Bıçak Sanatı - Forum

Civadan EDC.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Civadan EDC.
« : 29 Kasım 2013, 23:54:40 »
Herkese selamlar. Bu bıçağı 18 mm çapında ki civa çeliğinden dövdüm.Namlu boyu 80 mm tam boy ise 165 mm. Kalınlık 4 mm.Sapta kullandığım ağaç kök ceviz. Isıl işlemden önce 3 yada 4 kere normalizasyon yaptım. 800-850 derece arası yağda su verdim. Ardından şamülo ile 2 kere menevişledim. Bir kaç yerini daha düzelteceğim ancak hem karanlık olduğu hemde biraz rahatsız olduğum için yarına bırakıyorum. Üstüne de asit ile imza atmak istiyorum ancak imza olarak ne yazayım bilmiyorum.Yardım ederseniz sevirim.Yorum sizindir eleştiriye açık. Fotoğrafların devamı için https://picasaweb.google.com/107995507867589728561/CivadanEDC

"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Civadan EDC.
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2013, 01:23:21 »
Eline sağlık Sertaç  :)
imza konusunda ismin tamamı veya isminden kısaltma bir kelimeyi el yazınla kullan(SertaçM,Setume vb.)yazı kullanmak istemezsen harflerin içiçe geçtiği veya anlam yüklediğin bir simgeyi kullanabilirsin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2013, 07:31:47 »
Eline sağlık Sertaç  :)
imza konusunda ismin tamamı veya isminden kısaltma bir kelimeyi el yazınla kullan(SertaçM,Setume vb.)yazı kullanmak istemezsen harflerin içiçe geçtiği veya anlam yüklediğin bir simgeyi kullanabilirsin.
Tesekkurler abi. Benim aklimda ise STM var hep onunla devam etmek istiyorum.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2013, 07:35:21 »
Sertaç ellerine sağlık güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2013, 08:00:20 »
Sertaç ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş (Sanki biraz daha son perdah istiyor)Tebrikler

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2013, 10:18:57 »
Ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş,imza içinde senin meslekler alakalı bir simge olabilir çok.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2013, 10:26:07 »
Sertaç ellerine sağlık güzel olmuş

Teşekkürler ustam.

Sertaç ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş (Sanki biraz daha son perdah istiyor)Tebrikler

Teşekkürler Rasim ustam.Bıçak gece bitince havanın pek aydınlık olmayışından dolayı bazı küçük hataları göremiyorum bugün tekrar bi perdah yapacağım. :)

Ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş,imza içinde senin meslekler alakalı bir simge olabilir çok.

Teşekkürler abi. İmza konusunda aklıma yatan sadece STM bugün imzayı atıp tekrar fotoğraflarım.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2013, 11:00:20 »
eline sağlık güzel bir edc olmuş.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2013, 11:14:12 »
Güzel çalışma olmuş.Yazı için =sertac= olabilir

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2013, 11:40:35 »
eline sağlık güzel bir edc olmuş.

Güzel çalışma olmuş.Yazı için =sertac= olabilir

Çok teşekkürler. :)

« Yanıtla #10 : 30 Kasım 2013, 12:35:10 »
Sertaç ellerine sağlık, gayet güzel olmuş. Bence de STM hrflerini kullanarak güzel bir kombinasyon yapabilirsin.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #11 : 30 Kasım 2013, 13:27:31 »
Sertaç ellerine sağlık, gayet güzel olmuş. Bence de STM hrflerini kullanarak güzel bir kombinasyon yapabilirsin.

Teşekkürler ustam. Bende STM de karar kıldım. :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 30 Kasım 2013, 16:36:14 »
Sertac,kararın hayırlı olsun.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2013, 17:02:34 »
Sertac,kararın hayırlı olsun.

Teşekkürler abi.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #14 : 30 Kasım 2013, 17:35:48 »
Ellerine sağlık ve hayırlı olsun :)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2013, 19:01:39 »
Ellerine sağlık ve hayırlı olsun :)

Tesekkurler abi. :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #16 : 06 Aralık 2013, 02:35:58 »
Sertaç ben bu konuyu görmemişim şimdi sana biçak harika olmuş eline sağlik diye nameler düzmeyeceğim  sana özellikle hatirlatmak istediğim bir şey var,bir biçağin asaleti bir bicağin rikassosudur burda rikasso çizgisi namluda bir anda belirsizleşmis sanki biçaği sonrada tam taşlamaya karar vermiş gibi olmuşsun.sakin eleştirimi yanliş anlama sen bu konuda ciddi bir tecrube sahibi olduğun için elestirimden neyi kastettiğimi anlayacagini umuyorum kabzasinada bayildim bu arada
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #17 : 06 Aralık 2013, 11:43:37 »
Sertaç ben bu konuyu görmemişim şimdi sana biçak harika olmuş eline sağlik diye nameler düzmeyeceğim  sana özellikle hatirlatmak istediğim bir şey var,bir biçağin asaleti bir bicağin rikassosudur burda rikasso çizgisi namluda bir anda belirsizleşmis sanki biçaği sonrada tam taşlamaya karar vermiş gibi olmuşsun.sakin eleştirimi yanliş anlama sen bu konuda ciddi bir tecrube sahibi olduğun için elestirimden neyi kastettiğimi anlayacagini umuyorum kabzasinada bayildim bu arada

Abi oncelikle gecmis olsun umarim en kisa surede iyilesirsin. Elestirin icin cok tesekkurler.Hala makineye tam anlamiyla hakim olamiyorum yada makinenin tablasinda ki problemden oturu boyle oluyor.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 08 Şubat 2014, 21:48:37 »
sertaç iznin olursa bu formu kullanmak isterim, elimde küçük bir parça çelik var hilal şeklinde olmayan  düz form da  bir edc modeli arıyordum, senin modeli gördüm çok hoşuma gitti, nedersin.  ^-^
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #19 : 08 Şubat 2014, 22:24:50 »
eline sağlık kardeşim çok güzel olmuş
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.