Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri

Nakiri
« : 15 Ekim 2013, 22:18:17 »
Biraz irice bir Nakiri, bildiğiniz gibi Nakiri Japonlara özgü bir sebze bıçağı. Malzeme D2, kalınlığı 2.5 mm, namlu boyu 190 mm, sap 115 mm, genişliği 85 mm. Sapta abanoz ve ceviz ( eski bir sandalye bacağı :) ). Ağız tek taraflı dış bükey bileme. Yüzey karartması %3 lük nitrik asit döngüsü.








SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2013, 22:27:47 »
Ustam elinize sağlık her zaman ki gibi çok temiz bir işçilik olmuş. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2013, 22:54:24 »


     :2up  :2up  :2up

  Ellerine sağlık Sefa ustam, herzmanki gibi on numar bir iş   :2up

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2013, 23:01:29 »
Üstad her yeri mükemmel.  Elleriniz dert görmesin.  Sayenizde yurt dışında gördüklerimizi burada görme imkanı buluyoruz.
Okinawian

ugurcan_20

  • ***
  • 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2013, 23:02:38 »
Ellerinize sağlık Sefa hocam...  :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2013, 23:07:58 »
Sefa hocam harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #6 : 15 Ekim 2013, 23:15:19 »
 mükemmel bir nakiri elleriniz dert görmesin ellerinize emeginize saglik sefa hocam
cok hos bir nakiri olmus süper :2up :2up :2up :2up :2up

Ynt: Nakiri
« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2013, 23:26:16 »
Çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun.

suf77Taner

  • ***
  • 167
  • Meslek: serbest
  • Yer: bursa
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #8 : 16 Ekim 2013, 00:06:02 »
Hocam ellerinize saglik guzel olmus .bayraminiz mubarek olsun

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #9 : 16 Ekim 2013, 00:08:59 »
Hocam ellerinize sağlik cok şık sade ve elegant duruyor.Bu arada hayirli bayramlar dilerim..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

eraonk

  • *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2013, 00:46:09 »
Üstad yine muazzam bir emek, muazzam bir bıçak olmuş. Merakımdan soruyorum, imzanızı bıçaklara el ile atıyorsunuz?

Ynt: Nakiri
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2013, 01:34:38 »
Güzel sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar, sağolun. Kaya sağolasın, senin de Bayramın kutlu olsun.

Üstad yine muazzam bir emek, muazzam bir bıçak olmuş. Merakımdan soruyorum, imzanızı bıçaklara el ile atıyorsunuz?
Eray Bey, imzayı el ile atıyorum ama Dremel Engraver kullanıyorum.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2013, 01:37:22 Gönderen: sefaçabuk »

tufan

  • ***
  • 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2013, 03:41:07 »
sefa ustam yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

mehmet turan

  • *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #13 : 16 Ekim 2013, 09:07:31 »
Elinize sağlık harika olmuş
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #14 : 16 Ekim 2013, 09:44:57 »
Ellerine emeklerine sağlık Sefa hocam mükemmel olmuş gözlerimiz bayram etti  :2up :2up :2up :2up

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #15 : 16 Ekim 2013, 09:59:22 »
cok guzel olmus sefa usta tebriller

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #16 : 16 Ekim 2013, 17:38:00 »
Sefa hocam çok güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #17 : 16 Ekim 2013, 18:34:19 »
mükemmel bir nakiri elleriniz dert görmesin ellerinize emeginize saglik sefa hocam
cok hos bir nakiri olmus süper :2up :2up :2up :2up :2up

sefa hocam ben sitede umumi bayram kutlamasi yaptim kusurumuz varsa af ola tekrar
hayirli bayramlar diliyorum
Saygilarimla

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #18 : 16 Ekim 2013, 22:25:30 »
Üstadım iki sorum olacak. Forumda bir yerlerde mutlaka cevapları vardır. Dünden beri kafamı kurcalıyor.

1. Bunun gibi tek taraflı ağızlı bıçakların ağız açısı olmayan tarafında da mikro bir bileme açısı yapılıyor mu?
2. Kabza nasıl monte ediliyor? (Ağaç tek parça halinde matkapla kılavuz açılıp yapıştırılıyor mu?)

Saygılar.
Okinawian

Ynt: Nakiri
« Yanıtla #19 : 17 Ekim 2013, 02:07:11 »
Sırayla yanıtlamaya çalışayım.
1. bu tip ağız bilemelerinde ağzın olduğu yerin tersinde de bir mikro ağız yapılıyor evet ama bu çok belirgin değil neredeyse ölçülemeyecek kadar bir ağız.
2. Bu tür saplarda benim uyguladığım yöntem şöyle; kuyruk öncelikle "V" formuna getiriliyor, yani tam bir kuyruk oluyor. Kuyruğun et kalınlığında veya kurtarmıyorsa et kalınlığına yakın bir matkapla kuyruğun göreceği derinliğe kadar deliniyor. Kuyruk tavlanarak bu deliğe sokuluyor. Tavlama-sokma işlemi kuyruk sapa tastamam girinceye kadar devam ediyor. Bu sırada eğer bıçağın suyunu kaçırma olasılığı varsa bıçak kısmına ıslak bir bez sarılıyor. İşlem bittikten sonra  kuyruk epoksilenerek deliğe sokulup bırakılıyor. İşlem bu kadar.