hocam makine tasarım olarak basit ve çok güzelmiş, hemen profil iskeletini bir çırpıda sen yapabilirsin. bende bu makine işine 4 ay önce giriştim 1 hafta da çok hızlı bir şekilde yaptım, tam motoru bağlıyacaktım acele etmekten parmağı koparıyordum. bu sebepten bir süreliğine makineye ara verdim, şu an malzeme stoklıyorum. laf uzadı bağlıyayım, o yoldan sertaç ile ben yakın zaman da geçtik. bülent ve emre ustalarım, hocalarım bana çok yardımcı oldular.malzeme tedariği konusu, forumda esaslı bir araştırma ile oluşuyor. ben sana kısaca fiyatları vereyim.
resimde ki rulmanlar tanesi 4,5 tl*2 9 tl + kargo
üstteki gergi tekeri beyaz olan hazırları emet plastik olsa gerek 10 tl
alttaki teker çok pahalı gene forumda göreceğin bütün arkadaşların kullandığı emet beyaz göbek kırmızı kaplama olan model 18 tl
motor için kasnak kilo ile döküm olanları kaç çarpanlı olacaksa 25-45 tl arası * 2
kayış 3-9 tl arası
anahtar şaltersiz olanı 15 tl
yay - ben bulamadım yerine mobilya dolap amortisörü aldım 5 tl.
toplam: 80-100 tl arası ben tüm ürünleri tek bir firmadan aldım izmirdeki bir firma faturalarına bakıp şirket ve telefonda verebilirim yarın.
motor için ne kadar doğru yönlendirebilirim seni ama bildiğim kadarı ile bülent hocamın motoruda 650w lık çamaşır makinesi motoru idi. bence o motor bu makineye yeter.