Bıçak Sanatı - Forum

Makita lb 1200 f

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Makita lb 1200 f
« : 01 Kasım 2013, 01:03:06 »
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya yazıyorum... Bu linkteki alet hakkında ne düşünüyorsunuz??

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=55654

Makineyi tanıyan, deneyimlemiş olanlar varmı? Amacım 6mm ahşap testeresi ile hassas kabza kesimleri yapmanın yanı sıra metal testeresi ile de pirinç, nikel, ve paslanmaz çelik kesimi yapabilmek... Sizce amacıma ne kadar hizmet eder?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Makita lb 1200 f
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2013, 10:59:54 »
Kullanmadım, o yüzden ne desem yalan ama dikkat edilecek bir parametre konusunda sizi yönlendirebilirim:

Testere şeridinin eninin dar olması bıçak profili çıkarırken aradığımız önemli bir özellik. Önerim aradığınız ürünleri kullandığı şerit enine göre karşılaştırmanızdır. Ayrıca bu tür testerelerde bildiğim kadarıyla şerit enini farklı seçme keyfiyetimiz de yok. Orjinali genişse buna razı olmak gerekecektir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2013, 11:39:43 »
Yalnız bu aletin şeritleri dar olanlardan da kullanılabiliyor hemen altında bu makine için 16 13 ve 6 mm şerit satışıda var.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2013, 11:55:59 »
Çok iyi bir makine o kesin, ama bizim gibi ayda 4-5 belki biraz abarttık 10 bıçak yapacak biri için benim fikrim biraz lüks :)

Şimdiye kadar yaptığım hiç bir bıçakta (bütün profilleri kaba jet kesme taşı,şekil ve detay işleri elde bant zımpara ) kesin ihtiyaç duymadım ama olsa bant zımpara karşısında geçirdiğin zamanı kaba işlemede 3/1 oranında azaltır ama kesin çözmez..

Hatta yakın bir zaman almayı planladığım bir makine var,Adem abi duymasın ne gerek var diyor :))

5-6mm sertleşmemiş metal ve yarım kabza olarakta 12-15mm arası kalınlıkta malzeme keseceğimizi düşünüsek daha amatör bir makine ama düzgün bilenmiş bir testereyle iş görecektir..

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2013, 15:33:15 »
Alıntı
Hatta yakın bir zaman almayı planladığım bir makine var,Adem abi duymasın ne gerek var diyor
Duydum ve olmaz dedim. >:(

Doğukan

• 232
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2013, 15:27:27 »
        Yaptığım araştırmalardan anladığım kadarı ile paslanmaz çelik kesmek için çokta sağlıklı bir alet değil... ancak sanırım 6mm ince bıçağı ile tablalı dekupaj testerenin çıkaracağı işleri çıkarabilir ve aynı zamanda kaba kütük parçalarımı lamaya dönüştürebilirim bununla... Metallere gelince ise sanırım nikel ve pirinç için işimi görecektir... Sonuçta masaüstü dekupaj ile bunun arasında kalmıştım ve sanırım bununla çok daha fazla iş yapabileceğim....

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2013, 23:09:54 »
Bu tür dik şerit testere kullanmadım ama makina imalatında parça kesmek için bir iki tür şerit testere kullanıyorum.sert malzeme kesince tek seferde testere bıçağını beğişmen gerekiyor normal metallerde çok iyi.makita marka bende taşlama motoru el ispirali ve matkabları var. El ispirali çin mş li olmasına rağmen alman dewaltdan daha sağlam çıkıyor enteresan bi durum . Makita fiyat ve kalite olarak en iyi marka diyebilirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2013, 23:40:06 »
Bunun şeridi LENOX Diemaster 2 ya da aynı tipte başka bir testere ise paslanmaz falan bakmaz.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Doğukan

• 232
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2013, 13:43:06 »
Eylem bey,

bu söylediğiniz şerit testereyi kullanan bir makina biliyormusunuz? Bu şeriti ve makinasını alabileceğim bir yer var ise incelemek isterim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2013, 15:18:23 »
Taner,  Emre, ben bu testereyi çok kullandık. Taner ve benim testerelerimizin kullandığı boydaki şerit standart olarak üretilmediğinden Diemaster-2 kullanarak çok defa şerit yaptırdık.

Testerem:
Quantum S 91 G

Testereyi kaldırdığımda 90'den daha az açılıyor ancak bunu dert etmeyecek şekilde bir kullanım geliştirdim.

Bu testereyi dikey kullanmanın önündeki bir engel testerenin 90 derece ve daha fazla kalkmamasıydı ama altını destekleyerek testerenin tam kalkmasını sağladım. Ufak bir metal parçasını uyarlayarak testereye minik bir tepsi yaptım:

Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2013, 15:19:04 »
Burada da yine testere konusunda bir şeyler demiştik: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=235.0
Namık Kemal
Instagram'da ben

Doğukan

• 232
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2013, 12:38:51 »
Elinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş... Bu makinenin gücünü ve devrini araştırıcam. Şayet almayı düşündüğüm makine ile güçleri tutuyor ise diemaster şeriti uygun boyda nerede yaptırabilirim acaba?

Doğukan

• 232
« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2013, 12:44:50 »
Verdiğiniz linki cevabımdan sonra inceledim... Sanırım cevap lazermetal...kendileri ile görüşücem en kısa zamanda..

Doğukan

• 232
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2013, 12:58:37 »
Yaptığım araştırmaya göre quantum dakikada 60mt, makita ise 400mt.... sizce bu ısınma ile ilgili bir sorun teşkil eder mi?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2013, 13:11:14 »
Bu LazerMetal'in başta işi iyiydi ama sonra kaliteyi şerit boyunu tutturamaz oldular tadım kaçtı. Sonradan testeremin şerit boyuna toleransını bir eğe marifetiyle arttırdım ama kaynak yerindeki diş aralarının fazla bırakmaları yine de hoş değil.

DES'teki LazerMetal artık eski yerinde değil, taşındı mı kapandı mı bilemiyorum.

Taner testere için iyi bir tedarikçi bulmuştu. Mekan tavsiyesi için Taner'i dinlemek gerekir.

Bendeki testereyi dekupaj olarak kullanmak için biraz düzenleme gerekiyor. Gözünüz korkmasın, gerekirse hallolur. Hiç uğraşmayayım diyorsanız da para varsa Makita iyi görünüyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #15 : 05 Kasım 2013, 13:13:03 »
kuantum s91g makinanin siparisini verdik yarin elimizde olucak forumda eylem ustaninda bahsettigi gibi bicok arkadas kullaniyo ve memnunlar ersen anahtar damaskus hakan taner referanslara bakinca dusunmeden sparisi verdim testereler icinde taner ustayla gorusun o size bilgi vericektir

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #16 : 05 Kasım 2013, 14:57:00 »
Emperyal sistem, yani inç-foot ayarında standart makine alırsanız (dewalt - makita gibi) şu linkten aldığınız testereler hem çok makul fiyata geliyor hem de testere ömürlük oluyor. http://www.tools-plus.com/lenox-80099.html .
Eylem sağolsun, birkaç kere İstanbuldan testere kullandıydım, ama çok kısa ömürlü ve iki kat pahalıya geldiğinden bıraktım. Kaynak yerlerini tam anlamıyla dikkatsizce yapıyorlar, birkaç kesimde ödümü koparan patlamalarla parçalandı testereler.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2013, 15:11:52 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2013, 15:04:38 »
Bu arada kaliteli ve standart ayarda bant kullanan makinele isteyen olursa makita 2107 benim kullandığımdır. Çok güçlü, sorunsuz ve uzun ömürlü bir yatırım olur, tavsiye ederim...
Aman ha Türkiye'den testeresini almayın, aman! 100 lira ve üstüne satıyorlar bir tane şeridi. Ben Amerika'dan 5'li paketi 20 küsur dolara getirtiyorum Tools-plus.com...
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2013, 15:08:24 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2013, 15:13:01 »
Bir makita ve bir metabo matkabı 15 seneden fazla hemen hemen her gün duvar delmede kullandık. Şu an ev kullanımında hala çalışmaya devam ediyorlar. İkisi de gözü kapalı alacağım evladiyelik markalardır.
Okinawian

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 05 Kasım 2013, 17:45:33 »
Bir makita ve bir metabo matkabı 15 seneden fazla hemen hemen her gün duvar delmede kullandık. Şu an ev kullanımında hala çalışmaya devam ediyorlar. İkisi de gözü kapalı alacağım evladiyelik markalardır.

Makitalar artık made in China(15 sene oncekiler made in JAPAN)  tabi ne farkiyor kullanana sormalı , Metabolar hala Made in GERMANY kullanıyorum ve çok memnunum.