Bıçak Sanatı - Forum

Damascus bowie.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Damascus bowie.
« : 16 Kasım 2013, 14:50:48 »
Herkese selamlar. İş okul derken fırsat bulamayıp vakit buldukça yaptığım son bıçağımı beğenilerinize sunuyorum.Namlu ve balçaklar damascus.Sap geyik boynuzu.Namlu 18 cm tam boy ise 30 cm. Tasarım bana ait. Bir kaç küçük hata var olmasa daha güzel bir bıçak olabilirdi sanırım. Daha fazla fotoğraf için linkten ulaşabilirsiniz. https://picasaweb.google.com/107995507867589728561/DamascusBowie

"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Damascus bowie.
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2013, 15:05:27 »
Ellerine sağlık Sertaç harikulade olmuş. Geyik boynuzu'nu  biraz daha işlemiş olsan beyaz kısımlar ortaya çıkardı damascus ile daha çarpıcı olurdu diye düşünüyorum. Nacizane fikrim bu yönde bir bütün olarak baktığında çok güzel olmuş emeklerine sağlık tebrik ederim. :2up :2up

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2013, 15:42:17 »
Ellerine sağlık Sertaç harikulade olmuş. Geyik boynuzu'nu  biraz daha işlemiş olsan beyaz kısımlar ortaya çıkardı damascus ile daha çarpıcı olurdu diye düşünüyorum. Nacizane fikrim bu yönde bir bütün olarak baktığında çok güzel olmuş emeklerine sağlık tebrik ederim. :2up :2up

Ustam çok teşekkürler. Boynuza çok müdahale etmek istemedim doğallığı bozulmasın diye.Ama tavsiyenizi dikkate alacağım. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2013, 16:02:38 »
Eline sağlık Sertaç çok güzel olmuş. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2013, 16:26:54 »
Sertaç kardeşim ellerine sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş  :2up

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2013, 16:36:11 »
Eline sağlık Sertaç çok güzel olmuş. :2up

Teşekkür ederim abi. :)

Sertaç kardeşim ellerine sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş  :2up

Teşekkürler abi. :)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2013, 17:06:19 »
ilk bıçağını hatırlasana,bu süper bir bıçak olmuş ellerine sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2013, 17:27:23 »
ilk bıçağını hatırlasana,bu süper bir bıçak olmuş ellerine sağlık

Daha bugün fotoğraflarına bakmıştım. :)
Teşekkürler.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2013, 17:32:33 »
ellerine saglık kardeşim çok güzel olmuşşşş.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2013, 17:39:37 »
ellerine saglık kardeşim çok güzel olmuşşşş.

Teşekkür ederim abi yakın zamanda senden de bi atak bekliyorum.  :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2013, 18:33:25 »
en kısa zamanda kareşim  ;)

samet bayraktar

• 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2013, 19:50:41 »
eline sağlık kardeş çok güzel bıçak olmuş
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2013, 20:16:18 »
Sertac ağlatmişsin rengi filan optimal kendimi bir an yabanci sitelerde dolaşiyormuş gibi hissettim tebrikler...
Ayrica yuvarlak rikasso yapabilen ilklerden birisi olmandan da gurur duydum.. :)
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2013, 20:19:01 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2013, 20:49:43 »
Eline sağlık Sertaç, güzel iş çıkarmışsın, bir kılıf çalışması şart buna  :2up :2up

Bir gözlemim:
Gizli kuyruk kıça kadar devam edip çıksaydı sanırım boynuzda pine ihtiyaç duymazdın. Eldeki damaskusun uzunluğu da tabii önemli bir etken :) Sanırım kıç plakasını daha çok, denge noktası ayarlama + estetik amaçla yapmışsın. Kişisel fikrim kıç plakası olmasaydı bir miktar daha hoş görünürdü, tabii bu tamamtn kişisel fikrim.
Bu bir türlü yumuşamayan damaskus muydu?

Sertac ağlatmişsin rengi filan optimal kendimi bir an yabanci sitelerde dolaşiyormuş gibi hissettim tebrikler...
Ayrica yuvarlak rikasso yapabilen ilklerden birisi olmandan da gurur duydum.. :)
Yuvarlak rikasso nedir?

Kipmen Sanat web sitesi

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2013, 21:06:38 »
Taslama hattinin yuvarlak olarak asağiya getirmis olmasini kastettim picassa resimlerinde daha belirgin anlasiliyor çokta hoş olmuş
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2013, 21:29:28 »
Çok güzel olmuş sertaç ellerine sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2013, 21:30:16 »
Önce Kiridashi ler ardından da bu bıçak... çok iyi gidiyorsun Sertaç, estetik anlamda son yaptığın işler çok farklı ve çok güzel. Yüzey işçiliği ve genel form çok çok güzel. Ellerine sağlık :2up :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 16 Kasım 2013, 21:31:18 »
Hımm anladım  ;D Buna taşlama eşiği diye bir terim uydurmuştuk zamanında  ;) Bence de güzel olmuş, hele bant zımparasına yeni alışan bir arkadaşımızın bunu yapması güzel bi olay  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #18 : 16 Kasım 2013, 21:39:27 »
Bencede güzel bir çalışma olmuş Sertaç.Her yeni çalışma eskisini kıskandırıyor.eline sağlık.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #19 : 17 Kasım 2013, 00:14:09 »
eline sağlık kardeş çok güzel bıçak olmuş

Teşekkürler abi.

Çok teşekkürler abi. Renk konusunda senin tavsiyen olan kahveyi kullandım bir buçuk saat kadar kaldı ve sonuç mükemmel.
Bu zımparada iki taraflı olarak açtığım ilk bıçak diyebilirim bir taraf çok hoşuma gitti ama diğer taraf o kadar iyi olmadı.

Eline sağlık Sertaç, güzel iş çıkarmışsın, bir kılıf çalışması şart buna  :2up :2up

Bir gözlemim:
Gizli kuyruk kıça kadar devam edip çıksaydı sanırım boynuzda pine ihtiyaç duymazdın. Eldeki damaskusun uzunluğu da tabii önemli bir etken :) Sanırım kıç plakasını daha çok, denge noktası ayarlama + estetik amaçla yapmışsın. Kişisel fikrim kıç plakası olmasaydı bir miktar daha hoş görünürdü, tabii bu tamamtn kişisel fikrim.
Bu bir türlü yumuşamayan damaskus muydu?

Öncelikle teşekkürler abi her iki güzel yorumun için :) . Kılıfı bıçağı satın alan kişi yapacağını söyledi o yüzden ben yapmadım.
Aynı öneriyi Salim abide söylemişti ancak hem damascusun boyunun sınırlı oluşu hemde elimde kaynak makinesinin olmayışından ötürü böyle yaptım.Kaynak olayından çok çeliğin kısa oluşu sorun oldu hatta biraz dövüp uzatmak zorunda kaldım. Kıç plakası olmayınca pek hoş durmuyordu bende boş durmasın diye böyle bir şey yaptım.Ön taraftaki balçak birazda olsa yumuşadı ama kıçtaki hiç yumuşamadı diyebilirim.

Çok güzel olmuş sertaç ellerine sağlık

Teşekkürler abi.
Önce Kiridashi ler ardından da bu bıçak... çok iyi gidiyorsun Sertaç, estetik anlamda son yaptığın işler çok farklı ve çok güzel. Yüzey işçiliği ve genel form çok çok güzel. Ellerine sağlık :2up :2up

Teşekkür ederim ustam daha iyilerine umarım. :)

Bencede güzel bir çalışma olmuş Sertaç.Her yeni çalışma eskisini kıskandırıyor.eline sağlık.

Çok teşekkürler abi daha iyilerini yapmak sana nasip olsun. :)