Bıçak Sanatı - Forum

CK 67 3,5mm Ortaklaşa Çelik Alımı

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
CK 67 3,5mm Ortaklaşa Çelik Alımı
« : 29 Eylül 2010, 21:02:07 »
Forumda benim de dahil olduğum bir çok üye çelik temininde sıkıntı yaşıyor. Aslında şu anda çok kolay bir şekilde Ck 67 bulabiliyoruz. Karametalden Serdar bey sağolsun. Tek sıkıntı sacı plaka olarak almak zorunda kalmamız. Plakanın fiyatı öyle çok bişey olmasa da o kadar çeliği ne yapacağımız asıl sorun. 3.5 x 240 x 2500 mm ölçülerinde bi plakadan 48 x 300 mm ebatında 40 tane parça çıkıyor. Yeni başlayanlar ve henüz başlamamış olanlar için bu kadar çelik gereksiz görünüyor. (tabi bu ölçüler sadece benim için mantıklı gelen ölçülerdi ona göre sormuştum kesim fiyatını)

Serdar beyden daha yeni fiyat aldım ama mehmetşentürk'e cevaben yazdığı "özelden yazarsak sewinirim... " mesajı yüzünden ben de fiyat konusunda bişey demiyim. Merak eden olursa biz de özelden yazışabiliriz sanırım.  ;)

Beş on kişi (gerçi üye üye sayısı 199 olmuş sayı baya bi artabilir) birleşip bir ölçü ve herkesin kaç tane parça istediğini belirleyip bikaç plaka kestirebiliriz sanki.

tarpoon

• 4739
Ynt: CK 67 3,5mm Ortaklaşa Çelik Alımı
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2010, 21:42:27 »
4mm gıbı dusunulurse sayet ben   en 5mm olmak uzere on adet lamayı alabılırım.  ancak bu ısı kım organıze edıcek...?  kargo ,ucretlerın toplanması vs vs 
asıl uğrastıran bunlar  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Akın Özcan

• 203
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2010, 22:00:31 »
4 mm de olabilir. 4 mm sacdan 50 x 600 mm 50 tane 50 x 300 mm 100 tane parça çıkıyor.

Evet Taner dediğin gibi asıl konu o. İstanbul'da olan arkadaşlar kaynağa daha rahat ulaşabilirler ama ben de ilgilenebilirim tek fark parçalara istanbul - eskişehir kargo parası eklenir parça başına pek bişey tutmaz.

Diğer bi konuda lazer veya giyotin kesim yaptırmak. arada bayabi fiyat farkı var. giyotinde kesilen parçalardaki burkulma sorun yaratacak kadar oluyomu?   

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2010, 22:16:27 »
gıyotın parcayı buruyor. bırkere denedım dahada işim olmaz lazer ıyı ama fıre cok en mantıklısı  herkes kac cm parca ıstıoyorsa tabaka bölunur . ıstedığımız parcayı kendımız ufak spıralle keserız ben öyle yapıyorum.
malzemede zıyan olmuyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Akın Özcan

• 203
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2010, 22:30:15 »
valla sen bu konuda daha tecrübelisin bana büyük parçalarda uyar.
hem çok daha az kesim yapılacağı için lazer kesim ücreti baya aşağıları inecektir.
benim aldığım fiyatta kesim ücreti sacın iki katıydı. ???

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2010, 22:40:51 »
ben organıze ederım . ancak kac kısı olacağız bakalım.. ıkımızde olsak yarı yarıya alabılırız sanırım plakayı..? 

Akın Özcan

• 203
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2010, 22:52:08 »
valla kuzen de al plakayı geç demeye başladı aslında :D
Ama dediğim gibi hem plaka bana fazla hem diğer arkadaşlar da yararlansın.

Yanlız bi sorun var ki 4 mm bana çok geldi. Ben gene 3.5 mm ye dönüş yapıyım.
Böylece iki seçenek çıkar. senden 4 mm benden 3.5 mm 

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2010, 23:07:43 »
Şöyle de olabilir, bir fikir,
Ben daha önce öyle yapmıştım, eğer bütçeni sarsmıyorsa tüm plakayı alıyorsun, satıcı firmadan rica edip en azından iki üç eşit parçaya böldürüyorsun, yoksa o plaka hiçbiyere sığmaz  ::)  :D Sonra bir taşlama ile plakaları yine ikiye bölüyorsun, böylece senden başka 4-5 çelik arayan arkadaşın da işi görülmüş oluyor. Bu sayede 5 parçaya bölünse 50 X 24 santim gibi makul bir boyutta, kolaylıkla idare edilebilecek boyutta bir plaka sahibi olur herkes, aynı zamanda sonuçta herkesin cebinden plakanın beşte biri para çıkar... Ben benim en son yurtdışı alımımda böyle yapmıştım, benim için fazla olacak plakalar başkalarının işine yaradı. Yoksa bu tür işleri organize etmek hiç kolay değil.

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2010, 23:18:49 »
anlatmak ıstedığımız aynı Emre mumkun olduğunca cok kısı yararlansın. ayrıca lazer kesımde cok fıre oluyor fıyatıda cabası..

bu arada 4mm ısteyen olursa ortaklasa alabılırım..

aslında 3,7mm su Sefa ustanın denemek ıçın hamon calıstığı plakalardan kalmıssa alınabılınır..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2010, 23:22:56 »
Taner gerçekten lazerde fire çok mu? Ne kadar mesela, benim bir plakayı kesime yollamak üzereydim, eğer fire çok ise vazgeçerim... Mesela kesiğin genişliği nedir biliyor musun?

Kipmen Sanat web sitesi

Akın Özcan

• 203
« Yanıtla #10 : 29 Eylül 2010, 23:30:36 »
Emre abi lazerdeki fire kesimden değil de 5 x 30 parça kestirirsek fire parçalardan olacak Taner abinin kastettiği odur sanırım. yoksa 0.05 mm hasasiyette kesim yapan bir makinanın kesim açıklığının fazla olması münkün değil.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 29 Eylül 2010, 23:38:10 »
Emre bendekı lamaları aralarında 1cm kadar pay bırakarak kesmısler, yanı bana kocaman parmaklık bıcımınde bır cerceve verdıler .  oldukça canım sıkıldı bu işe ama olan oldu bır kere. sen bence detaylıca öğrenıp  öyle kestır parcaları..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 29 Eylül 2010, 23:40:22 »
Emre abi lazerdeki fire kesimden değil de 5 x 30 parça kestirirsek fire parçalardan olacak Taner abinin kastettiği odur sanırım. yoksa 0.05 mm hasasiyette kesim yapan bir makinanın kesim açıklığının fazla olması münkün değil.

kesımden cok az fıre oluyor curuf yok gayet temız cıkıyor ama  parcaların aralarını nıye o kadar acık bıraktılar anlamadım.. ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #13 : 29 Eylül 2010, 23:48:19 »
Bence birisinin kafası karışıkmış ogün. Adam düz kesim yapacak yahu, programlamada saçmalamış operatör bence :)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2010, 00:17:36 »
Bırdaha gıdersem sormadan kestırmem plakayı.. :-\

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #15 : 30 Eylül 2010, 08:56:51 »
beyler ben de 4 mm ck67 alırım. beni de aranıza alırsanız sevinirim.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #16 : 04 Ekim 2010, 17:33:55 »
taner ve akın bey eğer karar verdiyeniz sizlerle beraber ck67 4mm alabileceğimi yazdım ama bir cevap alamadım. kararınız kesinse lütfen bilgi veriniz.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 04 Ekim 2010, 19:57:31 »
murat bey ben 4mm ck alacağım lakın plakalar buyuk.   hanı üç dört kısı olsak cok ıyı olacak bunun için beklıyorum

elımde 3,7mm var  ,yarım plaka 4mm fazla gelır bana..

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #18 : 05 Ekim 2010, 11:00:16 »
benide listeye ekleyiverin maliyetleride özelden atıverin size zahmet? benim yapacağım bıçak profili toplam boy 28 29 cm olacak 3,5 mm ince gelmez değilmi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #19 : 05 Ekim 2010, 12:32:08 »
Taner dört veya 5 mm ck67 de ben de varım biliyorsun, ah bir de fırsatını bulup çizimleri halletsem... :'(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/