Bıçak Sanatı - Forum

Ustura yapımı :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Ustura yapımı :)
« Yanıtla #60 : 06 Aralık 2013, 00:00:32 »
Aynen yalniz kafandaki sorular  dremel diskleri yeterince dayaniklimi ,kullanirken soğutma sivisi kullanmak gerekirmi gibiydi..
İslemin temel olarak marangoz yatar testeresinden bir farki yok..
Ayrica lineer rulmanlada harika bir aparat yapilip ayni aparatla biçağin yan yüzleri ve sırtina desenler yapilabilir.off bu akşam fazlami çoştuk..
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 00:03:46 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #61 : 06 Aralık 2013, 00:05:18 »
Uygun dremel kesici kullanmak gerekir. Yoksa set ile gelen kesicilerle kesme yapmaya kalkmıştım ve tüm kesici diskler nasıl bitti anlamadım :) Zaten o kesim denemesinden sonra dremelin devir ayarı iptal oldu. Şimdi bu yazdıklarımdan sonra bir kere daha düşündüm dremel işi bu iş için pekte uygun değil gibi geldi. En güzeli yine Sefa hocamız gibi testere ile yapmak veya çok ince saatçi eğeleri ile tek tek kanal açmak.

« Yanıtla #62 : 06 Aralık 2013, 00:09:25 »
Aynen yalniz kafandaki sorular  dremel diskleri yeterince dayaniklimi ,kullanirken soğutma sivisi kullanmak gerekirmi gibiydi..
İslemin temel olarak marangoz yatar testeresinden bir farki yok..
Ayrica lineer rulmanlada harika bir aparat yapilip ayni aparatla biçağin yan yüzleri ve sırtina desenler yapilabilir.off bu akşam fazlami çoştuk..
Yok coşmadık, aslında forumun en temel işlevlerinden biri bu. İki gün önce ortada böyle bir şey yok iken şimdi nasıl yapılabileceğini konuşuyoruz.
Dremel diskleri gayet uygun, bugün benim de aklıma geldi, bir başka denemeyi aklıma yazdım dediğimde zaten buydu  ;) aklın yolu bir.

« Yanıtla #63 : 06 Aralık 2013, 00:10:34 »
Yani en azından dener, olmuyorsa olmuyor deriz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #64 : 06 Aralık 2013, 00:14:26 »
Sefa hocam biz bu eğeye fazla kafayı taktık galiba :) Çok düşününce sonuçta aynı fikirler çıkabiliyor. Sefa hocam siz oldu dediğiniz de hiç değilse bizde cesaret edip yaparız. Bende denemeler yapmak istiyorum ama bu aralar kesici takımlardan uzak durmam gerekiyor. Ayak topuğumdaki 13 yıldır geçmeyen bir yara var ve son olarak yaraya 24 saat oksijen veren bir aletle dolaşıyorum.

« Yanıtla #65 : 06 Aralık 2013, 00:17:09 »
Sefa hocam biz bu eğeye fazla kafayı taktık galiba :) Çok düşününce sonuçta aynı fikirler çıkabiliyor. Sefa hocam siz oldu dediğiniz de hiç değilse bizde cesaret edip yaparız. Bende denemeler yapmak istiyorum ama bu aralar kesici takımlardan uzak durmam gerekiyor. Ayak topuğumdaki 13 yıldır geçmeyen bir yara var ve son olarak yaraya 24 saat oksijen veren bir aletle dolaşıyorum.
Salim abi çok geçmiş olsun dilerklerimi sunarım :(
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 00:18:38 Gönderen: sefaçabuk »
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
« Yanıtla #66 : 06 Aralık 2013, 00:18:45 »
Hocam testere üzerindeki dalgalanmalari hatta direkt 60 derece scandi taşlasak kanallarin dibi konik olur daha estetik durur gibi geliyor.
Sorum 60 derece tasladigimiz agizdaki dişleri bir daha elmas ege ile sağa sola talaşi atabilmesi için elden geçirmek gerekirmi..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #67 : 06 Aralık 2013, 00:19:40 »
Sağolasın. İş yoğunluğunun yanında birde devamlı hastaneye pansumana gidiyoruz. Yeter ki geçsinde başka birşey istemiyorum. Bu sefer umutluyum :)

« Yanıtla #68 : 06 Aralık 2013, 00:21:50 »
Hocam testere üzerindeki dalgalanmalari hatta direkt 60 derece scandi taşlasak kanallarin dibi konik olur daha estetik durur gibi geliyor.
Sorum 60 derece tasladigimiz agizdaki dişleri bir daha elmas ege ile sağa sola talaşi atabilmesi için elden geçirmek gerekirmi..
Kaya, testerenin yanları taşlanırsa direkt sıkışır. Elmas eğe filan zor iş bence.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #69 : 06 Aralık 2013, 00:22:03 »
Salim'cim Rabbimizden adina ve tüm şifaya muhtaç kimselere en sonda kendime şifalar diliyorum..

Kaya

• 2867
« Yanıtla #70 : 06 Aralık 2013, 00:24:31 »
Kaya, testerenin yanları taşlanırsa direkt sıkışır. Elmas eğe filan zor iş bence.
konik olduğundan belli bir derinliğe geldiğinde tabiiki zaten istediğimizde o değilmi yoksa derinlik simetrisini yakalamakta zor olacaktir kanal eğeleride o yapida zaten konik belli bir derinlikten sonra kesmesi duruyor..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #71 : 06 Aralık 2013, 00:26:03 »
Salim'cim Rabbimizden adina ve tüm şifaya muhtaç kimselere en sonda kendime şifalar diliyorum..
Amin...

Bu arada Amin dedim ama aynı duayı bende ediyorum anlamında dedim :) Yoksa sana da Allah acil şifa versin kardeşim.
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 00:27:59 Gönderen: Salim Türk »

« Yanıtla #72 : 06 Aralık 2013, 00:31:36 »
İki haftadır ben de 2. kez hastayım ya dersten geleli 1 saat olmadı birde sunum hazırlıycam şimdi iyimi :) forumdan kopup da sunuma başlayamıyorum çok güzel konular muhabbetler oluyor  ^-^
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #73 : 06 Aralık 2013, 00:32:53 »
Nazar var nazar  :D

Özgür kardeşim önceliğin ders olsun. Aman dikkat et kendine.

« Yanıtla #74 : 06 Aralık 2013, 00:38:58 »
Nazar var nazar  :D

Özgür kardeşim önceliğin ders olsun. Aman dikkat et kendine.
Vallahi abi ya bizim foruma göz gezdirip nazar değdiriyorlar sonra al işte sonuç ortada  :D
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
« Yanıtla #75 : 06 Aralık 2013, 00:45:00 »
Aman Özgür şimdi biçaklar beklesin biraz sabirli olmamiz gerekiyor yeni fikirler ve düşünceler bitmiyorki ayricada bir yere gitmiyor..

« Yanıtla #76 : 06 Aralık 2013, 00:52:42 »
Aman Özgür şimdi biçaklar beklesin biraz sabirli olmamiz gerekiyor yeni fikirler ve düşünceler bitmiyorki ayricada bir yere gitmiyor..
Çok haklısınız Kaya abi sonuna kadar katılıyorum, ben bu işte yeniyim ama arge de çok iyiyimdir zamanı olmayıp da birşeyler araştırıp onun üzerinden yeni ürünler denemeyi planlayan üstadlarıma araştırma konusunda seve seve yardımcı olmak isterim hem bu arada birşeyler de kapmış olurum biraz bu da beni çok mutlu eder. Siz söyleyin ben araştırayım :)
Yeni fikirler ve ürünler ortaya çıkarmak dediğiniz gibi ilk sırada  O:-)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
« Yanıtla #77 : 06 Aralık 2013, 01:00:43 »
O zaman sen bir konu aç Silahli Kuvvetlerimiz kullanimi için bir biçak tasarimi yarişmasi yapalim birinci gelen projeyi ben dahil gönüllü bir grupla hayata geçirelim en zor testleri yapalim ayrica test yapmak için gönüllü kişilere yollayalim çikan test sonuçlarida tatminkar olursa Silahli Kuvvetlerimize arzeder beğenilerine sunariz burada artik gerekli alt yapiyi oluşturacak iş ,teknik,dizayn,ve beyin gücünün oluştuğu kanatindeyim..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #78 : 06 Aralık 2013, 01:03:04 »
Ben Pferd kataloğunda başka bir eğe daha buldum. http://www.pferd.com/images/WZH_21_201_72dpi_tr.pdf sayfa 20 de.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #79 : 06 Aralık 2013, 01:09:49 »
Benin esas dikkatimi çeken sayfa 36 daki ilk eğe oldu bir sap takip bileyleyeceksin sadece o kadar..