Bıçak Sanatı - Forum

Değiş Tokuş etkinliği (DTE1)

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: Değiş Tokuş etkinliği
« Yanıtla #40 : 13 Aralık 2010, 20:26:32 »
Yapılacak bıçağın ana hatları olarak bir kıstas koyuldumu? Kullanıma müsait avcı biçağı tipimi yoksa başkaca kullanım tipleri de serbest mi? Kılıf yada kın  konusu var. Yapılacakmı, yapılmayacakmı? Son yazılanlardan sonra Emre bey'in nihai durumu yazmasını bekliyorum. Tarih bana uyar.
İyi günler..
You lie, we die.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #41 : 13 Aralık 2010, 20:47:09 »
benim fikrim belli bir şeklin zorlanmaması yonunde. gerkçesi olarak eskiden bir niyetle bıçaga başlardım orası kaçmış burası incelmiiş diye diye bir bakmısım bıcak yeni bir forma kavuşmuş. birde herkes belli bir formu çıkaramayabilir. ama muhafaza için ya deri ya ayrıca bir kap yapılması hediyenin uzun yıllar boyunca korunması için uygun olacaktır.

« Yanıtla #42 : 13 Aralık 2010, 21:29:27 »
Her form yada format uygun olmalı, herkesin içinden - elinden ne gelirse. Kılıf ya da kutu konusunda Durukan Ustaya katılıyorum.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #43 : 14 Aralık 2010, 10:11:20 »
gruptaki herkesin aynı bilgi ve beceri sevyesinde olmadığı düşünülürse,
tek kıstasın  katılımcının el emeğinin olması gerekmez mi?
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 14 Aralık 2010, 12:03:43 »
Benim fikrim de aynı, sadece el emeği olsun, özenli ve yapabilindiğince iyi bir çalışma olsun, çok basit bir kılıf ya da kutu da olsa en azından bıçağı gaste kağıdına sarmayalım, yeter bu kadar kıstas.
Sorun gibi görünen şeyi çok iyi anlıyorum, ancak benim 1 gün vererek yaptığım bir bıçağın son haline ulaşması için yeni başlayan birisinin belki günlerce uğraşması gerekecektir. Bu yüzden yeni başlayanlarımızın veya ustalarımızın yaptıkları sonuçta herkesin gözünde eş değerde olacaktır, bu konuda kimse çekinmesin, ben daha çok güzel işler çıkaramıyorum diye dert edip kendini bu aktiviteden uzak tutmasın lütfen...

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #45 : 14 Aralık 2010, 17:49:16 »

8- gokhan usta (mesajını goremedm ama emir vaki yapma hakkımı kullandım:) )

:D emri vaki hakkın her zaman bakidir durukan  ;) .

« Yanıtla #46 : 14 Aralık 2010, 18:17:58 »

8- gokhan usta (mesajını goremedm ama emir vaki yapma hakkımı kullandım:) )

:D emri vaki hakkın her zaman bakidir durukan  ;) .
Gökhan Ustam bana da aynısını yapmış  :))

Berke Boyacı

« Yanıtla #47 : 14 Aralık 2010, 20:55:04 »
1- emin albayrak
2- berdohan
3-burak
4-eylem
5-hakan
6- sefa abi
7-emre usta
8- gokhan usta
9 durukan
10-hüseyin usta
11 ahmet bey
12- halıs esen
13- tolga
14 -Taner salar
15- hayri
16- Berke Boyacı

Katılmak isteyen arkadaşlar adını listeye eklesin... Bende varım yazıp geçmek yok :)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #48 : 15 Aralık 2010, 09:36:44 »
1- emin albayrak
2- berdohan
3-burak
4-eylem
5-hakan
6- sefa abi
7-emre usta
8- gokhan usta
9 durukan
10-hüseyin usta
11 ahmet bey
12- halıs esen
13- tolga
14 -Taner salar
15- hayri
16- Berke Boyacı
17- sinan erşen
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #49 : 15 Aralık 2010, 12:20:31 »
Durukan yahu bir emrivaki daha yap da sayımız çift olsun  :)) Değiş tokuş için çift sayıda katılımcı lazım sanırım  ::)....

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #50 : 15 Aralık 2010, 13:18:04 »
Yapılacak bıçağın ana hatları olarak bir kıstas koyuldumu? Kullanıma müsait avcı biçağı tipimi yoksa başkaca kullanım tipleri de serbest mi? Kılıf yada kın  konusu var. Yapılacakmı, yapılmayacakmı? Son yazılanlardan sonra Emre bey'in nihai durumu yazmasını bekliyorum. Tarih bana uyar.
İyi günler..
Ahmet Bey, yazınızı farketmemişim, açıkçası etkinlik benden çıktı gibi geldi, ben de ilişmedim, bundan yırttık yaşasın şeklinde sevinmediysem de üzülmüş de değildim  ;)
Bence etkinlik için önerilen tarihler uygundur, yapılacak işler listesini ben yine bir geçeyim o zaman:

1: Bu konunun içinde uzayan listeye 1 Nisan'a kadar herkes katılabilir. Ancak bu sadece ön bilgilendirme ve niyettir, yani etkinliğe katıldığınız anlamına gelmez.
2: 1 Nisan'dan itibaren "Değiş Tokuş Etkinliği - Bıçağımı bitirdim, ahanda resmi!" gibisinden yeni bir konu açılacaktır, buraya bıçağını yapıp da bitiren herkes resimlerini paylaşacaktır, bu andan itibaren etkinliğe katılmış sayılır.
3: 15 Nisan'a kadar resimlerini paylaşan arkadaşlar aynı zamanda etkinliği düzenleyen kişiye Kargo adres bilgilerini kişisel mesaj veya email ile yollamalıdır. Bu adresler çekilişte kullanılacaktır...
4: 16-20 Nisan arasında (belki bir miktar katılımcıların özel durumları olur da rötar olursa diye pay bırakmakta yarar var) çekilişler yapılır. Bu çekiliş sonuçları bildirilmez, sadece adres bilgileri eşleşen kişilere adresler email ile veya kişisel mesajla bildirilir.
5: Adres bilgisi elinize ulaşır ulaşmaz herkes bıçaklarını o adreslere hiç zaman geçirmeden kargolamak zorundadır...
6: "Yaşasın, değiş-tokuş bıçağım geldi" Adlı yeni bir konu açılıp, herkes orada hediyelerini açıklayabilir, teşekkür edebilir, yorumlayabilir, hatta eleştirebilir, ancak çok acı eleştirilerden elimizden geldiğince kaçınalım, sonuçta beklentisiz ve hediye amaçlı yapılmış bir eseri yorumluyorsunuz.

Herhalde daha fazla söze ihtiyaç yok. Hadi bakalım iş başına, göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçip gidiverir, katılmak isteyenler kolları sıvasın hemen ilk boş zamanda, ben hediyemi istiyorum  >:D

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #51 : 15 Aralık 2010, 14:14:35 »
1- emin albayrak
2- berdohan
3-burak
4-eylem
5-hakan
6- sefa abi
7-emre usta
8- gokhan usta
9 durukan
10-hüseyin usta
11 ahmet bey
12- halıs esen
13- tolga
14 -Taner salar
15- hayri
16- Berke Boyacı
17- sinan erşen
18- mehmet şentürk

Arkadaşlar benim niyetim vardı, fakat olur da işlerden fırsat bulup bir bıçağı bile tamamlayamazsam diye katılmıyordum.
Emre usta nın son açıklamalarıyla, son anda geri çekilme hakkımızın da olmasını görünce : ben de varım dedim  8)

İyi günler..
Ahmet Bey, yazınızı farketmemişim, açıkçası etkinlik benden çıktı gibi geldi, ben de ilişmedim, bundan yırttık yaşasın şeklinde sevinmediysem de üzülmüş de değildim  ;)
Bence etkinlik için önerilen tarihler uygundur, yapılacak işler listesini ben yine bir geçeyim o zaman:

1: Bu konunun içinde uzayan listeye 1 Nisan'a kadar herkes katılabilir. Ancak bu sadece ön bilgilendirme ve niyettir, yani etkinliğe katıldığınız anlamına gelmez.
2: 1 Nisan'dan itibaren "Değiş Tokuş Etkinliği - Bıçağımı bitirdim, ahanda resmi!" gibisinden yeni bir konu açılacaktır, buraya bıçağını yapıp da bitiren herkes resimlerini paylaşacaktır, bu andan itibaren etkinliğe katılmış sayılır.

3: 15 Nisan'a kadar resimlerini paylaşan arkadaşlar aynı zamanda etkinliği düzenleyen kişiye Kargo adres bilgilerini kişisel mesaj veya email ile yollamalıdır. Bu adresler çekilişte kullanılacaktır...
4: 16-20 Nisan arasında (belki bir miktar katılımcıların özel durumları olur da rötar olursa diye pay bırakmakta yarar var) çekilişler yapılır. Bu çekiliş sonuçları bildirilmez, sadece adres bilgileri eşleşen kişilere adresler email ile veya kişisel mesajla bildirilir.
5: Adres bilgisi elinize ulaşır ulaşmaz herkes bıçaklarını o adreslere hiç zaman geçirmeden kargolamak zorundadır...
6: "Yaşasın, değiş-tokuş bıçağım geldi" Adlı yeni bir konu açılıp, herkes orada hediyelerini açıklayabilir, teşekkür edebilir, yorumlayabilir, hatta eleştirebilir, ancak çok acı eleştirilerden elimizden geldiğince kaçınalım, sonuçta beklentisiz ve hediye amaçlı yapılmış bir eseri yorumluyorsunuz.

Herhalde daha fazla söze ihtiyaç yok. Hadi bakalım iş başına, göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçip gidiverir, katılmak isteyenler kolları sıvasın hemen ilk boş zamanda, ben hediyemi istiyorum  >:D

« Son Düzenleme: 15 Aralık 2010, 14:16:38 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
« Yanıtla #52 : 15 Aralık 2010, 19:21:47 »
Biraz da katılımcılara şevk versek ?
Katılımcıları oylayalım
1. ve 2. ödül alsın ?

« Yanıtla #53 : 15 Aralık 2010, 19:23:03 »
Mehmet valla bence senin hiç geri çekilme hakkın filan kalmadı, hiç boşuna heveslenme :D :))
Hadi moralinizi bozayım benim değiş tokuş bıçağım bugün yarın biter. :D

Berke Boyacı

« Yanıtla #54 : 15 Aralık 2010, 20:23:18 »
Benim daha çeliğim gelmedi sefa ustam insanı telaşa getiriyorsun vallahi :) ???

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #55 : 15 Aralık 2010, 20:33:28 »
Mehmet valla bence senin hiç geri çekilme hakkın filan kalmadı, hiç boşuna heveslenme :D :))
Hadi moralinizi bozayım benim değiş tokuş bıçağım bugün yarın biter. :D

Moral tavan yaptı hocam sözlerinizle,
ben de aynı fikirdeyim benim bıçak(lar) da buyıl öbüryıl biter gibi :'(
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #56 : 15 Aralık 2010, 23:32:19 »
1- emin albayrak
2- berdohan
3- burak
4- eylem
5- hakan
6- sefa abi
7- emre usta
8- gökhan usta
9- durukan
10-hüseyin usta
11-ahmet bey
12-halis esen
13-tolga
14-taner sağlar
15-hayri
16-berke boyacı
17-sinan erşen
18-mehmet şentürk
19-fatih

sayı yine tek oldu.  ;D
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2010, 00:59:05 Gönderen: fatih »

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #57 : 16 Aralık 2010, 08:41:52 »
1- emin albayrak
2- berdohan
3- burak
4- eylem
5- hakan
6- sefa abi
7- emre usta
8- gökhan usta
9- durukan
10-hüseyin usta
11-ahmet bey
12-halis esen
13-tolga
14-taner sağlar
15-hayri
16-berke boyacı
17-sinan erşen
18-mehmet şentürk
19-fatih
20-murat güleç

ben de varım tek sayı şimdi çift oldu.  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #58 : 16 Aralık 2010, 11:49:29 »
Durukan yahu bir emrivaki daha yap da sayımız çift olsun  :)) Değiş tokuş için çift sayıda katılımcı lazım sanırım  ::)....

Gerek yok çift olmaya.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #59 : 16 Aralık 2010, 13:51:09 »
Ben yine de ne olur ne olmaz, eşleşmeyen olursa diye iki tane yapayım bari :)

Kipmen Sanat web sitesi