Bıçak Sanatı - Forum

Ustura yapımı :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Ustura yapımı :)
« Yanıtla #40 : 05 Aralık 2013, 00:47:04 »
Bence dikine kanal açilmiş malzemeyi eğe yapmak daha kolay gibi
İhtiyaci olanlar Salim kardeşime havale yapsinlar burda 40 euroya getirtiyorum tabi kargosu ayrica hesaplanmali topluca bir yollama yapabiliriz vesileyle Murat Abinin deri stampalari Taner'inde kanal eğesini yollama şansimiz olur..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #41 : 05 Aralık 2013, 00:51:03 »
Acaba düz eğeye dikine kanallar açılsa aynı işi görmez mi? Ufak ince veya orta dişli bir eğe bu iş için ideal olabilir belki.
Bunu yarın deneyecektim zaten ama sen şimdi söyleyince sürprizi kaçtı  ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 05 Aralık 2013, 00:58:21 »
Bimatali tercih etmekteki amaç ne? dişlerin olduğu taraftaki ince yüksek hız çeliği kısmı kullanmak mı yoksa diğer çeliği kullanmak mı?

Eğer amaç yüksek hız çeliğini kullanmaksa bimetal almayın. Normal HSS'lerden alın.

Pardon; ben testere bahsini yanlış anlamışım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #43 : 05 Aralık 2013, 00:59:21 »
Sefa hocam merakla bekliyoruz öyleyse.
Kaya kardeşim Sefa hocam yaparsa ve olursa belki bize de yapar :) Ama yinede isteyen arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluruz tabi.

« Yanıtla #44 : 05 Aralık 2013, 01:00:34 »
Bu arada, Özgür' e konuyu açtığı için teşekkür etmeyi atlamışım. Sayesinde bu konudan ilerleyip öyle sanıyorum ki bu işi el birliğiyle çözeceğiz gibi.  ;)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #45 : 05 Aralık 2013, 01:05:17 »
Ben Yapilabileceğinden kesin eminim sadece biraz emek ve bir kaç denemeye tâbi illa ben isterim diyen olursa çözümüde malum..

« Yanıtla #46 : 05 Aralık 2013, 01:06:20 »
Bu arada, Özgür' e konuyu açtığı için teşekkür etmeyi atlamışım. Sayesinde bu konudan ilerleyip öyle sanıyorum ki bu işi el birliğiyle çözeceğiz gibi.  ;)
Sefa ustam gerçekten çok teşekkür ederim beni mutlu ettiniz  ^-^  asıl ben teşekkür ederim. Bu forumda çorbada benim de tuzum olursa bu işe en çok sevinen ben olurum gerçekten :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #47 : 05 Aralık 2013, 21:08:15 »
Bugün bir boşluk bulup eğenin üzerini spiralle çizeyim dedim ama istediğim gibi olmadı. Kesme taşının kalınlığı 1mm olmasına karşın aralıklar çok geniş oldu, yani spiralle çizme işi olmadı ama bunu bir başka şekilde daha denemeyi aklıma yazdım. Sonuç alırsam paylaşırım. Bu denemenin ardından klasik testere lamalarından ikisini kesip ortalarından matkapla deldim ve aralarına da 1.2 mm sac kesip koydum. Hepsini perçinledim ve denedim, sonuç fotoğraflardaki gibi. Bu iş aklıma yattı, yani daha da idealize edilebilir. Testere lamalarının inceleri var, bu lamalardan alınıp araya da 0.8 mm sac konursa ideale yakın bir ölçüde tırnak açacak bir alet yapılmış olur. Fotoğraftaki aparatı öyle ölçülendirme filan yapmadan alelacele şekilde yaptım buna karşın açtığı tırnaklar yine de fena değil gibi.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #48 : 05 Aralık 2013, 21:30:53 »
Testere fikride güzelmiş. Spiralle kanal açmak zaten çok zorlu olur. Disk kalınlığı 1mm olsa bile kanal genişliği çok daha fazladır herhalde. Uygun kesici bulunursa frezede daha hassas bir kanal açılabilinir belki.

« Yanıtla #49 : 05 Aralık 2013, 21:34:43 »
Frezede de olur da kimse eğeyi,  karbür ve üstelikte ince bir çakının altına bağlayıp iş yapmaz gibime geliyor  ;)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #50 : 05 Aralık 2013, 21:50:30 »
Hocam tebrikler testereleri deldikten sonra hazir bir kelebek vida yada şapkali bir vidayla sıkarsak bir kaç takim farkli kalinliklarda liner hazirlarsak harika esnek ayarlarini optimize edebileceğimiz bir takimimiz olacak demekki

Kaya

• 2867
« Yanıtla #51 : 05 Aralık 2013, 21:55:34 »
Ayrica dremel diamant disklerinden aralarin pul koyarak eğelerin tesfiye edilebileceği aklima geldi maliyet konusunu ele aldiğinda attiğimiz taş ürküttüğümüz kuşa değermi sorusu aklima geldi..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #52 : 05 Aralık 2013, 21:58:07 »
El aletleri ile hassas kesim zor olur. Şu durumda en mantıklısı testere gibi duruyor. Akla başka bişey gelmezse tabi.

adiyez

• 68
  • Osman HOCAOĞLU
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #53 : 05 Aralık 2013, 23:02:49 »
Bugün bir boşluk bulup eğenin üzerini spiralle çizeyim dedim ama istediğim gibi olmadı. Kesme taşının kalınlığı 1mm olmasına karşın aralıklar çok geniş oldu, yani spiralle çizme işi olmadı ama bunu bir başka şekilde daha denemeyi aklıma yazdım. Sonuç alırsam paylaşırım. Bu denemenin ardından klasik testere lamalarından ikisini kesip ortalarından matkapla deldim ve aralarına da 1.2 mm sac kesip koydum. Hepsini perçinledim ve denedim, sonuç fotoğraflardaki gibi. Bu iş aklıma yattı, yani daha da idealize edilebilir. Testere lamalarının inceleri var, bu lamalardan alınıp araya da 0.8 mm sac konursa ideale yakın bir ölçüde tırnak açacak bir alet yapılmış olur. Fotoğraftaki aparatı öyle ölçülendirme filan yapmadan alelacele şekilde yaptım buna karşın açtığı tırnaklar yine de fena değil gibi.

bu testereler nasıl bir matkapla delindi?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #54 : 05 Aralık 2013, 23:14:59 »
Böyle bir eğe yapmak için mümkünse karbonu gani olan susuz bir lama alınır, ilk adım olarak yatay frezeye takılmış çift açılı (prizma) freze çakısıyla lama boyunca birbirine paralel yivler açılır. İkinci adım olarak da bir keskiyle bu yivlerin doğrultusuna dik çentikler açılır. Sonra su verilir falan filan...

Tabi bende freze yok. O yüzden denemediğim bir makina üzerine bir iddiada bulundum. Yanlışım varsa kusuruma bakmayın.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
« Yanıtla #55 : 05 Aralık 2013, 23:22:04 »
El aletleri ile hassas kesim zor olur. Şu durumda en mantıklısı testere gibi duruyor. Akla başka bişey gelmezse tabi.
Salim el aletleriylede harikulade hassas işlemler yapilabilir tabiiki sorun veya sorunlari ortadan kaldiracak aparatlar yardimiyla

« Yanıtla #56 : 05 Aralık 2013, 23:28:10 »

bu testereler nasıl bir matkapla delindi?
Normal kullandığımız HSS uçlarla delindi. Orta kısmı sert değil zaten, sadece ağız kısımları sertleştirilmiş olduğundan sorunsuz delik delinebiliyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #57 : 05 Aralık 2013, 23:45:16 »
Salim el aletleriylede harikulade hassas işlemler yapilabilir tabiiki sorun veya sorunlari ortadan kaldiracak aparatlar yardimiyla

Aparat olursa olur tabi :) Dremel kesicilerin kalınlığı kurtarır mı acaba?

Kaya

• 2867
« Yanıtla #58 : 05 Aralık 2013, 23:51:32 »
İnce olmasi kalin olmasindan iyi y ekseninde az ileri geri oynanip  daha geniş kanallar açilabilinir
.

Dremel disklerine ornek ,fiyatlari aşiri uçuk değilmiş
http://www.anhaenger-ersatzteile24.de/werkzeug-u.-maschinen/elektrowerkzeug-zubehoer/elektro-werkzeug-zubehoer/schleifstifte-schleifraeder/diamant-trennscheiben-6-tlg.-satz-22-mm.html?gclid=CJPXldOImrsCFY5b3godu2cA0g
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2013, 23:53:52 Gönderen: Kaya »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #59 : 05 Aralık 2013, 23:54:20 »
Yok zaten Sefa hocam 1mm kesici kalın dediği için daha ince bir kesici ne olabilir diye düşünmüştüm.
Örneğin dremel bir yer sabitlense ve kesici uca paralel bir lama ayrıca sabitlense eğe ileri geri hareket ettirilse belki aparata gerek kalmadan düz bir kanal açılabilinir.
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2013, 23:56:27 Gönderen: Salim Türk »