Bıçak Sanatı - Forum

epoxy

fatih155

• *
  • 2
  • Meslek: isci
  • Yer: izmir
epoxy
« : 18 Kasım 2013, 20:13:12 »
Merhaba arkadaslar
Bornova civarinda seffaf epoxy (metal-ahsap)temin edilebilecegim yerler varmidir acaba.yardimci olabilirmisiniz.

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
Ynt: epoxy
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2015, 01:26:22 »
Merhaba arkadaşlar.

Forumda okuduğum kadarıyla farklı işlemler için farklı epoxy'ler kullanılıyor.

-Kabzayı yapıştırmak için kullanılan epoxy'nin özellikleri nelerdir?
-Micarta yapmak için kullanılan epoxy'nin özellikleri nelerdir?
-Bıçak sırtı süsleme vb. işlemlerde renklendirip dolgu yaptığınız epoxy'nin özellikleri nelerdir?
-Epoxy nasıl bir malzemedir? Sadece yapıştırıcı mıdır yoksa vernik gibi de mi kullanılabiliyor?

Era 4000'den sıkça söz edilmiş. Bu epoxy'i alsam yukardaki işlemlerden hangilerinde ve nasıl kullanabilirim? Hangilerinde kullanamam?

Saygılarımla.
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2015, 03:19:43 »
Forumda hepsinin cevabı var aslında.
Okinawian

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2015, 00:44:07 »
Merhaba arkadaşlar.

Forumda okuduğum kadarıyla farklı işlemler için farklı epoxy'ler kullanılıyor.

-Kabzayı yapıştırmak için kullanılan epoxy'nin özellikleri nelerdir?
-Micarta yapmak için kullanılan epoxy'nin özellikleri nelerdir?
-Bıçak sırtı süsleme vb. işlemlerde renklendirip dolgu yaptığınız epoxy'nin özellikleri nelerdir?
-Epoxy nasıl bir malzemedir? Sadece yapıştırıcı mıdır yoksa vernik gibi de mi kullanılabiliyor?

Era 4000'den sıkça söz edilmiş. Bu epoxy'i alsam yukardaki işlemlerden hangilerinde ve nasıl kullanabilirim? Hangilerinde kullanamam?

Saygılarımla.

Bunca ustanın arasında haddim olmayarak cevap vermek istiyorum. Era 4000 micarta için çok uygundur, bizzat kendi yapımını henüz bitirmediğim ahşap zıpkınımın kabzesini yaptım. Vernik gibi şeffaf ve renklendirilebilecek bir malzemedir. Vernik gibi son kat olarak da uygulanabilir. Tek emin olmadığım konu kabza yapıştırma. Era 4000'e ince talaş veya cam elyaf tozu gibi maddeler ekleyerek yoğunluğunu arttırabilir ve kabza yapıştırmada kullanabileceğinizi düşünüyorum.  Laminasyon için Esa 3000 kullandım. Esa 3000 macun kıvamında, krem renkli ve kabza yapıştırmak için en iyi malzemedir diyebilirim. Era 4000'in 1lt'liğini 30 TL gibi bir fiyata almıştım. İnşallah yardımım dokunmuştur.

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2015, 09:00:13 »
Forumda hepsinin cevabı var aslında.

Deniz doğru diyorsun.
Ama direkt bilgi amaçlı kilitlenmiş başlık değilse, genelde konu, muhabbete dönüşmüş mesaj kalabalığından kaybolup, gitmiş oluyor.
Aradığım birşeyi bulmak için 70-80 tane alakası olmayan mesaj okuduğum çok olmuştur, hala da okumaktayım.
Buna bi çözüm olsa keşke.

Bunu yazarken kötü bir niyetimin olmadığı, ustalarımın, forumdaşlarımın samimiyetine güvendiğim içindir.
Bu mesajım dahi konuyu baltalamış oluyor. 1-2 saat sonra mod. arkadaşlarımın silmesini rica ederim.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2015, 09:21:14 »
Merhaba, BISON EPOXY şeffaf olana (Metal-ahşap için) bakabilirsiniz. 2 şırınga halinde yapı marketlerde var, 5 dakikada donanı ve daha uzun sürede donanı var. Biraz pahalı.  Ben zaman zaman kullanırım ve çok memnunum. Kolay gelsin.
YUCELMORE

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 15 Temmuz 2015, 09:48:50 »
Tavsiye gerekiyorsa, hızlı donan şeffafdan ziyade bu versiyonunu öneririm.

http://www.bison.net/en/products/647-2-components-adhesives/product/2273-epoxy-metal/

Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım, gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. Pahalı gibi görünebilir ama, zaten tek tük bıçak yaptığımız için en iyi sonucu vereni kullanmamız gerekiyor bence.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)