Bıçak Sanatı - Forum

Deri Kenarlarını Pürüzsüz Yapma

atilgan

• *
  • 13
  • Meslek: bilgisayar Teknikeri
  • Yer: Mersin
Deri Kenarlarını Pürüzsüz Yapma
« : 19 Kasım 2013, 01:24:06 »
Deri Kenarlarını nasıl  Pürüzsüz Yaparım. Deri Kenar boyası sürsem işe yarar mı ?

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
Ynt: Deri Kenarlarını Pürüzsüz Yapma
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2013, 11:47:56 »
bu işi murat Erkut köroğlu  daha iyi bilir ama sanırım kenarları yontan bir aparatla traşladıktan sonra kenar boyası sürülerek pürüzlülük minumuma indiriliyor  http://www.tandyleather.eu/en-eur/home/department/tools/tools.aspx?pg=all    burayı bi inceleyin...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2013, 03:53:30 »
önce 220 sonra 400 kum zımpara yaptıktan sonra hafif balmumu sürüp geyik boynuzu ile bastırarak ovalarsanız cam gibi çıkarç Geyik boynuzu yoksa parlatılmış sert ahşap veya bakalit tipi bir parlak sert plastik de işe yarayabiliyor.

Kipmen Sanat web sitesi

atilgan

• *
  • 13
« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2013, 22:27:15 »
bilgileriniz için çok teşekkür ederim. mesela buradaki ürünü ben yaptım. ama derinin üst kısmı için nasıl yapacağım bunu yani olabilir mi çok yumuşak da

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 06 Aralık 2013, 17:45:24 »
Düzel cüzdan  :2up Elinize sağlık.
Gerçeken deri çok ince görünüyor. Yine de aynı işlemi yapabilirsiniz, sadece iki plaka arasında sıkıştırıp uğraşacağınız kenarı sabitlerseniz zımpara ve parlatma sırasında bükülme yapmaz, işlemin özü aynı sonuçta...

Kipmen Sanat web sitesi

atilgan

• *
  • 13
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2013, 01:16:51 »
mesajın için çok teşekkür ederim. tamam bi deneyeceğim ama 5 değişik modelde cüzdan tasarladım satamıyorum yav :( fiyatımı pahalı geliyor nedir. Sizce fiyatı ne olmalı bu cüzdanın teşekkürler
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2013, 01:21:56 Gönderen: atilgan »

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2013, 23:08:11 »
güzel ve sade bir çalışma ellerinize sağlık :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

atilgan

• *
  • 13
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2013, 23:07:21 »
teşekkür ederim farklı modeller üzerinde çalışıyorum. deri inceltme işini nasıl yapabilirim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 08 Aralık 2013, 23:13:45 »
İnceltmeden kastınız tüm deri yüzeyi ise onun nasıl yapıldığını bilmiyorum ama belirli bir yüzeyi inceltmek için aşağıdaki gibi bir alet var. Ben de bu da yok :) Onun yerine maket bıçağı ile inceltiyorum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2013, 00:12:38 »
Deri kenarını bıçkı ile inceltiyorsunuz:

http://www.eylemcengiz.com/workshop/bicki/
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2013, 00:41:24 »
Bıçkının ahşabı da pek bir güzelmiş :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Namık Kemal
Instagram'da ben

atilgan

• *
  • 13
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2013, 14:29:42 »
İnceltmeden kastınız tüm deri yüzeyi ise onun nasıl yapıldığını bilmiyorum ama belirli bir yüzeyi inceltmek için aşağıdaki gibi bir alet var. Ben de bu da yok :) Onun yerine maket bıçağı ile inceltiyorum.

bu aletin aynısını ebaydan aldım. bir halta yaramıyor. kesmiyor yani. kalın işlemelik deriler için olabilir. Deri inceltme için makina şart.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2013, 14:44:27 »
Bu bilgiyi verdiğin iyi oldu. Yanlışlıkla almayalım. Ben örnek resim olsun diye verdim zaten. Dediğim gibi bu alet bende yok ve kullanmadım. Eylem ustanın paylaştıklarını dikkate almakta yarar var.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 10 Aralık 2013, 14:55:04 »
...
bu aletin aynısını ebaydan aldım. bir halta yaramıyor. kesmiyor yani. kalın işlemelik deriler için olabilir. Deri inceltme için makina şart.

Konu deri kenarlarını ya da belli bir yüzeyi inceltmek, tıraşlamak mı yoksa bütbütün koca bir bir deri tabakasını belirli bir kalınlığa düşürmek mi?

İlki için benim önerdiklerimden giderseniz yanılmazsınız. Yaptığım aleti ve benzerlerini geleneksel ciltçilik yapanlar ve eski kitap restorasyonu yapanlar kullanıyor. Öteki alet de kılıf ustaları tarafından yaygın olarak kullanılıyor.

Diğeri için de öncelikle deriyi doğrudan istediğiniz kalınlıkta tedarik etmenizi öneririm.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #15 : 10 Aralık 2013, 16:13:38 »

Bu aleti Rossmann mağzalarında rahatlıkla bulabilirsiniz  Ayak bakım ürünlerine bakınız hatta geyik yağı esaslı kremler bile vr deri bakımında kullanılabilir .

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #16 : 10 Aralık 2013, 17:58:27 »

Bu aleti Rossmann mağzalarında rahatlıkla bulabilirsiniz  Ayak bakım ürünlerine bakınız hatta geyik yağı esaslı kremler bile vr deri bakımında kullanılabilir .

Deri çok rahatlikla istenilen kalinliğa inceltilebilir sadece bir fikir olsun

http://www.sattlerbedarf-shop.de/shop/system/detailimage?sessid=nzAgEoUHIaqGPiMMfiYrel841d7XPwTkVdby1hphqCnJSgWuqFgEHMDv9aksr1tE&shop_param=cid%3D27%26aid%3DMe%2520034%26position%3Dposition1%26
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2013, 18:38:27 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar