Bıçak Sanatı - Forum

Balıkçı ve fileto için hangi çelik.

ademocakli

  • mgWayncUF
  • ***
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« : 25 Eylül 2013, 22:38:40 »
Arkadaşlar ustalardan biraz yardıma ihtiyacım var bir dostuma balıkçılıkta (avda) kullanabileceği ama aynı zamanda evde veya teknede fileto çıkarabileceği gibi bir bıçak yapmak niyetindeyim ama şekil ve malzeme konusunda çok muallakta kalmaktayım sizce bu işe kullanacağım bıçağın çeliği ne olmalı ve şekli nasıl olmalı aslında katlanır namlu olması taraftarıyım ama cesaret edebilirsem öyle yapıcam bu konuda malzeme ve profil şekli konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum yardımlarınız için de şimdiden teşekkür ediyorum.

Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2013, 23:29:27 »
Hem balıkçılıkta kullanılacak hem de fleto çıkarılacak ve ikisi bir arada olacak biraz zor iş. Her ikisi de ayrı ayrı işler gören bıçaklar. Yanagiba güzel fleto çıkarıyor ama balıkçılık işine gelir mi bence gelmez, fleto bıçağı desen o da olmaz  ::) çok ince kaçar balık işinde. Belki Yanagibanın bir benzeri ve boyut olarak aynı mantıkla küçüğü yapılırsa olabilir. Daha önceden epeyce konuşmuştuk ters tarafında bir iç bükeylik vardı vs vs. Valla bilemedim  ::) Ekleme yapıyorum, çelik olarak N695 iyi bir seçim olur, hani gündem sıcak olduğu için söylüyorum, hazırda malzemenin gelme durumu da var.
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2013, 23:31:51 Gönderen: sefaçabuk »

ademocakli

  • mgWayncUF
  • ***
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2013, 23:53:37 »
Ben biliyodrdum ya bu forumda bukadar çabuk de doğru cevabı bulacağımı Sefa ustam yanagiba tip olarak tam istediğim gibi bir şey balık temizlemek içinde kullanılabilir teknede birşeyler kesmek içinde uygun görünüyor ama dediğin gibi biraz küçüğü tam istediğim gibi olacak çok teşekkür ederim.Bu arada sıcak gündemdeki n695 nasılsa bizede gelecek siz uygun dedikten sonra onunla yaparız iş kaldı profil çıkarmaya oda kolay iş; gerisi mi yapmak herhalde benim azmimle zor olmasa gerek.
Çok teşekkür ediyorum.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2013, 23:57:51 »
Sefa hocam aşağıdaki gibi bir video var. Mutlaka seyredin. Her bu video denk geldiğimde aklıma geliyorsunuz :)
http://www.youtube.com/watch?v=Tl826IL2k4g


Birde bu var
http://www.youtube.com/watch?v=ltEqIXxBoxg
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2013, 00:04:04 Gönderen: Salim Türk »

Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2013, 00:07:48 »
Salim sağolasın, daha önce de izlemiştim ama bir kez daha izledim şimdi. Buna benzer çok video izlemiştim tam o işi yapmadan önce. Sanırım Damascus Yanagibayla epeylece bir palamut fletosu çıkarmıştım, gerçekten de bu işi mükemmel yapan bir bıçak.

Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2013, 00:10:38 »
yapmak herhalde benim azmimle zor olmasa gerek.
Kesinlike katılıyorum  ;) Tekrar hatılatmak isterim, bıçak tektaraflı bileme ve düz tarafı aslında düz değil ve işin espirisi orada  :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2013, 00:11:23 »
Birgün cesaret edebilirsem bende yapacağım bir tane inşallah :) Zaten yeterli kaynağı verdiniz iş birazda başlamakta kalıyor. Yeterli zaman + cesaret neden olmasın :) 

Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2013, 00:15:10 »
Senin ve sitedeki bir çok arkadaşın çoook rahatlıkla yapabileceği bir bıçak ve bence yapması eğlenceli de bir bıçak. Sanırım 10 tane Yanagiba veya benzerini yapacak olsam sıkılmazdım. Hemen bir tane başla derim.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2013, 00:19:53 »
Ah Hocam bendeki bu iş yoğunluğundan dolayı bazı bu tür düşüncelerimi üzülerek ertelemek mecburiyetinde kalıyorum. Ama ilk fırsatta yapmak istiyorum. Sizin yaptıklarınızı gördüğümden beri aklımda. Bazen konuyu tekrardan açıp bakıyorum.

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #9 : 26 Eylül 2013, 04:42:27 »
Bendeki Deba'da bahsedilen çelikten ve bu iş için bire bir sanırım (reklam gibi olmasın :) )

Kipmen Sanat web sitesi

BLACK08

  • Scandi,her şeyi keser..
  • ***
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2013, 12:08:25 »
Aynen ustalara katılıyorum,N695 bu iş için biçilmiş kaftan...

aynı malzemden yapılmış iki tane şef bıçağı kullanım tecrübem var,bir tanesi yaklaşık bir senedir babam (ona tamamladığım ilk bıçak) tarafından her gün kullanılıyor, şimdiye kadar kullandığım en iyi bıçak diyor, usta 45 senelik ahçıdır..

Tek sıkıntı sertlikten dolayı bilemesi biraz sıkıntılı,kesin iyi bir masat (mümkünse seramik ) istiyor :)

Adem abi bence dışarda kullanılacak hem fileto hemde avda genel kullanıcak(yem,halat,balık v.s şeyler kesmek) hemde katlanan bıçak tek namluda zor gibi,ama imkansız değil  ;D

BUCK bizim istediğimiz özelliklere yakın  1-2 bıçak yapmış,biraz kopya çekip geliştirip isteğimize uygun hale getirebiriz..

misal;

http://www.bicakcim.com/v1/buck-balikci-cakisi-fleto-bicak-3201-silver-creek-folding-fillet.html

http://www.bicakcim.com/v1/buck-katlanabilir-bicak-3203-gamut.html

http://www.youtube.com/watch?v=Qn6Jxn56rdA

Ustalar ne dersiniz ?


Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2013, 13:07:11 »
Bendeki Deba'da bahsedilen çelikten ve bu iş için bire bir sanırım (reklam gibi olmasın :) )


Balığı parçalarken kullanılan bıçaklardan birinin sapı da sarıydı :)

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Balıkçı ve fileto için hangi çelik.
« Yanıtla #12 : 26 Eylül 2013, 14:57:42 »
Aynen ustalara katılıyorum,N695 bu iş için biçilmiş kaftan...

aynı malzemden yapılmış iki tane şef bıçağı kullanım tecrübem var,bir tanesi yaklaşık bir senedir babam (ona tamamladığım ilk bıçak) tarafından her gün kullanılıyor, şimdiye kadar kullandığım en iyi bıçak diyor, usta 45 senelik ahçıdır..

Tek sıkıntı sertlikten dolayı bilemesi biraz sıkıntılı,kesin iyi bir masat (mümkünse seramik ) istiyor :)

Adem abi bence dışarda kullanılacak hem fileto hemde avda genel kullanıcak(yem,halat,balık v.s şeyler kesmek) hemde katlanan bıçak tek namluda zor gibi,ama imkansız değil  ;D

BUCK bizim istediğimiz özelliklere yakın  1-2 bıçak yapmış,biraz kopya çekip geliştirip isteğimize uygun hale getirebiriz..

misal;

http://www.bicakcim.com/v1/buck-balikci-cakisi-fleto-bicak-3201-silver-creek-folding-fillet.html

http://www.bicakcim.com/v1/buck-katlanabilir-bicak-3203-gamut.html

http://www.youtube.com/watch?v=Qn6Jxn56rdA

Ustalar ne dersiniz ?


Bülent  Baban için elmas masatta güzel olabilir ama vulkanus diye arat harika bir alet kullanirsa

http://www.google.de/search?q=diamant+wetzstahl&client=safari&hl=de&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vyBEUvzrOorStAaAj4Eg&ved=0CAkQ_AUoAA&biw=768&bih=900&dpr=1
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar