Bıçak Sanatı - Forum

Ağaç tornadan pratik zımpara

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ağaç tornadan pratik zımpara
« : 04 Ekim 2010, 21:26:43 »
Merhaba
Asıl olarak hobi amaçlı ağaç tornayla ilgileniyorum. Ancak bıçak yapımına forumu takip ederken ilgi duydum ve deneme yapmak amacıyla atölyemdeki aletlerdende yararlanarak gerekli ekipmanları toparlamaya çalışıyorum. Atölyem küçük olduğundan yeni makina koyacak yer olmadığından ve bütçede sınırlı olduğundan mevcut ağaç tornamı kullanarak pratik ve ucuz bir zımpara makinası yapmaya çalıştım.
Kullanılan malzemeler polyamid çubuk 7 cm çap, ikili dengeleme makarası, 10 cm profil ve mil. Makaraları profile dik olarak cıvatayla monte ettikten sonra tornanın siperini kaldırıp makaralı aparatı yerleştiriyorum ve sıkıştırıyorum. Polyamid çubuğun çapı devir sayısını artırabilmek amacıyla büyütülebilir.

vedatgizlenci

• 309
Ynt: Ağaç tornadan pratik zımpara
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2010, 21:29:16 »
Video ve resim koydum ama beceremedim sanırım çıkmamış.

vedatgizlenci

• 309
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2010, 00:35:47 »
Bu kez resim eklemeyi başardım galiba
<embed src="http://img521.imageshack.us/flvplayer.swf?f=P20101004002" width="636" height="380" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash"/>

[More videos from vedgiz]

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2010, 02:04:13 »
Ahşabı gayet güzel  alıyor, metal denedin mi hiç? acaba onda sonuç nasıl merak ettim. Düşünce güzel tebrik ederim :2up :2up geliştirilebilir, böylece bir makinadan bir kaç şekilde yararlanılabilir, ellerine sağlık.

vedatgizlenci

• 309
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2010, 02:12:12 »
Teşekkür ederim. Metali denemedim çünkü burada amatör işler için değişik ölçülerde bant zımpara bulmak zor üstelik Podim gibi bir firma olmasına rağmen. Ahşap zımparaların demirde etkili olmayacağını düşündüm. Zirkonyumlu bant zımpara bakıyorum. Birkaç kere kendim birleştireyim dedim ama beceremedim.