Bıçak Sanatı - Forum

Dövme Bıçaktan Tüfek Askısı

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
Ynt: Dövme Bıçaktan Tüfek Askısı
« Yanıtla #20 : 27 Nisan 2014, 21:10:40 »
Soytürk kardeşim , ben yeni üyeyim , ve sitede dolaşırken tüfek askıların dikkatimi çekti. Bayıldım. Keşke tüfeğin çifte olsaymış . Daha da güzel olurdu . :)
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #21 : 27 Nisan 2014, 21:26:10 »
Neden çifte?
Okinawian

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #22 : 27 Nisan 2014, 22:00:26 »
Neden çifte?

avcı için çifteyle avlanmak avın etiğine uyan, avcıya sanki daha bir çok yakışan, bir bakıma avcıyı asil gösteren bir durumdur diyebiliriz. tercih meselesidir ama bence de hiç bir otomatik ve pompalı, çifte veya pozenin estetiğini yakalayamaz. ayrıca Soytürk ustanın bu güzel çalışmasıyla çifte daha da estetik dururdu.
tabi böylesi de güzel. süper nova fena durmamış. ustanın eline sağlık :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 27 Nisan 2014, 22:15:30 »
Superpoze çok hoş. Her ava ayrı tüfek kullanmak gerek tabi. Kanatlı avlarında tek kırma adaletin temelidir bence.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #24 : 27 Nisan 2014, 22:18:00 »
Değerli arkadaşlar her tüfek sahibi avcılık yapmıyor. Tüfekleri takozla sınırlayarak ava gidiyorsunuz zaten., av ve avcılık etiği tartışma yeri değil bu konuda sayfalarca yazı ilgili sitelerde mevcut zaten

Benim merak ettiğim kendini fazlasıyla ıspatlamış, bir çok birimde görev almış, dünyanın en iyileri arasındaki bir tüfeğin yerine neden çifte? :)

Okinawian

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #25 : 27 Nisan 2014, 22:33:37 »
Değerli arkadaşlar her tüfek sahibi avcılık yapmıyor. Tüfekleri takozla sınırlayarak ava gidiyorsunuz zaten., av ve avcılık etiği tartışma yeri değil bu konuda sayfalarca yazı ilgili sitelerde mevcut zaten

Benim merak ettiğim kendini fazlasıyla ıspatlamış, bir çok birimde görev almış, dünyanın en iyileri arasındaki bir tüfeğin yerine neden çifte? :)

soytürk ustaya neden benelli pompalı aldın, çifte alsaydın gibisinden bir şey söylediğimi düşünmüyorum. bu göze hoş gelen askılarda çifte olsa daha bir güzel olurdu diye yorum belirttim sadce. ki tavsiye  yorumumuz sadece fotoğrafadır. tüfeğe veya yapılan esere değil. ayrıca avcılığın etiği vs. gibi durumu burda açıkladığımızı, en azından bu konuda ısrar ettiğimizi de düşünmüyorum. ki isteyen istediği tüfeği kullanır. buna bizim müdahil olmamız mümkün değil.
neyse konuyu çok bölmeyelim...
niye çifte diye sormuşsunuz, cevabım kısaca: daha estetik. saygılar...

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #26 : 27 Nisan 2014, 22:46:15 »

sportif oldugu için abi. çifte daha klasik  ;)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #27 : 27 Nisan 2014, 23:20:26 »

soytürk ustaya neden benelli pompalı aldın, çifte alsaydın gibisinden bir şey söylediğimi düşünmüyorum. bu göze hoş gelen askılarda çifte olsa daha bir güzel olurdu diye yorum belirttim sadce. ki tavsiye  yorumumuz sadece fotoğrafadır. tüfeğe veya yapılan esere değil. ayrıca avcılığın etiği vs. gibi durumu burda açıkladığımızı, en azından bu konuda ısrar ettiğimizi de düşünmüyorum. ki isteyen istediği tüfeği kullanır. buna bizim müdahil olmamız mümkün değil.
neyse konuyu çok bölmeyelim...
niye çifte diye sormuşsunuz, cevabım kısaca: daha estetik. saygılar...

:2up :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #28 : 28 Nisan 2014, 00:12:16 »

:) Değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim, yaptığım çalışma rustik tarzda olduğu için bence de çifte ( süper poze değil ) daha estetik dururdu. Fakat avcılığa zorunluluk dışında sıcak bakmadığım için ve tamamen kişisel nedenlerden dolayı ev güvenliği için tercihimi süpernova 'dan yana kullandım ve bu güzel arkadaşı  her daim gözümün önünde görmek istediğim için yatak odamın duvarında bu şekilde kendi emeğim olan bir aparatla birlikte görmek istediğim için bu çalışmayı yaptım, selamlar :)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 28 Nisan 2014, 00:34:32 »
Çok yaratıcı bir fikir ustan.. Bence birde fişeklik askısı yap aynısından üçlemiş olursun.. :)
"Maksatların anası sabırdır"

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #30 : 28 Nisan 2014, 00:44:59 »
Çok yaratıcı bir fikir ustan.. Bence birde fişeklik askısı yap aynısından üçlemiş olursun.. :)

Teşekkür ederim, tüfek değilde fişeklerin göz önünde olması fikri nedense beni hep rahatsız etmiştir, o sebeple pek sanmıyorum  ::)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 28 Nisan 2014, 03:21:51 »

:) Değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim, yaptığım çalışma rustik tarzda olduğu için bence de çifte ( süper poze değil ) daha estetik dururdu. Fakat avcılığa zorunluluk dışında sıcak bakmadığım için ve tamamen kişisel nedenlerden dolayı ev güvenliği için tercihimi süpernova 'dan yana kullandım ve bu güzel arkadaşı  her daim gözümün önünde görmek istediğim için yatak odamın duvarında bu şekilde kendi emeğim olan bir aparatla birlikte görmek istediğim için bu çalışmayı yaptım, selamlar :)

Tercih doğru derim. Aynı şekilde güvenlik konusunda çifte veya poze tercih eden kullanıcılarda var. Onlarında kendince haklı sebepleri olduğu da doğru.  ;D
Okinawian

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #32 : 29 Nisan 2014, 11:00:46 »
Ya , arkadaşlar ben belki askıları kıskandım , benim caanım tüfekler sıra malı kişiliksiz askılarda duruyor . Sebep bu , balans yapmak istemiş olabilirim. :) Neyse şaka bir yana , madem onca insan ilgilendi ve sordu : ''Neden çifte ? '' Evet illa ki çifte , poze bile olmaz .Bu, tüfekli av kültürünün babası İngilizlerdir . Dünyanın tartışmasız ilk üç markası ingilizdir. İngiliz, çifteyi koluna kırar ve yürür. Sadece böyle yürünür.Almanya'da bile av lisansı kursunda bu yürüyüş dayatılır .Böyle yürürsen köpeğini ve arkadaşını vurmazsın , kaza olasılığı düşer.Hatta bu 20-80 bin paundluk tüfekler çift tetiktir. Arka arkaya seri atış olmasın diye .Av 2 atışda vurulmazsa kaçar , kaçmalı zaten. Bu tüfeklerin namlusu kromsuzdur . Bu işin namlu konusu aslında hepinizi ilgilendirir . Bende 1892 damascus namlu var . Off bu kadar yeter , homurdanan arkadaşlarımın öfkesini duyar gibiyim. Evet yetsin , askılar süper .
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )