Bıçak Sanatı - Forum

eski bir torna hakkında bir soru

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
Ynt: eski bir torna hakkında bir soru
« Yanıtla #20 : 18 Aralık 2013, 10:59:38 »

kardeşim bu arda yapmış olduğun yüzüklerde çok harika görünüyorlar. sadece üzerindeki taşlarınımı işliyorsun, yoksa gümüş kısmını da sen yapıyormusun.
  Abi sadece taşları biz yapıyoruz , ben genelde bağa olanları yaptım , fildişi içine abanoz kakmaları da Hocam yaptı , öyle elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz . beğenmene sevindim çok teşekkür ederim

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #21 : 19 Aralık 2013, 09:50:48 »
malesef resimler mevcut değil.
Yanlız şu resimdeki tornayı inceleyin bunu çift rulmanlı ve kasnağı iki rulmanın arasında olduğunu düşünün. bu şekilde olması çalışma ömrünü arttırır. rulmanlardan kaynaklı oluşabilecek yalpayıda azaltır.
Ayna yerine matkap madreni kullanalım dersenin mil üzerinde madreni dayanacağı bir yer olmalı yoksa yiv yönünde yine bir yalmalama olur.

birkan

• 123
« Yanıtla #22 : 05 Mart 2014, 15:53:58 »
malesef resimler mevcut değil.
Yanlız şu resimdeki tornayı inceleyin bunu çift rulmanlı ve kasnağı iki rulmanın arasında olduğunu düşünün. bu şekilde olması çalışma ömrünü arttırır. rulmanlardan kaynaklı oluşabilecek yalpayıda azaltır.
Ayna yerine matkap madreni kullanalım dersenin mil üzerinde madreni dayanacağı bir yer olmalı yoksa yiv yönünde yine bir yalmalama olur.
Serkan hocam gozumdden kacmis tesekkur edemedim kusura bakma

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Son Düzenleme: 17 Mart 2014, 22:33:52 Gönderen: genç bıçak »
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

birkan

• 123
« Yanıtla #24 : 18 Mart 2014, 09:04:29 »
Hala yapmadıysan şunu bir incele  http://www.youtube.com/watch?v=JK9iwXN-5AI

http://www.igneiplikburada.com/urun/ev-tipi-dikis-makinasi-motoru-100w-siyah-beyaz-fm-20100.aspx?ttype=Reviews
ustam tesekkur ederim . tesbih tornasi icin cok buyuk hassasiyet gerekiyor bunlar is gormez dediler . ama ben bir adet ismarliycam bundan .kesinlikle bir suru iste faydali olacak bir urun .bu kadar uygun fiyatli oldugunu bilseydim simdiye kadar kesin alirdim . tesekkur ediyorum tekrar

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #25 : 18 Mart 2014, 11:36:07 »
yahu makine çok basit ve bir o kadar güzelmiş dikiş makinesi motoru ve pedalı ile işi çözmüşler çok güzel  ^-^ ama hassasiyet yoktur bu alette zaten merkezleme yapılmadan rastgele yapıştırıyor.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)