Bıçak Sanatı - Forum

1095 Tanto

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #40 : 02 Ekim 2013, 00:49:49 »
Sağolasın Şafak Abi, bir yere gitmiyor evi bekleyecek  ^-^ gelince tanıştırırım.

CAYLAK

  • *
  • 43
  • Ertan
  • Meslek: serbest
  • Yer: kırklareli
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #41 : 04 Ekim 2013, 02:01:13 »
muhtesem bırsey ......

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #42 : 04 Ekim 2013, 13:14:01 »
Eline sağlık hocam, çok iyi olmuş..

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #43 : 04 Ekim 2013, 18:31:38 »
Eline sağlık Sefa. Şahane bir melez olmuş. Namlunun ve diğer donanımın bitirişine bittim.

Bu denemeden sonra akla bunun zıttı olan melez geliyor. Geleneksel bir namlu ve modern, işaret parmak oyuğu falan olan bir sapı birleştiren bir tanto. Bu çalışman zaten dadından yinmez bir çalışma olmuş, ötekinin de bundan aşağı kalır yanı olmaz hani.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #44 : 04 Ekim 2013, 20:41:13 »
Valla iyi fikir, aklıma düştü şimdiden, sağolasın  ;)

Sinan_Akyol

  • *
  • 22
  • Meslek: Web Tasarım / e-Ticaret
  • Yer: İZMİR- Bornova
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #45 : 04 Ekim 2013, 22:52:49 »
Sefa Hocam ,ellerine sağlık .Ben gibi çömezler sizin gibi üstadların yaptıklarını görünce ; ancak Da vinci böyle olurdu oda , metale söz geçiremezdi diyoruz.İyiki varsınız .Bizlere  ilham veren duayenlersiniz  :2up :2up :2up

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #46 : 04 Ekim 2013, 23:19:27 »
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, gerçekten mahçup ediyorsunuz, sağolun.

HALİL İBRAHİM

  • ***
  • 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #47 : 13 Kasım 2014, 22:14:25 »
Maaşallah.. Bu nasıl bir ustalıktır, eline emeğine sağlık Sefa ustam.. Kılıf, atkılar, kabza, habaki.. vs.. hepsi ayrı ayrı güzellikte yorum isteyen bir bıçak olmuş. Kullandığın kimyasal; yüzey işlerinde uygulanan sıcak yağ kimyasalları sanırım. Mutfakta günlük kullanımlarda hazırlanmış bir bıçak için; bu tarz renklendirme işlemleri sağlık açısından bir sıkıntı yaratıyor mu ? Son hali nasıl bilmiyorum ama; fazla kullanılan bir bıçakta zaman içerisinde aşınma oluyor mu ?

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

  • ***
  • 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #48 : 13 Kasım 2014, 23:19:47 »
Ellerinize sağlık Sefa ustam,bu çalışmanız da herzamanki gibi kusursuz güzellikte olmuş.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #49 : 13 Kasım 2014, 23:51:40 »
Ellerine kollarına sağlık Sefa hocam yine hayat verdiğiniz bir şaheser ile gözlerimiz bayram etti  :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #50 : 14 Kasım 2014, 09:26:49 »
Teşekkürler arkadaşlar, sağolun. Sağlık açısından herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Yüzeyi de oldukça uzun süre koruyor ve bence işe yarıyor.

HALİL İBRAHİM

  • ***
  • 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #51 : 14 Kasım 2014, 10:48:01 »
Teşekkürler arkadaşlar, sağolun. Sağlık açısından herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Yüzeyi de oldukça uzun süre koruyor ve bence işe yarıyor.

Tamamdır ustam, teşekkürler..

hüseyin75

  • ***
  • 937
  • Yer: Silifke
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #52 : 14 Kasım 2014, 19:30:19 »
Super olmus ekran koruyucu olarak kullana bilirmiyim fotografini.

hüseyin75

  • ***
  • 937
  • Yer: Silifke
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #53 : 14 Kasım 2014, 19:50:25 »
Gozlerim bayram etsin elerine saglik

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #54 : 15 Kasım 2014, 00:53:31 »
Sağolasın, konuyu da hortlattınız bu arada  ;)

hüseyin75

  • ***
  • 937
  • Yer: Silifke
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #55 : 15 Kasım 2014, 05:53:20 »
 :)

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #56 : 10 Aralık 2018, 17:15:22 »
Konuyu tekrar hortlatayım, Sefa hocam öncelikle elinize sağlık. Merak ettiğim bir konu var, bu çalışmanızı geleneksel tanto formundan ayıran kısım tam olarak neresi? Yada nereleri?

Vuqar aliyev

  • ***
  • 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #57 : 10 Aralık 2018, 19:09:41 »
her zamangi gibi ustam ellerine emeyine saglik ustam cok guzel cok muthis bir is olmus allah kolaylik versin
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #58 : 15 Aralık 2018, 01:38:54 »
Konuyu tekrar hortlatayım, Sefa hocam öncelikle elinize sağlık. Merak ettiğim bir konu var, bu çalışmanızı geleneksel tanto formundan ayıran kısım tam olarak neresi? Yada nereleri?
Orkun geç yanıt için kusura bakma, şehir dışındaydım. Geleneksel Tanto dan farkını anlamak için aslında iki türü de yan yana koymakta yarar var. Geleneksel bir forma bakarsak bunun neredeyse her tarafı uyumsuz,  geleneksel tantoda böyle üst kısımda yalancı ağız benzeri bir şey yok, bunda var. Geleneksel formda taşlama eşiği olmaz, bunda var, habaki bu şekilde olmamalı, Kissaki ( uçtaki taşlama ) böyle olmaz ve Kissaki nin üst tarafında da bu şekilde yalancı ağız olmamalı; Bu öylesine bir çalışmaydı işte  ;)

her zamangi gibi ustam ellerine emeyine saglik ustam cok guzel cok muthis bir is olmus allah kolaylik versin
Sağolasın Vugar, çok teşekkürler.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: 1095 Tanto
« Yanıtla #59 : 17 Aralık 2018, 10:38:17 »
Konuyu tekrar hortlatayım, Sefa hocam öncelikle elinize sağlık. Merak ettiğim bir konu var, bu çalışmanızı geleneksel tanto formundan ayıran kısım tam olarak neresi? Yada nereleri?
Orkun geç yanıt için kusura bakma, şehir dışındaydım. Geleneksel Tanto dan farkını anlamak için aslında iki türü de yan yana koymakta yarar var. Geleneksel bir forma bakarsak bunun neredeyse her tarafı uyumsuz,  geleneksel tantoda böyle üst kısımda yalancı ağız benzeri bir şey yok, bunda var. Geleneksel formda taşlama eşiği olmaz, bunda var, habaki bu şekilde olmamalı, Kissaki ( uçtaki taşlama ) böyle olmaz ve Kissaki nin üst tarafında da bu şekilde yalancı ağız olmamalı; Bu öylesine bir çalışmaydı işte  ;)

Cevabınız için çok teşekkürler hocam. Aynı sorudan yola çıkarak merak ettiğim başka bir noktayı daha sormak istiyorum fakat bu başlık uygun değilse ayrı bir Tanto başlığı altında da devam edebilirim. Geleneksel form hakkında merak ettiğim ikinci konu ise oluk. Sizin Shinogi Tanto'nuzda oluk yok fakat diğer bir çalışmanız Osoraku Zukuri Tanto'da oluk var. Bu tercih farklılığı kişisel zevk mi yoksa her iki türlüsü de makbul müdür geleneksel forma?