Bıçak Sanatı - Forum

US M3 UTICA

Tokmak

• *
  • 2
  • Meslek: Yonetici
  • Yer: Ankara
US M3 UTICA
« : 14 Kasım 2013, 05:51:05 »
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir koleksiyonumda olan bir bıçak ile ilgili sizlere danışmak isterim. 1943 Utica üretimi, ikinci dünya savaşı için üretilmiş US M3 ile ilgili bilgisi olan var mı aranızda?

Sizce koleksiyon değeri nedir? Yaklaşık olarak maddi değer biçmek mümkün müdür? Özellikle kılıf hakkında fikrim yok. Gördüğüm diğer M3'lerde benzerini görmedim. TSK için yerli üretim olabileceğini sanıyorum.

Yaşı dolayısı ile biraz yıpranmış bir arkadaş. Restore etmeyi düşündüm ama orjinalliğini bozmak istemediğim için şimdilik dokunmadım. Şeytan diyor Ankara Mogan Bıçak'ın sahibi Turhan Usta'ya götür elden geçirsin, adam etsin.

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
Ynt: US M3 UTICA
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2013, 16:14:08 »
http://www.ebay.com/bhp/m3-knife-utica

Şöyle bir alışveriş sitesinde emsalleri için $100 ila $999 arasında fiyat biçilmiş. Ağırlıklı olarak $150 civarında meblağlar söz konusu. Siz de elinizdeki bıçağın kondüsyon durumunu bu bıçaklarla mukayese ederek bir maddi değer belirleyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2013, 16:16:25 Gönderen: eraonk »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2013, 00:33:02 »
aslinda bicak cok iyi durumda herhangi bi deformasyon yok gibi ustundeki kararmalarda dikatlice usta bi el zinparalarsa( taslama hatlarinin kaybolmamasi cok onemli)eminim  999 luk kadar guzel olucaktir ;)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2013, 00:50:49 »
restore etmene gerek yok bence orjinal durursa daha iyi
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)