Bıçak Sanatı - Forum

Son yaptığım bıçak

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Son yaptığım bıçak
« : 13 Ekim 2013, 00:39:53 »
Çelik civa çeliği,Namlu boyu 130 mm,kalınlık 4 mm en 32 mm,15 mm milden dövülerek yapıldı ,namlu demir 3 florürle kaplandı,sap gürgen
http://gencbicak.tr.gg/-Ue-R-Ue-NLER%26%23304%3BM.htm en üsteki siyah olan bıçak
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2013, 00:45:35 »
Mehmet Abi modeli cok sevdim Harika olmuş ..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2013, 00:46:58 »
Mehmet Abi modeli cok sevdim Harika olmuş ..
teşekkür ederim kaya
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2013, 01:14:53 »
Mehmet Ustam ellerinize sağlık. Tamda kurbana yakışır bıçak olmuş.  :2up :2up :2up
Bu bıçağı siz mi kullanacaksınız? Civa çeliğinin etteki performansı nedir acaba? Çok iyi keskinlik aldığını biliyoruz. Umarım kullanım sonrasındaki performans değerlendirmesini de verirsiniz.

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2013, 01:47:33 »
Fransizlarin biçak yapmakta popüler çeliklerinden birisidir 1.2210 diyede aniliyor keskinliği harika agiz tutuşuda çok güze.l Mehmet Usta komplemi su verdin yoksa sadece ağizami su verdin ? Bir arkadaşim komple su verdikten sonra sadece sirtina meneviş yapiyordu harika oluyordu sirtina maviye çalan bir renk kesici ağiza kadar sirasiyla koyu kahve ,sari,açik sari gibi renkler çikariyordu iki sicak metalin arasinda renklerini alir almaz hemen sicak yagda bir daha soğutuyordu esnekliği tatmin ediciydi..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2013, 09:37:26 »
Mehmet Ustam ellerinize sağlık. Tamda kurbana yakışır bıçak olmuş.  :2up :2up :2up
Bu bıçağı siz mi kullanacaksınız? Civa çeliğinin etteki performansı nedir acaba? Çok iyi keskinlik aldığını biliyoruz. Umarım kullanım sonrasındaki performans değerlendirmesini de verirsiniz.

Salim kardeş, ben sana söyleyim. Civa çeliğinin etteki performansı mükemmelden biraz fazlaca. Et kalınlığını biraz düşük tuttuğum bir bıçağı denemesi icin kasaba verdim keserken sadece hafifce ileriye dogru bastırıyordu :) Ama civa celiğinin karakteri fazlaca sertleşip çok kırılgan olabilmesi eger duzgun menevis olmazssa agızda çok küçük kırılmalar olabiliyor. Ayrıca tane büyümesine kolayca gidebiliyor o yüzden normalizasyon çevirimini unutmamak lazım.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2013, 12:35:00 »
Tamda düşündüğüm gibiymiş demek ki :) Herşey yine ısıl işlemde bitiyor deseniz ya.

legolas

  • ***
  • 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2013, 23:01:10 »
ellerinize sağlık hocam çok güzel bir çalışma olmuş. :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

lejyoner05

  • *
  • 46
  • GÖKHAN BAYRAM
  • Meslek: Makina Müh.
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2013, 05:43:32 »
güzel bir çalışma olmus ellerinie sağlık..

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #9 : 14 Ekim 2013, 13:51:07 »
Fransizlarin biçak yapmakta popüler çeliklerinden birisidir 1.2210 diyede aniliyor keskinliği harika agiz tutuşuda çok güze.l Mehmet Usta komplemi su verdin yoksa sadece ağizami su verdin ? Bir arkadaşim komple su verdikten sonra sadece sirtina meneviş yapiyordu harika oluyordu sirtina maviye çalan bir renk kesici ağiza kadar sirasiyla koyu kahve ,sari,açik sari gibi renkler çikariyordu iki sicak metalin arasinda renklerini alir almaz hemen sicak yagda bir daha soğutuyordu esnekliği tatmin ediciydi..
Ağız kısmına komple ama sap yağa sokulmadı,dediğin gibi sırt mavi ağız sarıda ditiyor ağız tutuşu çok iyi oldu eğe nerdeyse dokunmuyor,bıçağı bir arkadaşa kaptırdım artık yenisine sağlık çok beğendi ve fiyatına aldırış etmeden aldı
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #10 : 14 Ekim 2013, 13:53:21 »
Yorum yapan herkese teşekkür ederim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #11 : 21 Ekim 2013, 16:34:52 »
Mehmet ustam döktürmüş'sün tebrikler  :2up

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #12 : 22 Ekim 2013, 15:19:41 »
Mehmet ustam döktürmüş'sün tebrikler  :2up
Teşekkür ederim rasim ustam
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

doctore

  • ***
  • 203
  • Yer: kayseri
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #13 : 22 Ekim 2013, 15:50:31 »
kasap ,mutfak ve gıda  işlerinde kullanmak üzere yapılan olan enstrümanlarda haccp normları dikkate alınmalı diye düşünüyorum ..yani saplar ahşap kemik fiber v.s olmamalı...

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #14 : 22 Ekim 2013, 18:16:48 »
Mehmet Abi modeli cok sevdim süper  olmuş ellerine saglik öbür  bicaklarda güzel olmus
emegine saglik abi helal olsun cok süper :2up :2up :2up

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #15 : 23 Ekim 2013, 11:55:37 »
Mehmet Ustam, çok güzel olmuş.Eline sağlık.İzin verirsen ve becerebilirsem yaptığın çalışmaları kopyalamaya çalısacağım. (Her ne kadar kopyaya karşı olsam da  :) )

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #16 : 23 Ekim 2013, 13:43:18 »
kasap ,mutfak ve gıda  işlerinde kullanmak üzere yapılan olan enstrümanlarda haccp normları dikkate alınmalı diye düşünüyorum ..yani saplar ahşap kemik fiber v.s olmamalı...

Hocam haklısında, hobi amaçlı bıçak üreten bizlerin plastik enjeksiyon kalıpları, makineleri, tesisatı olması biraz zor en iyi ihtimal epoksi mikarta olur onlarında yarın bir gün kansorejen olma ihtimali ortaya cıkarsa hiç şaşmam :(   selamlar saygılar

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Son yaptığım bıçak
« Yanıtla #17 : 23 Ekim 2013, 21:57:48 »
arkadaslar yorum yapanlara teşekkür ederim.saplara gelince plastikte kansorejen madde ahşap bakteri toplar plastik kansorejen hangisi tehlikeli.gida denetimine gidiyoruz ve bizede plastik ve teflon sap ve doğrama altligi oneritiyorlar ama plastik ve teflon cizilene kadar saygilar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''