Bıçak Sanatı - Forum

KASAP BIÇAĞI

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KASAP BIÇAĞI
« : 22 Eylül 2010, 19:15:14 »
Sevgili dostlarım,üstadlarım rahatsızlığımdan dolayı uzun zamandır yoktum...
bana manda boynuzu getiren kasap abimize yaptığım bir kasap bıçağını beğeninize sunuyorum iyi çalışmalar..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2010, 19:23:12 »
sap manda boynuzu,çelik BURSA'dan aldığım çubuk çelik..
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2010, 19:25:00 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2010, 19:34:08 »
Çok hoş olmuş Sinan, eline sağlık, Çok keyifli malzeme değil mi manda boynuzu?
Özellikle balçağın ve namlunun kabzaya göre eğimi gerçekten çok güzel olmuş. Eline sağlık...  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2010, 19:36:33 »
teşekkür ederim üstadım.
evet çalışması çok güzel fakat kokusu için aynı şeyi söyleyemiyeceğim :D dükkana 1 saat kimse girmedi...
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2010, 11:10:16 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2010, 19:43:58 »
Sinan ellerin dert görmesin. Formu çok güzel olmuş, işçilikte gayet temiz ve güzel. :2up :2up Bu manda boynuzunu bulmak istesek çok zor mu?

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #5 : 22 Eylül 2010, 20:21:22 »
öncelikle çoooook geçmiş olsun Sinan ustam, çalışmanda çok güzel olmuş ellerine sağlık :2up

Metin Sakin

  • ***
  • 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #6 : 23 Eylül 2010, 08:43:45 »
Eline sağlık Sinan usta çok güzel olmuş
bowie tadında olmuş formu
aslında bide hamon yapsaydın kullanacak kasap kullanmaya kıyamazdı :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #7 : 23 Eylül 2010, 08:45:46 »
Sefa ustam, manda bizim burda bi çiftlikte üretiliyor fakat kesimi yok yetiştirme çiftliği dışarıya gönderiliyor canlı olarak sadece hasta olanlar kesiliyor buda hasta bi mandanın boynuzu zaten genç mandalarda 10 cm boynuz oluyormuş..
bende şimdi sucuk için gönderilen mandaların boynuzların peşine düştüm inşallah bol buluruzda hepimiz paylaşırız..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2010, 09:05:30 »
Manda sucuğunu mu paylaşıyoruz? Güzell.  ;D


Eline sağlık, çok güzel olmuş. Kasap arkadaş bunu muhtemelen dükkanda eskitmeye kıyamayıp avda falan yanında görütecektir.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #9 : 23 Eylül 2010, 09:11:11 »
çok güzel olmuş, özellikle sapın üst kısmındaki kanallar çok hoşuma gitti. eline koluna sağlık.

sana gelen ham manda boynuzu üzerinde nasıl bir işlem yapıyorsun sapa takana kadar? bu sorum genel olarak ham bir boynuzun hangi aşamalardan geçerek sapa uygun bir blok haline geleceğini anlamak için sorduğum bir soru.

testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

circassian

  • ***
  • 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2010, 10:35:23 »
Gecmis olsun Sinan. Eline saglik , ozellikle balcakta cok emek var , neredeyse dokum gibi olmus. O sekli vermek zor olmustur. Markalama isini sicak baski ile yapmamissin gibi duruyor. Hala sicak baski icin stampa yaptirmayi dusunuyorsan, iyi biryer buldugunda bana da haber verebilir misin lutfen ?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #11 : 23 Eylül 2010, 10:46:35 »
manda boynuzunu şeritler halinde kesiyorum şuana kadar ısıtıp düzeltme gereğini duymadım ama muhtemelemen dükkanda yapamam çok kokuyor ;) sonrası ahşap gib i törpü zımpara ile perdahlama..

Eline sağlık Sinan usta çok güzel olmuş
bowie tadında olmuş formu
aslında bide hamon yapsaydın kullanacak kasap kullanmaya kıyamazdı :)

evet biraz bowie'ye benzedi bakalım kendisi gelmedi ama kullanıcak zannedersem...
Gecmis olsun Sinan. Eline saglik , ozellikle balcakta cok emek var , neredeyse dokum gibi olmus. O sekli vermek zor olmustur. Markalama isini sicak baski ile yapmamissin gibi duruyor. Hala sicak baski icin stampa yaptirmayi dusunuyorsan, iyi biryer buldugunda bana da haber verebilir misin lutfen ?
balçak için kullandığım sarı malzeme kilit mekanizması heryerde bulunabilir,çok eğe işçiliği var sapa bağlantıyı emre beyden gördüğüm gibi av bıçağında yapmıştı gizli kavale geçme yapıldı...
markalamayı  asitle yaptım stampa soruşturdum 150tl yapıyorlar maddi olarak rahatlayınca inşallah düşüneceğim :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #12 : 23 Eylül 2010, 11:12:04 »
üstadlarım teşekkür ederim sayenizde daha güzel bıçaklar çıkartmaya çalışıyorum..
şimdi bu bıçağa ahşap bir kılıf yapıcağım üzerini deri kaplıyacağım inşallah bitince sizinle paylaşıcağım...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2010, 15:51:23 »
"manda boynuzunu şeritler halinde kesiyorum şuana kadar ısıtıp düzeltme gereğini duymadım ama muhtemelemen dükkanda yapamam çok kokuyor ;) sonrası ahşap gib i törpü zımpara ile perdahlama.."


aynı formda kestiğiniz boynuz plakaları istediğiniz kalınlığa kadar üst üste koyuyorsunuz anladığım kadarıyla. arada bir yapıştırıcı kullanıyor musunuz? ve plakalar arasında boşluk olursa o problemi nasıl hallediyorsunuz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #14 : 23 Eylül 2010, 16:12:44 »
manda boynuzunun nerdeyse tamamı dolu bi malzeme,yapıştırıcı için polüroten esaslı bir mobilya yapıştırıcısı kullanıyorum.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #15 : 23 Eylül 2010, 16:47:51 »
sinan bey elinize sağlık gerçekten çok güzel bir eser olmuş. sizin ilk bıçaklarınızı da incelemiştim . onlar da güzel ama bu bıçakla onlar arasında dağlar fark var. işçiliğiniz çok ilerlemiş. yorumu yazarken ustalıktan değil sadece göz zevkime dayanarak yazıyorum. ilerde inşallah ben de böyle eserler çıkarırım.   

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #16 : 23 Eylül 2010, 17:19:45 »
inşallah efendim hep beraber  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #17 : 24 Eylül 2010, 08:55:25 »
kılıfı bitirdim resimleri aşağıdadır
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2010, 19:54:13 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

yavuz selim

  • ***
  • 162
  • 1975
    • turkuaz metal
  • Meslek: sıcak demirci-süsleme demirciliği
  • Yer: 41.045586,29.065682
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #18 : 24 Eylül 2010, 20:17:00 »
         eline sağlık... bıçak harika olmuş , kılıfın resimleri biraz karanlıkda olsa güzel birşey olduğu vede bıçağa yakıştığı belli... kullanıcısı keyifle kullanacaktır...
Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KASAP BIÇAĞI
« Yanıtla #19 : 24 Eylül 2010, 20:21:06 »
teşekkürler üstadım inşallah..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...