Bıçak Sanatı - Forum

spyderco neden bu kadar tipsiz

Razor

• *
  • 29
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
spyderco neden bu kadar tipsiz
« : 08 Kasım 2013, 22:45:04 »
Kalitesi nasıldır bilmiyorum ama spyderco bıçakları çok tipsiz geliyor bana..kıyasladığımızda SOG mu SPYDERCO mu daha kaliteli (aynı çelikte)?

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
Ynt: spyderco neden bu kadar tipsiz
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2013, 23:16:14 »
Spyderlerin önemli bir kısmı dinazor kafasından esinlenerek dizayn edilmiştir. Ülkemizdeki fiyat/performans olarak en uygun markaların başında spyderco-byrd gelir. Bayramda Byrd Raven G-10 ~ BY08G modeliyle kurban yüzdüm yüzdüm hala keskinliğini koruyor.

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2013, 23:56:17 »
Fiyatının bıçağı değildir alayı çinde yapılır..ayrıca da tipsizdir...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2013, 01:18:32 »
Kalaşnikof da uzaktan bakınca tipsiz görünürdü ama insanın elinde bir başka oluyor. Hassas değil de derler ama 25 metreden 1 liralık çapta 3 köşe teşkil edince benim için tüfeklerin en güzeli olmuştu.

Spayderko için de diyebileceğim şudur ki, radikal tasarım farkları içeren böyle bir ürüne gözün alışması zor olabilir ama görünüşü geri plana atıp işini nasıl gördüğüne ağırlık vermek ondan sonra görünüşüne bakmak gerek...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2013, 08:44:00 »
Başlığı okuyunca kahkaha attım :D

Bizımle deyılsin sıpaydii.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2013, 09:05:58 »
Eylem ustaya katılıyorum. Glock için de aynı kelamları ederler ama kullanınca fikriniz değişir.

Spyderco'yu taşıyınca o inceliğine ve hafifliğine rağmen sağlamlığına alışıyorsunuz. Açma kapama yeri de zekice tasarlanmış. Çıkıntılı açma kapama yeri gibi bileylerken sökmeniz gerekmiyor. 3 spyderco 1 de byrd kullandım hep memnun kaldım.

Alayı Çin'de üretiliyor gibi bir kanıksama yanlıştır. Vg-10, H-1 gibi çelikleri Japonya, Byrd'nin kullandığı 8Cr14Mov Çin üretimidir. Çin üretimi gibi bir ön yargı namlusunda çeliğin kaynağının "made in China" yazmasıdır. Çin olupta bir eksiği var mıdır? Hayır gayet güzel bir çeliktir ağız dayanımından memnunum.

Diğer yandan Vg-10 un ağız dayanımı 8Cr13Mov çeliğine göre bana daha iyi geliyor. Bileyini uzun süre korumakta.
Taşıma ve sağlamlık için endura modelleri gayet başarılı. Sal modelinin testi zaten forumda mevcut.

Biraz spyderco fotoğrafı benden olsun.

Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2013, 10:30:01 »
Bu çakıların tipini bende sevmiyorum ama bu kullanışsız olduğu anlamına gelmiyor :) Ben tipinden dolayı almadım ama bu kadar çok kullananı var ise demek ki doğru bişeyler yapmışlar.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #7 : 09 Kasım 2013, 18:51:18 »
spyderco cakılarım arasında en sık kulandıklarımdır nezaman gunluk kullanım ıcın bı cakı tercıh edıcek olsam elım hep spydercolara gıder ve yıne nezaman yenı bı cakı almak ıstesem yıne elım hep spydercolara gıder..
kullanılan malzeme kalıtesı ele uyumu ergonomisi tek elle kullanım rahtlıgı herseyıyle benı ceken bı marka tasarımlarına gelınce  cok ozgun ve radıkal tasarımları var ılk goren ıcın bıraz goze farklı geldıgı ıcın ıtıcı olabılır belkı ama bıtane alıp kullanmaya baslayın elınızde bakıp ınceleyın zamanla sızede alıskanlık yapıcaktır ;)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2013, 19:00:39 »
zaman zaman bu soruyu benim de kendime sormuşluğum vardır  :))

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 10 Kasım 2013, 12:02:12 »
Fiyatının bıçağı değildir alayı çinde yapılır..ayrıca da tipsizdir...

Bazı modelleri Çin'de yapılır, bazıları Japonya' ve bazılarıda Amerikan malıdır, seri üretim emsallerine göre çok da iyi çakıdır.