Bıçak Sanatı - Forum

İlk Çalışmalarım

tarpoon

• 4739
Ynt: İlk Çalışmalarım
« Yanıtla #40 : 26 Ekim 2013, 20:31:28 »
daıre testere ıle bende çalışmaktayım ama yumusatarak  :)   o halde bıle işlenmesi zor. bunlarla çalışmak başa bela olmuştur.  ama bıraz ınat varsa her yapılan işin sonucunu görmek mumkun. 
malzemenın işlenmesındekı zorluğa ve bıçakların formuna bakarak  güzel iş diyorum.   ama susuz malzemeler ıle detaylıca çalışmaya  calışmaya başlamanın zamanı gelmıs bence   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 27 Ekim 2013, 02:42:13 »
Tebrik ederim ilk calısmalar icin gayet güzel, Forumdan ögrendigimiz kadarı ile "elmas daire testere" dediğinizden den kasıt kesici ucları Tungsten Karbür olan 15n20  gibi birşey olabilirmi acaba?  Bir metalurji ve malzeme mühendisine bunu sormak istedim  ::) .  Birde Balçaklar pimsiz tutarmı, yani dayanır mı ? bunu da bir acemi olarak merak ettiğimden soruyorum. Forumda balçak pimi şişirme ile alakalı birçok yazı vardı da. selamlar

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 27 Ekim 2013, 17:44:33 »
Tebrik ederim ilk calısmalar icin gayet güzel, Forumdan ögrendigimiz kadarı ile "elmas daire testere" dediğinizden den kasıt kesici ucları Tungsten Karbür olan 15n20  gibi birşey olabilirmi acaba?  Bir metalurji ve malzeme mühendisine bunu sormak istedim  ::) .  Birde Balçaklar pimsiz tutarmı, yani dayanır mı ? bunu da bir acemi olarak merak ettiğimden soruyorum. Forumda balçak pimi şişirme ile alakalı birçok yazı vardı da. selamlar

Evet ''Elmas daire testere'' Sizinde bildiğiniz gibi ''Elmas'' genel jargon da ve sanayide vede herkesin dilinde böyle tabir edilir. tungsten karbür deseniz olmaz, ^-^ O yüzden elmas deme tercihini kullandım, titanyum kaplı tungsten karbür olsaydı (yani elmas tabirinin esas makbulü :) ) daha güzel olurdu. Malzemenin sertliği ortada balçak ve de sap için herhangi bir delme işlemine girişseydim, tam bir eziyet olurdu bana ayrıca zaten sertleştirilmiş bir malzemede yaratacağım iç gerilim yüzünden, bıçak elimden yere düşse, o çarpma etkisi bile bıçağı 2 parça yapıp elime bırakabilirdi ( daha önce başıma geldi :( )   o yüzden mecburen ilk çalışmamda epoksi sağolsun diyorum :) prinç ve ahşabın da yapışacak yüzeylerini buna göre düzenledim zaten, sap yerinden pek oynamaz darbeye karşı (iyi-kötü tokluk'dan dolayı darbeyi absorbe edebilir) fakat prinç titreşimi sönümlemeyeceğinden darbeye karşı atabilir kendini, gene de sağ sola sert vurmadıkça sıkıntısız kendini götürür gibi geliyor bana şu an ki formu :)
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2013, 17:48:42 Gönderen: Serkan KUŞÇU »
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)