Bıçak Sanatı - Forum

Tam takım .

dnz

• *
  • 11
  • Meslek: Turizm pazarlama
  • Yer: Kuşadası/Aydın
Tam takım .
« : 11 Kasım 2013, 19:04:41 »
Sevgili arkadaşlarım ve değerli ustalarım , kendimi tam gaz bu hobini içine atıp hatrı sayılır miktar para dökmeden önce basit aletlerle bir kaç çalışma yapmak istiyorum . Forumda bayaa bir gezindim , çok faydalı bilgiler var ve yanlış anlamadıysam , bir matkap bir eğe takımı bir kaç işkence , yeterince zımpara ve sabırla birşeyler yapılabilr ? Eğer hal böyle ise ben çelik profili mehmetmarangoz adlı arkadaştan temin edeceğim . Benim ihtiyacım , beni almam gereken eğeler ( numara /boy ) zımparalar ( yine numaralar ) ve işkenceler konusunda yönlendirebilecek bir usta . Yardımcı olmak isteyen /istemeyen herkese şimdiden teşekkürler .

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Tam takım .
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2013, 19:12:44 »
ben usta olmasamda  kaliteli ürünler temin etmenizi tavsiye ederim.
Eğe konusunda Pferd veya esaş marka eğeleri bulabiliyorsanız bu konuda iyidirler.Orta boy kalın ve ince dişli lama eğe,orta boy yarım yuvarlak orta veya kalın diş eğe birde orta boy yuvarlak eğe ile bir takım oluşturabilirsiniz.
Zımpara konusunda 80-kumdan başlayarak istediğiniz inceliğe kadar zımpara alabilirsiniz tavsiyem 1000 kum yukarısı zor bulunduğundan 1000 kuma kadar olan zımparalar yeterli gelecektir.
İşkenceyi ben çin malı ürünler satan eski adıyla bir milyonculardan almıştım tanesi 3-4 liraya bulabilirsiniz çalışma aralığı 10cm olanlar işinizi görür diye düşünüyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2013, 21:33:34 »
Mengene olmadan olmaz gibime geliyor, 2.el bir mengene olursa daha ekonomik oluyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2013, 22:16:10 »
Mengene olmazsa olmaz değil aslında. Ama balçak kanalı çalışmaları gibi ufak parçalarda çalışmak için olsa fena olmaz. 

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2013, 22:25:19 »
merk etme daha bicok sey lazim olucak hele bi basla  ;)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2013, 22:32:00 »
Fiyatı 250 tl cıvarında olan bir çin malı bant zınpara makinası al ufaktefek işini görür . İlerdede başka tesfiye işinde kullanırsın  boşa gitmez. Elde zınpara işini kolaylaştırır .çabuk bu işten bıkmassın. :'( :'

« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2013, 22:35:52 »
Deniz Bey, saydığınız malemeler başlangıç için yeterlidir, en azından neye gereksinim hissederseniz zaman içinde hedeflerinizi ona göre belirlemiş olursunuz.

dnz

• *
  • 11
  • Meslek: Turizm pazarlama
  • Yer: Kuşadası/Aydın
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2013, 22:38:07 »
Arkadaşlar ,  abiler ; bu kadar hazırcı olma biraz araştır diyeceksiniz belki fakat inanın üşenme değil bilgisizlikten istiyorum bunu , eğer biriniz lütfedip bana şu şu siteden şu eğeleri şu işkenceyi al diye link atabilirse çok minnettar olurum . yardımcı olmak isteyen olursa bütçe adına net bi fikrim yok .. nası derler işimi görücek kalitede olsun yeter ..

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2013, 22:57:51 »
Salim Abi haklı mengene konusunda, profili hazır temin edeceğinizi gözden kaçırmışım :) bu durumda öncelikli kalemler listelenebilir. Ayrıca büyük yapı marketlerden uzak durun bence.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2013, 23:01:18 »
Profil hazır olmasa da işkence ile bağlayarak profil çıkartılır sorun olmaz :) Ben öyle yapıyorum. Bıçak profilini dikine bağlama ihtiyacında önce masaya bir ahşap parçasını bağlıyorum daha sonra bu ahşaba profili bağlıyorum. 2 mengene ve bir ahşapla profil her türlü bağlanabilir. Aslında bıçak mengenesi daha çok işe yarar bence. En kısa süre içinde bende bir tane yapmak istiyorum.
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2013, 23:03:25 Gönderen: Salim Türk »

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2013, 23:09:14 »
ben takim konusunda kaliteden yanayim gecen aksam mehmet abiyle (forum uyemiz mehmet turan ) sozde kar edp ucuza aldigim alyan takimiyla bi vida sikalim dedik bizi cileden cikardi..iskenceleri kanca marka alin derim omurluk

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2013, 23:13:00 »
ben takim konusunda kaliteden yanayim gecen aksam mehmet abiyle (forum uyemiz mehmet turan ) sozde kar edp ucuza aldigim alyan takimiyla bi vida sikalim dedik bizi cileden cikardi..iskenceleri kanca marka alin derim omurluk

Katılıyorum ucuz yollu aldığım işkenceler yamuluyor. Aynı sıkıntıyı eğede de yaşamıştım. Kanca şart değil belki ama almışken iyi takımlar alın.  Kullanamayıp atılan takımlar hesaplanırsa inanın çok daha ucuza gelecektir :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2013, 23:16:09 »
Önce bir atölye edinin malum önümüz kış balkonda üşütüp bol bol hasta oluyorsunuz. :)
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 11 Kasım 2013, 23:23:09 »
Önce bir atölye edinin malum önümüz kış balkonda üşütüp bol bol hasta oluyorsunuz. :)

Kışlıkları giyip çıkacağız balkona artık :) Eve malzeme sokmak yasak. İyice soğuklar gelmeden bende tamamlanacak bıçakları bitirmeye çalışıyorum. Çok soğuk havalarda ise daha masum olan scrimshaw çalışmasına yöneleceğim galiba. Ama atölye özlemini çekiyorum. 

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #14 : 11 Kasım 2013, 23:44:38 »
yakinda yeni atolyemin fotolarini koyicam eski atolyem daracik tikis tikisti boyuna uzundu ama eni cok dardi fareler cirit atiyodu rutubet cabasi cok emek verdim ama sonunda istedigime kavustum umarim sizlerinde olur

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #15 : 11 Kasım 2013, 23:55:16 »
Amin Mehmet kardeşim. Artık güneş döndü mü balkonda çalışılmıyor. Dün biraz eğe zımpara filan yaptım bu gün aksırmaya başladım.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 12 Kasım 2013, 00:13:31 »
İnşallah :)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #17 : 12 Kasım 2013, 09:46:30 »
Merhaba arkadaşlar alet edevat takım taklavat kafiye gibi oldu. Fakat bunlardan en önemlisi rahat çalışabileceğiniz konu komşunun çıkarttığınız sesten rahatsız olmayacak bir atölye temin etmeniz.
Şu an atölye yetersizliğinden bende muzdarip durumdayım dün canavar ile iki bıçak adayı lamayı kesmek için bayağı bir yol kat ettim, birazdan sabit taş ile ince rötüşlara geçeceğim saat2in 11 olmasını bekliyorum  :'(

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 13 Kasım 2013, 00:35:18 »
Demir testeresi alın, profil çıkarırken ve diğer işlerde çok işe yarar. Eğer ahşabı düzgün bölme derdiniz varsa bir de sığaça alabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #19 : 13 Kasım 2013, 08:58:47 »
Arkadaşlar ,  abiler ; bu kadar hazırcı olma biraz araştır diyeceksiniz belki fakat inanın üşenme değil bilgisizlikten istiyorum bunu , eğer biriniz lütfedip bana şu şu siteden şu eğeleri şu işkenceyi al diye link atabilirse çok minnettar olurum . yardımcı olmak isteyen olursa bütçe adına net bi fikrim yok .. nası derler işimi görücek kalitede olsun yeter ..

Allah yar ve yardimcin olsun corbada bizim de tuzumuz bulunsun bu site de lazim olcak bir cok seyi bulabilirsin . http://www.tekzen.com.tr/SubCategory/2740/mengeneler,iskenceler

Kolay gelsin iyi calismalar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK