Bıçak Sanatı - Forum

Fillet-Black

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Fillet-Black
« : 18 Eylül 2013, 13:49:33 »
1 mm civarı bir kalınlıkla çalışmak oldukça sabır isteyen bir süreç, ancak sonuçta bu kalınlıkta tam taşlamayı hakkıyla yaptığınızda duyulan keyfe değer :)


Detaylar : http://kipmen.com/fillet-black/

Teşekkürler

Kipmen Sanat web sitesi

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2013, 14:09:07 »
Harika olmuş ellerinize sağlık. Taşlamanın yanında kabzadaki detaylara da es geçmemek gerekir. Kabza aslında gizli kabza mı? Keşke kabzanın montaj öncesi resimleri de olsaydı.

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2013, 14:11:37 »
"Frame" denilen kabza. Ben biraz "frame"i abarttım, kalın paslanmaz kullandım. Ekstra ağırlık istiyor filetolar ergonomide. Zaten hafifçecik bıçak olduğundan biraz ağırlaşsın istedim. Esnekliği daha bir güzelleşiyor ağırlık kazandıkça...

Kipmen Sanat web sitesi

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2013, 14:34:26 »
Emre ustam bir daha böyle bir kabza yaptığınızda çerçeve ile bıçağı nasıl sabitlendiği ile ilgili fotoğraf paylaşırsanız çok sevinirim. Forumda varsa bile ben hatırlamıyorum maalesef.

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2013, 15:58:04 »
Emre ustam bir daha böyle bir kabza yaptığınızda çerçeve ile bıçağı nasıl sabitlendiği ile ilgili fotoğraf paylaşırsanız çok sevinirim. Forumda varsa bile ben hatırlamıyorum maalesef.
Tamam ustam, bir sonrakini eklemeye çalışayım...

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #5 : 18 Eylül 2013, 16:09:59 »
Çok iyi bir bıçak olmuş Emre, eline emeğine sağlık. Her şeyi ile çok başarılı.. :2up

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2013, 16:49:20 »
Üstadım elerine sağlık herzamanki gibi cok güzel olmuş  :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2013, 17:21:50 »
Çok nefis olmuş Ustam, ellerin dert görmesin  :2up :2up

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #8 : 18 Eylül 2013, 21:48:26 »
 :2up :2up :2up çok güzel emre usta ellerine sağlık  :2up :2up :2up
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

BLACK08

  • Scandi,her şeyi keser..
  • ***
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2013, 14:37:35 »
İşin hakkını vermek demek bu olsa gerek Emre ustam,

Çok güzel olmuş  :2up :2up

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #10 : 19 Eylül 2013, 16:16:17 »
Eline sağlık Emre ustam süper çalışma :2up

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #11 : 13 Ekim 2013, 00:27:45 »
fileto bıçağı işlevi hakkında fikir vermesi açısından

http://www.youtube.com/watch?v=xijmge8_NJw

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Fillet-Black
« Yanıtla #12 : 13 Ekim 2013, 00:46:39 »
Ferrari fileto olmuş 8)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar