Bıçak Sanatı - Forum

Örs yapmak için Tren Rayı Aranıyor

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Örs yapmak için Tren Rayı Aranıyor
« Yanıtla #20 : 13 Eylül 2013, 11:06:16 »
anladım tesekkurler

suf77Taner

• 167
  • Meslek: serbest
  • Yer: bursa
« Yanıtla #21 : 27 Eylül 2013, 22:45:02 »
Tren rayi alip satmak yasak diye biliyorum yanlissa duzeltin hurdacilarda bulunmamasi bu yuzden olabilir

« Yanıtla #22 : 27 Eylül 2013, 22:49:04 »
Yasak olduğunu hiç sanmıyorum, bir çok vinç rayında hala kullanılan bir malzemedir. yani sadece trenlerde değil endüstride de kullanılan bir malzeme.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #23 : 27 Eylül 2013, 23:07:17 »
hocam o konuyu bende araştırdım öyle birşey yok. ankara da hurdacı da buldum ama adam boy olarak satıyor parça olarak satmıyor birde tek boy vermiyorlar en az 10 adet almak gerekiyor. aynı şeyi sorduğumda bunlar ıskartaya ayrılmış tren rayları imiş. ihale ile ddy satıyormuş bu hurdacılarda ihaleyi alan şirketten almışlar herhangi çalma falan değil eski ray bunlar. balıkesir de de var dediler asıl kaynağına ulaşamadım.

hala üyelerden hayırlı haber beklemekteyim.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #24 : 28 Eylül 2013, 01:06:45 »
http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-hurda-atik-hurda-degerlendirme-hizmeti-hurda-fiyatina-tren-rayi-satilir-train-138118572/detay Şöyle bir şey buldum az önce imkanınız varsa bir arayın belki yardımcı olurlar.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #25 : 28 Eylül 2013, 22:17:39 »
teşekkürler sertaç kardeş, pazartesi hemen o konu ile ilgileniyorum.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #26 : 28 Eylül 2013, 23:02:52 »
Konu hakkında bilgi edindikten sonra bizide bilgilendirirseniz sevinirim. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #27 : 28 Eylül 2013, 23:46:08 »
bilgi alırsam yada rayı bulursam, burda tüm arkadaşlarla paylaşırım. tam boy rayı balıkesirde bulursam zaten isteyenden ziyade veren olacam, rayı parçalara bölüp isteyen arkadaşlara dağıtacağım, her yere haber saldım hayırlı bakalım.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #28 : 01 Ekim 2013, 23:02:03 »
sertaç kardeş dediğin firmayı aradım ama adetli satış yapmıyorlarmış, adedi bırak 1000 ton altı satışları yokmuş bize yardımcı olamazlarmış, umutlarımız başka bahara kaldı, ya nasip aramaya devam.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #29 : 01 Ekim 2013, 23:13:32 »
Hurdacılar sitesinde illa ki örs bulunur aslında. Ben örsümü ilk girdiğim yerden almıştım.Keşke başka yerlere de baksaydım belki daha büyük bir örs alırdım. Bulabilirsem size yardım etmeye çalışacağım.Haber verdiğiniz için teşekkürler.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #30 : 01 Ekim 2013, 23:18:32 »
hocam burası küçük ve yok, yoksa başka şehirlerde buldum ama nakliyesi kendisinden pahalı, şimdilik bir yassı demir parçası buldum flanş diyorlar onu kullanacam, bir arkadaşdada traktör ağırlığı varmış olmadı onu getirecez bakalım, çok dağıldım okul başladı, bir yandan da bant zımpara makinesini yapıyorum. sırası ile inşallah hepsini yaparız. allah razı olsun.

ÇİNİCİ

• 132
  • Meslek: işci
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #31 : 05 Nisan 2014, 21:40:18 »
ben kütahyadan çinici,ray için görüselim.tel: 05469198719

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #32 : 06 Nisan 2014, 11:16:46 »
bende bu örs olayını çok düşündüm .şu an imkansızlardan dolayı(yer) örsle çalışmam mümkün değil ama tavsiyem tren rayı yerine asansörcülerden döküm ağırlık almanız.asansör bizim baba mesleği .ağırlıklar genelde 50 70 80 kg ağırlıkta15x50 uzunluğunda oluyor . yüzeybıçak için raydan daha uygun ama döküm olduğu için pütürlü .düzeltme olabilir mi bilmiyorum. . asansör malzemesi satanlardan bulabilirsiniz.40 50 tlfelan olması lazım . şimdi artık içi kum dolu plastik ağırlıklar kullanıldığı için hepsi ıskartada.

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #33 : 06 Nisan 2014, 11:21:11 »

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #34 : 12 Nisan 2014, 17:29:55 »
ben kütahyadan çinici,ray için görüselim.tel: 05469198719

ilginiz için teşekkürler ustacım ilk fırsatta arıyayım ben sizi, lakin örs olayı öncelik sıramda değişikliğe uğradı sıcak demir olayından vaz geçtim.  :2up

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #35 : 12 Nisan 2014, 17:31:46 »
http://makinecim.com/ilan_167758_DOKUM-ASANSOR-AGIRLIGI--KG-FIYATI-170-TLKDV
hala üretiliyormuş.ve taşlayıp veriyorlar :)

sizin de ilginiz için teşekkürler vural bey ilk zaman olsa balıklama atlardım ama dediğim gibi öncelik sıram değişti ama ajandama notumu alıyorum, ilerde lazım olursa bu malzemeyi de değerlendirecem.  :2up

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #36 : 12 Nisan 2014, 20:06:19 »
arkadaşlar ben isteyene istediği ölçüde ray kestirirm ama fiyat ne olur kargosu ne tutar astarı yüzünü geçer mi hiçbi fikrim yok :) kendim için kestirdim bir parça adam para almadı. daha da kullanmak nasip olmadı açıkçası :) ama hurda demir parasına falan olur diye tahmin ediyorum alış fiyatım.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #37 : 12 Nisan 2014, 21:40:00 »
Valla çok güzel haber :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #38 : 17 Nisan 2014, 09:35:30 »
bence de çok güzel haber bunun da notunu alalım ilerde değerlendirelim.  ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 17 Nisan 2014, 16:39:08 »
bızım hurdacılarda üç adet örs var bılgınıze

150kg  500tl
75kg  350 tl
50kg  250 tl   ıstedıler bunlar pazarlıksız fıyatlar bıraz daha düşürebılırım.   ama kargo işleri size ait  ;)

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)