Bıçak Sanatı - Forum

Tandy Leather Siparişi

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Tandy Leather Siparişi
« : 13 Aralık 2013, 16:33:30 »
        Deri malzemeleri ile ilgili ilk siparişlerim sonunda geldi... Kimyasallardan dolayı canımı cıkardılar; astarı yüzünü geçti ama onları çıkardım çok şükür.. Bi dahaki siparişe kimyasal asla koymam zira onlar olmasa bu kadar problem yaşamayacak masrafda etmeyecektim...kaldıki çıkarabilmem bile mucize oldu...ancak diğer el aletleri hakikaten harika... Özellikle doğal tabaklama derinin kalitesini, formunu hatta kokusunu anlatamam. Burada Ankara'dan tedarik ettiğimiz deri ile kıyaslanmaz dahi... Kısmetse önümüzdeki ay bir sipariş daha geçiyor olacağım katılmak isteyen arkadaşlar olursa haber verebilirler...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: Tandy Leather Siparişi
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2013, 19:50:42 »
Toplam maliyeti nedir üstadım bu güzelliklerin? Bu arada güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2013, 21:42:05 »
Ne kadar çok şey alınmış maşallah. İz kalemleri falanda var galiba. Deride güzel. Artık güzel bir kılıf bekliyoruz. Bu arada katılmasına katılırız da belli bir tutarın üzerindeki siparişler gümrükte takılmasın? Gümrük kargo maliyetleri nasıl peki?

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2013, 22:03:30 »
kusura bakmayın konu daha önceden konuşulmuş ve anlatılmış herhalde, çünkü ben çok yabancı kaldım. sipariş nerden çinden mi, kaç günde geldi, neler alacağınızı nereden biliyordunuz, kalitesine nasıl güvendiniz, neler neler aldınız, gibi saçma ve bir o kadar basit sorular oluştu şimdi kafam da. sorsam ayıp olmaz demi.
tek tek aldıklarınız miktarları ve fiyatları nedir.
nelerin alınması lazım.
gümrüğe takılmasın diye kaç parçaya böldün
veya ne kadar vergi ödedin
nereden geldi
sadece deri alsak olmazmı
o aletleri nasıl belirledin
hepsi lazım mı
bir daha ki ne zaman

şimdiden özür diliyorum, belki saçma sorduğum sorular ama kötü bir niyetim yok. :'( :'(
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2013, 22:45:42 »
Malzemeleriniz hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın bu malzemeler ile ürettiğiniz eserleri de görmek isteriz.
Sizden ricam aldığınız Deri'nin kalınlığı,ölçüleri ve tutarı hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2013, 23:51:43 »
kusura bakmayın konu daha önceden konuşulmuş ve anlatılmış herhalde, çünkü ben çok yabancı kaldım. sipariş nerden çinden mi, kaç günde geldi, neler alacağınızı nereden biliyordunuz, kalitesine nasıl güvendiniz, neler neler aldınız, gibi saçma ve bir o kadar basit sorular oluştu şimdi kafam da. sorsam ayıp olmaz demi.
tek tek aldıklarınız miktarları ve fiyatları nedir.
nelerin alınması lazım.
gümrüğe takılmasın diye kaç parçaya böldün
veya ne kadar vergi ödedin
nereden geldi
sadece deri alsak olmazmı
o aletleri nasıl belirledin
hepsi lazım mı
bir daha ki ne zaman

şimdiden özür diliyorum, belki saçma sorduğum sorular ama kötü bir niyetim yok. :'( :'(

:)) :)) abi valla senin bu ogrenme arzun ve merakin gercekten taktire sayan bu hizla devam edersen gercekten ilerleyen donemlerde senden cok guzel isler gurucez

Doğukan

• 232
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2013, 01:10:46 »
Merhaba herkese,

Hiç kusuru olmaz aksine keyifle paylaşabilirim..... Öncelikle ilk sorunun cevabı 1300 küsür dolar artı tax ödedim firmaya..bu rakama kargo ve gümrük dahil değil tabi....

Asıl sorulara gelince:

Sipariş ABD'den geldi. Gelmesi 6 gün sürdü (tabi geldiği gibi alamadım kimyasallar sağolsun)..

Siparişlerin %90'ı Tandy Leather firmasından geldi. Bu firma benim araştırdığım kadarı ile deri konusunda dünya'nın en iyisi. Stoklarında deri işleme aletleri, deri, deri proje aksesuarları ve kimyasalları olmak üzere çok geniş bir yelpaze mevcut..

Alacağım aletleri seçmeden önce internette bıçak kılıfları üzerine saatlerce süren sayısız video izledim, almak istediğim aletleri listeleyip ayrıca bu aletler ve kullanımları ile ilgili videolar izledim...

Tek tek neler aldım çok uzun bir liste olmakla beraber  :) Neler gereklinin cevabını şöyle verebilirim.. Aldığınız bazı aletler kılıfın bir detayını daha profesyonel hale getirecektir (kenar kesiciler, dikiş yuvası açıcılar vs), bazılarının ise yaptığı işleri siz kendinizde yapabilirsiniz ancak bu aletler ile daha pratik olur (şerit kesiciler vs)... Bir takım aksesuarlar aldım (damgalar ve dekoratif çıt çıtlar) tamamen keyfi ve projenize esprili bir son dokunuş için...

Kimyasallara gelince... Boyalar, işlemeyi ve işleme kalitesini zenginleştiren/detaylandıran kimyasallar, boyandıktan sonra isteğe bağlı parlatma-matlık-su geçirmezlik-vb gibi efektler veren son katlar aldım. Bunlardan hariç birde kimyasal olmayan deri tabaklama ile ilgili solüsyonlar getirdim. Tabi daha öncede belirttiğim gibi bunları getirmeye bir daha asla uğraşmam zira çıkarmam bile bir defaya mahsus bir mucize oldu.. Deri üretiminde bu kadar ilerde olan ülkemizde bu konu ile ilgili daha detaylı bir araştırma yaparak mutlaka alternatiflerinin bulunabileceğine inanıyorum...

Gerçekten neler lazım derseniz...Bence... Kenar kesici, dikiş oluğu açıcı ve ahşap bir yuvarlama çubuğu bana göre işin %80'i..

Nasıl sipariş vereceğimize gelince... Kaç kişi katılmak istiyor ve neler istiyor kararı verildikten sonra kargo ücretide belli olacaktır ve herkesin kendi payına düşen ücreti göndermesi ile siparişi veririz. Kargo ücretine herkes verdiği ürün ağırlığı oranında katılacaktır. Yani diyelim biri bir top deri istedi 2kg, diğeri 2 parça el aleti istemiş 300gram, biri 2 puan diğeri 0.3 oranında katılacaktır ücrete... Gümrüğe gelince ardiye ordino bedeli denilen 150tl gibi olması lazım sabit bir bedel ile birde gümrükçüye verilen müşavirlik ücreti var (ben 250TL ödedim). Bu rakamları sipariş sahipleri arasında eşit böleceğiz. Zira 1 top deride getirseniz, 5 tane el aletide gelse aynı ücret.. Gümrük vergisi ise toplam sipariş bedelinin %20sine geliyor..

Yani diyelimki siparişimiz 2000$ tuttu..

400tl kargo (afaki)
150tl ordino
250tl müşavir (afaki)
800tl gümrük vergisi

1600tl toplam masraf - 4000tl'lik siparişte = Afaki %40 masraf....

Bu ne demek diyelim ki Tandy Leather'dan 50$'lık bişey aldınız...Türkiye'de elinize geçmesi 70-75$'a gelir... (Afaki)

Kargo boyu önemli değil istersek 1 konteyner dahi gelir zira resmi olarak ithal ediyor olacağız malları. :2up
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2013, 01:15:32 Gönderen: Doğukan »

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2013, 10:59:58 »
Eğer ki konteynerle getirtecek olursanız yardımcı olabilirim.  :D
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2013, 16:02:11 »
doğukan kardeşim ayrıntılı açıklaman için teşekkürler sabırla yazmışsın helal olsun.

madem ki muhatabımızı bulduk hemen şu soruyuda sorayım
ne kalınlıkta ne ölçülerde nekadar fiyata deri getirttin
o mahsettiğin 3 aletin fiyatı ne kadar
şimdiden cevabın için teşekkürler.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2013, 16:08:22 »

:)) :)) abi valla senin bu ogrenme arzun ve merakin gercekten taktire sayan bu hizla devam edersen gercekten ilerleyen donemlerde senden cok guzel isler gurucez

inşallah mehmet kardeşim. :)
meslek geregi çok sorarım, çok araştırırım, forumda ki diğer arkadaşlar gibi öğrenmeyi seviyorum bu bilgilerin sınırı yok, sen nekadarını öğrenmeye çalışırsan okadarını alırsın, öğrencilerimiz de yaşadığımız sorun da bu. kimse sormuyor, utanıyor öğrenmem diyor, bu zor diyip alıcılarını kapatıyor.  :'(

bence hepsi saçma öğrenmenin yaşı yokmuş, sınırı da yokmuş, herkezin bir kapasitesi de yokmuş. sen ne kadar istersen o kadar alırsın diyorum. :))

ve arkadaşların sabır ve bilgileri dahilin de istemeye ve öğrenmeye çalışacam. :2up
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2013, 16:11:20 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »

Doğukan

• 232
« Yanıtla #10 : 15 Aralık 2013, 04:53:02 »
Tekrar merhaba,

Kalınlık olarak mm yerine oz. (ounce) belirtmişler. (1 ounce = 28gr) benim aldığım 8-9oz. ağırlığında olanı (medium). Sanırım bu ağırlık sqft. üzerinden (yani 30cmX30cm'lik kesit). Daha inceside mevcut, daha kalınıda. Boyut olarak 9-11sqft diyorlar, bana gelen parça yaklaşık 55cmX2mt boyunda idi...Demek ki kesimine göre 50 ila 60cm ene 2mt boy civarında bir parça bekleyebilirsiniz...

Ben "Premium Tooling Leather" dedikleri, işleme, desenleme ve şekillendirme ile beraber diğer kaliteleri de en üst seviyede olan deri modelinden aldım. Daha alt seçeneklerde mevcut. Ancak alt dediğime bakmayın, bu modellerin işlenirken videolarını gördüm ve bunlarda Ankara'dan gelen örneğe oranla kesinlikle çok daha üst seviye... Ben aldığım modele 190$ + tax ödedim. Bugün siteyi tekrar kontrol ettiğimde aynı modeli indirime sokmuşlar yanlış hatırlamıyorsam 150$ + tax yazıyordu. İndirim ne kadar sürer noel arifesi içinmidir vs bilmiyorum...

Diğer tavsiye ettiğim el aletlerine gelince...önce ne olduklarını da açıklamak isterim...

"Keen edge beveler" dediğimiz el aleti derinin keskin köşelerini keserek pahlamaya yarayan alettir. Fiyatı 20$ + tax.

"Stitch Groover" denilen dikiş oluğu açıcı, Dikişlerin derinin üzerinde sırıtması yerine profesyonel bir kanal içerisine işlenmesini sağlıyor. Fiyatı 30$ + tax.

Son olarak "Wood Slicker" ıslak form verme, kenar düzleme, vb gibi deriye form vermede kullanılan basit ama kullanışlı bir el aleti.  Fiyatı 17$ + tax.

Bunlardan başka dikiş aralığı işaretleyici, dikiş deliği delici, çıt çıt ve perçin için delik açıcılarına ihtiyaç duyabilirsiniz ancak bunlardan ülkemizde bolca seçenek zaten mevcut...

Umarım bilgiler yardımcı olur... Konuyu çok uzun süredir araştırıyorum ve başka sorularınız olursa bilebildiğim kadarı ile zevkle yardımcı olmaya çalışırım...

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 04:55:16 Gönderen: Doğukan »

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #11 : 15 Aralık 2013, 21:46:30 »
allah razı olsun hocam yardımların ve bilgilendirmelerin için teşekkürler, bir sıkıntı anında danışacağımız adres belli oldu sana danışırız.

unutmadan gene bir soru daha sorayım affına sığınarak;

bu aldığın işleme aletleri, deri hariç türkiyede yokmuydu, yoksa çok mu pahalıydı, bir yerli üretimi markası bulunamazmıydı.
türkiyede bu tip malzemeleri satan bir firma yokmu, fikir vermesi açısından. teşekkürler iyi çalışmalar. :2up :2up :2up

Doğukan

• 232
« Yanıtla #12 : 17 Aralık 2013, 03:03:00 »
allah razı olsun hocam yardımların ve bilgilendirmelerin için teşekkürler, bir sıkıntı anında danışacağımız adres belli oldu sana danışırız.

unutmadan gene bir soru daha sorayım affına sığınarak;

bu aldığın işleme aletleri, deri hariç türkiyede yokmuydu, yoksa çok mu pahalıydı, bir yerli üretimi markası bulunamazmıydı.
türkiyede bu tip malzemeleri satan bir firma yokmu, fikir vermesi açısından. teşekkürler iyi çalışmalar. :2up :2up :2up

Aynı sorunun cevabını bende aradım ve adres olarak karşıma deri toptancılarının ve ayakkabı imalatçılarının merkezi Beyazıt adresi çıktı. 2 günümü ayırarak sokak sokak gezdim oralarda ve daha sonra aldıklarımı burada paylaştım. Öncelikle deri olarak bir çoğu doğal tabaklamanın ne olduğunu dahi bilemedi, yarım yamalak bilenler ise oradan oraya yönlendirdi beni ancak sonuç alamadım. El aletlerine gelince, birkaç el aletinin denklerini zorda olsa buldum ancak kalite/kullanışlılık açısından yurt dışından aldıklarıma uzaklardı...Kimyasallara gelince ise yurt dışından getirdiğim çeşitli efekt verici kimyasalları bulamadım. Ancak boya veya son katman parlatıcı derseniz dolu var tabiki.. Yurt dışından sipariş vereceğim kesin olduktan sonrada burada alternatifi olan birkaç parçayı da oradan sipariş ettim.. Ne yazık ki yurt dışında hobi üzerine dev departman mağazaları hemen her şehirde bulunurken, ülkemizde gerek ekonomik gerekse kültürel eksiklikler sebebi ile bu tür gereçlerin bir pazarı yok ve dolayısı ile bulabildiğiniz hemen her şey sanayi tipi (kimse 50cm lik deriyi elle işlemenin üzerine birşey bulundurmuyor, metrelercesini işleyen makinalar var..) Keşke bu sitedeki gibi zanaat sahibi kişilerin önü açılsa ve bizim gibi dernek ve federasyonlara ithalat açısından kolaylıklar tanınsa...istediğimiz çeliği, kimyasalı, makineyi kolayca elde edebilsek.. 

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #13 : 17 Aralık 2013, 08:57:14 »
aynen söylediklerine katılıyorum, verdiğin cevaplar içinde çok teşekkürler çok bilgilendirici oldu.  :2up

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2013, 15:53:27 »
Bıçak yapıyoruzda bu aletlerin bi çoğunuda kendimiz yapamazmıyız  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #15 : 22 Aralık 2013, 00:00:23 »

"Stitch Groover" adlı aletin yani kanal açma aletinin daha detaylı fotoları varsa sanırım kendime bir tane yapacağım  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2013, 00:38:43 »
Benden birkaç detay :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2013, 20:43:30 »

Teşekkür ederim Salim kardeşim fakat anladığım kadarı ile bu kadar küçük ve hasas bir ucu benim yapmam zor gibi  ::)  Fakat alternatif fikirlere açığım  O0

« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2013, 20:49:58 »
Ben başka şekilde kanal açan bundan başka bir alet yapmıştım, yarın fotoğraflar paylaşırım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 22 Aralık 2013, 20:50:43 »

Daha önce başka bir konuda bahsetmiştim. Ben tornavida ucu ile yaptım. Gayet iyi çalışıyor. 1mm den başlayan genişlikte kanal açıyor.