Bıçak Sanatı - Forum

Balta - İzmir'den aldım

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: Balta - İzmir'den aldım
« Yanıtla #20 : 02 Aralık 2013, 12:04:26 »
Bende çok beğendim,paylaşım için teşekkürler Eylem ustam..

1-2 arkadaş beraber olup İzmir'li arkadaşlarımızdan rica etsek acaba bizim için alıp kargo ile gönderirler mi ?

« Yanıtla #21 : 02 Aralık 2013, 12:13:41 »
Doğrudan Süleyman Usta' yla iletişime geçilip havale-kargo yöntemiyle daha kolay olmaz mı acep?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 02 Aralık 2013, 13:51:20 »
Sefa hocam haklı. Aslında Süleyman usta buraya üye olup vitrinde satış yapsa hem onun için hem de bizim için çok faydalı olur. Benim gitme gibi bir durumum olursa mutlaka sizlere haber veririm.

ghotzy

• **
  • 59
  • cut.. or not cut !
  • Meslek: Muhasebe-Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 02 Aralık 2013, 14:20:57 »
Doğrudan Süleyman Usta' yla iletişime geçilip havale-kargo yöntemiyle daha kolay olmaz mı acep?

sanırım ben bu yöntemle alıcam, bende birkaç adet çıkar izmirli bir arkadaş yardımcı olur diye düşünmüştüm ama çıkmadı napalım havale-kargo olayına giricez artık, tabii süleyman usta uğraşırsa

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #24 : 02 Aralık 2013, 21:12:06 »
bu tarz işleri balta keser gibi dövme işlerini eskiden bizim sokagın ilerisinde yaparlarda örnekköy de adı köy sadece ayrıca :)  adam hiç bos kalmazdı sürekli bir seyler döverdi tabıkı kentlesme mimarı yapıların degismesi gıbı sebeplerden ötürü kalmadı hiç simdi neden hiç boş kalmıyor yeni yeni anladım  anladım :)

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #25 : 03 Aralık 2013, 14:35:17 »
yanıt yazma firsatım olmadı bır turlu eger isterseniz ben gidip alabilirim balta zaten yeri biliyorum bir cok defa onunden gecerken durup iceriyı ızledim :) kac tane istediginizi yazarsanız haftaya gider alırım aldıgım gibide kargoya veririm tek korkum kargo şirketi sorun yaparmı acaba?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 03 Aralık 2013, 16:17:51 »
Bunu uzaktan sipariş etmeden ağırlığına yine de bakın derim. Sapla beraber 900 gram civarı olan bu balta, uyduruk yapı marketi nacaklarından (benim fotodaki gibi yani) 100 gram kadar ağır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #27 : 03 Aralık 2013, 16:24:42 »
Unutuyordum... Ustalar çok güzel dövme bel küreği imal ediyorlar. Alışılageldik bel küreğini hırsından ağlatacak kadar güzeller. Usta küreği gayet sivri yapıyor, ucuna güzelce su veriyor ve küreğin kovanı gayet uzun ve sapı iyi kavrayacak biçimde.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ghotzy

• **
  • 59
  • cut.. or not cut !
  • Meslek: Muhasebe-Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 03 Aralık 2013, 18:51:26 »
Erdi ben bir tane istiyorum, eğer zahmet olmazsa tabi :)
kargo için fiyat sormakta fayda var sonuçta 15 TL 'lik balta için 20-25 TL kargo parası vermek pek mantıklı değil :(

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #29 : 03 Aralık 2013, 19:04:00 »
Yurtici kargonun sitesine gore İzmir den İstanbul a  30cm x 30cm x 15cm boyutlarinda, 2kg lik bir paket  14TL ~ 18TL  gibi bir fiyata gelirmis. PTT kargo daha hesaplidir ama biraz gicik olabiliyor "memurlari"
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #30 : 03 Aralık 2013, 23:06:31 »
Unutuyordum... Ustalar çok güzel dövme bel küreği imal ediyorlar. Alışılageldik bel küreğini hırsından ağlatacak kadar güzeller. Usta küreği gayet sivri yapıyor, ucuna güzelce su veriyor ve küreğin kovanı gayet uzun ve sapı iyi kavrayacak biçimde.

Foto var mıdır Eylem usta ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #31 : 03 Aralık 2013, 23:45:10 »
Yok. Hepi topu ilk fotoğrafı çekmiştim.
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #32 : 04 Aralık 2013, 11:32:35 »
Eylem, kaynaklı baltalarda makas çeliği kullandıkları çok iyi biliyorum.
Ama böyle yerli üretim, kaynaksız ve tek parça bir baltada ne çelik kullandıklarını merak ettim.
Yerli üretim bir çelik olsa gerek.!!! ::)
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2013, 11:55:47 Gönderen: gökhan bakla »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 04 Aralık 2013, 12:01:25 »
Çeliği önce kaba şekline döküyorlar sonra yine döverek devam ediyorlar.(*) Haliyle çeliğin içindekileri belirlemek kendi keyfiyetlerinde. Şu anki yüzdelerde karar kılana kadar farklı oranlar deneyip şimdiki çeliğe ulaşmışlar.

------------------
*: Benim baltanın da küpünü son haline genişletme ve ağzını dövmeyi ben varken yaptılar.
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #34 : 04 Aralık 2013, 12:07:22 »
Çeliğin içeriğini kendileri mi belirliyor? ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #35 : 04 Aralık 2013, 13:28:36 »
Valla anladığım kadarıyla karbon oranını belli bir değere getirmişler ama diğer elementlere de ayarlama çekmiş olmamaları için hiç bir neden yok. Ne de olsa baştan bir tutam bir şey attın mı sonra içinde onu görüyorsun.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #36 : 04 Aralık 2013, 17:50:07 »

Foto var mıdır Eylem usta ?

Fotoğraflar yine benden

Gelelim çelik cinslerine. Baltalar özel döküm. Projeleri Ömer Usta'ya ait. Bir defa kalıpları yapılmış, ihtiyaç oldukça bir döküm firmasına toplu halde döktürüyorlar. Sanıyorum here defasında bine yakın dökülüyor. Çelik cinsi olarak 3260 efsafında bir çelik. Dökümden yeni gelmiş olanlara bakıyorum bir şeye benzemiyor, oldukça kalın, ağzı bu kadar büyük değil. Ancak dövüldükten sonra inceliyor ve ağzı dövmenin etkisiyle daha bir genişliyor.

Fotoğraftaki bel küreği 3.5 mm 3260 saçdan imal ediliyor. Dövülüyor ve su veriliyor.

Fotoğraftaki tırmık ise 14 mm 4140 çelikten mamul.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #37 : 04 Aralık 2013, 18:55:04 »
Ustalarım bir sorum olacak.Bildiğim kadarıyla döküm malzeme dövülmüyor diye biliyorum, yanlış mıyım?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

« Yanıtla #38 : 04 Aralık 2013, 19:27:42 »
Ustalarım bir sorum olacak.Bildiğim kadarıyla döküm malzeme dövülmüyor diye biliyorum, yanlış mıyım?
Sertaç öyle bir kural yok. Dökümden döküme farklılık gösteren bir durumdur. Bu tür çelik dökümler dövülebilirken örneğin kır dökümün dövülme olanağı yoktur. Dökme malzemenin çok çeşidi var, geniş bir konu.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #39 : 04 Aralık 2013, 19:39:22 »
Sertaç öyle bir kural yok. Dökümden döküme farklılık gösteren bir durumdur. Bu tür çelik dökümler dövülebilirken örneğin kır dökümün dövülme olanağı yoktur. Dökme malzemenin çok çeşidi var, geniş bir konu.

Anladım ustam bilgi için çok teşekkürler.Uzun zamandır doğru bildiğim bir yanlışı öğrenmiş oldum, sağolun.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.