Herkese saygılar.
Taner beyin gönderdigi plakadan ilk çalışmam ısıl işleme hazır. son kontrol olarak sizlerin yorumlarına başvurmak istedim.
ilk başta çalışma kusursuz gidiyordu ama sona dogru ilginç bir olay oldu. dikkat ederseniz uca dogru agız çizgisi biraz yukarı kaydı ama ben masumum. şöyle ki, bütün kaba işler bittikten sonra bir yüzünü 400 kuma kadar temizledim. diger tarafla çalısırken çizilmesin diye kagıt bantla kapladım. 2 veya 3 gün bant üzerinde kaldı, çünkü bıçagı isyerimde yapıyorum ve müşteri beklerken fırsat buldukça çalışıyorum. diger yüzüde bitirdikten sonra bantı çıkardım o da ne. bant altında resmen çürümeler olmuş. yer yer çelik yüzeyinde (80crv2) korozyon oluşmuş.bunların biride uca dogru tam agız çizgisindeydi. mecbur kaybetmek için hattı biraz yukarı aldım ama aslında fena da olmadı....
sonra tüm işlemler bitti, ikinci profilde çalışıyorum, birkaç gün sonra baktım bizim bıçak yine küflenmeye başlamış, yine sil baştan zımpara. şu anda silah bakım yagıyla yaglayıp beklemeye aldım. ısıl işlemi kendim yapma imkanım yok o yüzden bıçaklarımı toplu şekilde ısıl işleme göndermek istiyorum. anladıgım kadarıyla 80crv2 ısıl işlem öncesi baya yumuşak Antalya nemine karşı koyamıyo.
yorumlarınıza ve tavsiyelerinize açıktır. profil spiralle çıkarıldı, ege ve zımparayla işlendi. agız 1mm kalınlıga indirildi. son olarak 400 kumla temizlendi
çelik..................80crv2
toplam boy............280
namlu....................160
en...........................38
kalınlık 4
balçak ve pimler.......pirinç düşünüyorum
kabza...................... henüz emin degilim