...
Kazım ustam linkteki dosya virüs açısından güvenilir midir? Sayfaya girer girmez direkt indirmeye çalıştı dosyayı, bir ince şüphe uyandırdı.
Ayriyeten drive klasörü sizin mi acaba? Burada bıçak şablonundan ziyade bir sürü dosya var ve ortak kullanıma açılmış. Sizinse kontrol etmenizi öneririm.
Onedrive ( microsoft ) linkleri öyle , tıklayınca indirir , anormal bir şey değil virüs hiç değil.
Hee içerisinde virüs olabilir ama tıklayınca indirme virüs belirtisi değildir.
Yukarıdaki cümledeki içerisinde virüs olabilir yazısı sadece açıklama içindir , özet virüs yok.
Bir kaç mühendislik çizim programlarının dosyalarında krek "kürek" türünden bir şeyler var.
Kesinlikle güvenilir yerlerden ve tanıdık kimselerden derlenmiş şeylerdir.
Bazılarına antivirüsler kıllanırlar , ama art niyetli şeyler değiller.
Mesela Windows 10-11 bir müddettir torrent programlarını virüs olarak tanımlayıp engelliyor ve kurdurmuyor.
Benzeri şekilde antivirüs programı şirketlerine gereken ödemeyi yaparsanız belirli programları virüs olarak görür... her neyse uzun konular..
Tedbirli olun taratın ve bu tip şeylere ihtiyacınız varsa fedai bir pc kullanın.
Evet driver benim.
Elektronik ve mekanik ( cnc ve benzeri çizim ve simülasyon ) gibi programların linklerinin paylaşımları var.
Genele açık , sorun yok , bu güne kadar olmadı.
Çoğu zaten genel olarak başka platformlarda paylaşılmış ve ya herkesin bilmediği yerlerden toplanmış şeyler.
Silinse de dert değil.
Ama tabii kötü niyetin engeli yok.
Birileri bir şeyler yapabilir.
Daha kontrollü bir yer vardı 4shared , 2007 de yüklediğim dosyalar hala yerinde ama ,
bsa denilen şirret yüzünden yapılan bir şikayet ile genel kullanıma kapatıldı sadece ben ulaşabiliyorum.
Matlab denilen mühendislik programının Türkçe kullanımını anlatan bir pdf paylaşmıştım...