
  • 5
  • Meslek: serbest
  • Yer: Denizli
pres
« : 22 Aralık 2013, 15:21:14 »
merhaba; şahmerdan fiyatlarının yüksekliği sebebiyle pres almayı düşünüyorum,, 15 ton eksatrik pres iş görür veya  yeterli olurmu eksantrik presler hidroliklere nazaran basma hızı dk/sn daha fazla bildiğim kadarıyla,yada 100 ton hidrolik presmi almalıyım..presler konusunda bilgili arkadaşların görüşlerine ihtiyaç duymaktayım...saygılarımla...

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
Ynt: pres
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2013, 15:55:29 »
geçen boyle bir konu acmış idim bi karsanız belki yardımcı olabılır size
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5329.0

« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2013, 20:19:15 »
Eksantrik presi halihazırda kullanamazsınız. Bu tür preslerde dairesel hareket bir eksantrik ve kol tarafından doğrusal harekete çevrilir. Bu iş yapılırken esneyebilen bir sistem yoktur, yani pres belli bir kursta gider ve gelir, dolayısıyla pres eğer sizin malzemenizi şekillendiremez ise kendi kendini kırar. Modifiye eder de yaprak yay kullanırsanız olabilir.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2013, 01:16:09 Gönderen: sefaçabuk »

orijin

• *
  • 5
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2013, 01:06:56 »
peki hidrolik pres mesela 100 ton ,,bu hız ve işlev açısına yeterli olurmu? pedallı olmasıda ayrı bir gereklilik tabi !....

« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2013, 01:20:37 »
Hidrolik preslerde de hızı arttırmak demek tüm hatların, pompanın ( dolayısıyla motorun) valflerin vs. içerisinden geçen yağın debisinin yüksek olması demek olduğundan, sistemin genel olarak bu elemanlarının, hidrolik silindirin kapasitesinin üzerinde olması demektir. Ki bunların hepsi bir araya geldiğinde sizin pahalı dediğiniz şahmerdan dan daha pahalı olacaktır eminim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2013, 04:42:54 »
100 ton değil 10 ton bile olsa olur, tonaj düşük hız nispeten fazla olursa (dakikada bikaç bası yeterlidir) çok işe yarar aletlerdir. Düşük tonajları bulabilirsiniz nispeten ucuza. Ancak şahmerdan ile mantığı farklı, döverek şekilllendirmede eğer serbest çalışmayı düşünüyorsanız şahmerdan kanımca çok daha fazla özgürlük tanıyor. Presin avantajı ise düzenli, temiz ve güçlü baskısı. Özellikle malzemeyi açmada, laminasyonda, kalıplamada şahmerdandan daha kullanışlı. Ama idealde bu iki alet de aynı anda olmalı iyi bir dövme ustasının elinde bence...

Kipmen Sanat web sitesi

orijin

• *
  • 5
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2013, 11:45:43 »
öncelikle teşekkürler,,internet vidolarında izlediğim kadarıyla sadece  presle çalışan sanatçılar mevcut, ve dakikada 20-25 vuruş alabiliyorlar,,,özellikle açmada presin çok faydası olduğu görülüyor,,ben 12 -13 binlerin altında havalı şahmerdan bulamadım,,daha uygun veya ikinci el pazarında bilgisi olan arkadaşlara duyurulur..