Bıçak Sanatı - Forum

Bonning Knife

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Bonning Knife
« : 04 Kasım 2013, 19:44:49 »
Çelik; Civa çeliği,
Sap; Elime ne geçti ise
Liner; Paçavra kumaş
Sanatsallık, görsellik, titizlik; puan çıkmaz

İşlevsellik; Üçüncü kasapta bir hafta kalacak (videodaki). Diğer ikisinin görüşleri; "sapına elimiz alışmamış" ikincisi " bunu fazla inceltmişssin"

Video
[img width= height=]http://img17.imageshack.us/img17/2617/j8feewnjhequjjiynblwgk.mp4.th.jpg[/img]

























samet bayraktar

  • ***
  • 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2013, 20:07:29 »
ustam elinize sağlık çok güzel olmuş alışılmışın dışında olması güzel.
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2013, 20:15:50 »
ustam elinize sağlık çok güzel olmuş alışılmışın dışında olması güzel.

ne ustası samet kardeş, çırak dahi olamadık daha ( tevazu degil) sonra Ustalara ayıp olur :)

Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2013, 20:17:20 »
Ellerine sağlık, bir yandan da dağcılık var sanırım  ;)

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2013, 20:18:47 »
Ellerine sağlık, bir yandan da dağcılık var sanırım  ;)

sadece botlarım var :) hani bir nal tamam geriye kaldı 3 nal bide eşşek :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2013, 20:20:33 »
Öncelikle ellerine sağlık. Sap biraz daha ergonomik olabilirdi. Bu değişiklikle birlikte balçak biraz daha ufalabilirdi ve en önemlisi balçağı kesmek yerine delseydin keşke. İşini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorsa hiçbir sorun yok. 

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2013, 20:36:22 »
Öncelikle ellerine sağlık. Sap biraz daha ergonomik olabilirdi. Bu değişiklikle birlikte balçak biraz daha ufalabilirdi ve en önemlisi balçağı kesmek yerine delseydin keşke. İşini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorsa hiçbir sorun yok.

Tesekkurler Salim senin yorumlarını seviyorum :)   Sap aslında çok ergonomik çünki bu bıçağın tutuş şekli aslında aşşağıdaki gibi.



bu büyükbaşların kemiklerini ayırmak için mesela vertebraları prof kasaplar vidyodaki gibi çalışıyor o yüzden balçak büyük ve enli yani el bıçağa doğru kaymasın diye , bıçağın gerçek işlevi

http://www.youtube.com/watch?v=xijmge8_NJw



Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2013, 21:10:35 »
Bu videonun benzerini daha önce seyretmiştim :) Benim seyrettiğimde büyük baş hayvanın çok kısa süre içinde tüm kemiklerini ayırıyordu. Orada da aynı tarz sıyırma bıçağı kullanılıyordu. Ustalık başka bişey :)   

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2013, 21:33:03 »
tabi civa celiginin bu vidyodaki bıçağın esnekligi ile alakası yok. Fakat boyle bir bıçakta yaptım sanayi tipi demir testeresinden o da kasapta. Vidyoda finalde cıkardıgı kısım Bonfile . işte bundan ne pastırma olur :)

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Bonning Knife
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2013, 21:49:47 »
Gökhan usta ellerin dert görmesin. Ard arda ürünler geldi. :)
Okinawian