Valla Bülent Abi bende aynısını yaptım ilk önce tüm profili yüksek kumlara kadar zımparaladım daha sonra ağız açtım, tatminkar bi sonuç aldım hatta 2.sine daha temiz çalışmak amacıyla ağız çizgisine kadar bantlayacağım.
Tamamen bıçağın sınıfına bağlı olarak bence yüksek kum kullanmak lazım,bushcraft için yüzey bence 220 yeterli..
bantlamak değilde cd kalemi gibi çıkmayan bir kalemle yüzeyi çizmek daha mantıklı oluyor,ben öyle yapıyorum..
Yüzeyler ne kadar temiz çalışılırsa ağız da o kadar düzgün görünür. Bende önce ağız dışındaki kısımları 600 kuma kadar perdahını atıp ondan sonra ağız açıyorum. Taşlama hattı çok daha düzgün ve net oluyor.

Bulent eline saglik son hallerini dort gozle bekliyorum
Teşekkürler,bakalım nasıl bitecekler

Elinize sağlık.Yeni bir şey daha öğrendim ısıl işlemi ve perhahı bitirip ağız açmak bana da çok mantıklı geldi. şimdiden kolay gelsin.
eğer işler elde yapılmıyorsa sistem güzel ama elde ağız açmak için mecburi önce işleri bitirmek lazım..
Bitmiş halini bekliyoruz.Kolay gelsin.

Çok usta sert profilden bıçak taşlama olayını tercih ediyorlar gerçekten senin belirttiğin nedenlerden. Ancak bunun aksi için de yeterli neden var : Zımpara dediğin şey pahalı bir olay
Kişisel olarak; belki 100-150 tane D2 bıçak yapmışımdır, belki daha fazla. Hepsinde ağız kalınlığı 0.6 mm'nin altındaydı. Alminyum plakalar arasında ağzın bükülmesi olayının istatistiki averajı herhalde %10 civarındadır. Bunlardan ise sadece 1 veya 2 bıçak düzeltilemez derecede ağızda dalgalanma yapmıştır. Kişisel istetistiğim böyle olunca da açıkçası uzun soluklu baktığımda sert profiller ile uğraşmadığım için oldukça memnunum 
Profiller hoş olmuş. 3. bıçağı 3 değil de 2 pinli düşünsen daha hoş olacağını düşünmekteyim. Biraz daha dengeli olacak kanımca.
Teşekkür ederim Emre ustam,beğenmene sevindim

Son ıkı çok benzer daha önce de yapmıştım sağolsun arkadaşlardan ama bana kalmadı,ilk iki yeni düşündüğüm çalışmalardan,pin 2'ye düşürmek daha mantıklı olabilir..
Aslında ısıl işlemden önce bıçağı 80-90 oranında bitirmek kesinlikle daha mantıklı,
Ama malesef ki ısıl işlemi dışarda yaptırdığım için adamlara tam olarak müdahale edemiyorum..
Adamların işi ısıl işlem, bu işin fabrikası ama alü plaka arasında su verin çarpılmasın falan desem belki,bu yüzden profil halde verip riski minumum düzeyde tutmak daha çok işime geliyor,zaten rica ile yapıyorlar..
Biraz fazla zımpara sarfı oluyor ama işin adı hobi ticari bir kaygı olmayınca ona da katlanıyorum