Sırayla yanıtlamaya çalışayım.
1. bu tip ağız bilemelerinde ağzın olduğu yerin tersinde de bir mikro ağız yapılıyor evet ama bu çok belirgin değil neredeyse ölçülemeyecek kadar bir ağız.
2. Bu tür saplarda benim uyguladığım yöntem şöyle; kuyruk öncelikle "V" formuna getiriliyor, yani tam bir kuyruk oluyor. Kuyruğun et kalınlığında veya kurtarmıyorsa et kalınlığına yakın bir matkapla kuyruğun göreceği derinliğe kadar deliniyor. Kuyruk tavlanarak bu deliğe sokuluyor. Tavlama-sokma işlemi kuyruk sapa tastamam girinceye kadar devam ediyor. Bu sırada eğer bıçağın suyunu kaçırma olasılığı varsa bıçak kısmına ıslak bir bez sarılıyor. İşlem bittikten sonra kuyruk epoksilenerek deliğe sokulup bırakılıyor. İşlem bu kadar.