Bıçak Sanatı - Forum

Bir Av Bıçağı

turgut aydemir

  • *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #20 : 02 Eylül 2013, 09:54:56 »
Eline sağlık mehmet usta :2up

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #21 : 02 Eylül 2013, 12:31:42 »
Mehmet Usta biçağami yoksa kabzayami hangisini beğeneceğimizi şaşirdik  :2up
Teşekkür ederim kaya sağolasın
insanin eline alipta şöylebi kullanası geliyo  :)) :))eline saglik ustam gayet güzel :2up
Teşekkürler murat
üstadım eline sağlık  :2up :2up :2up
Teşekkürler özgür
Eline sağlık mehmet usta :2up
Teşekkür ederim turgut ustam
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #22 : 02 Eylül 2013, 15:25:18 »
Elinize sağlık Mehmet usta çok güzel olmuş :2up

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #23 : 02 Eylül 2013, 20:44:51 »
Ustam, en sevdiğim eserin bu oldu, çok temiz ve hoş görünümlü, forum itibariyle de çok kullanışlı bir av bıçağı olmuş  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #24 : 02 Eylül 2013, 20:54:07 »


               :2up  :2up  :2up,

    Ellerine emeğine sağlık Mehmet abi, gayet şık olmuş  :2up
   

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #25 : 02 Eylül 2013, 23:47:13 »
Elinize sağlık Mehmet usta çok güzel olmuş :2up
Teşekkür ederim
Ustam, en sevdiğim eserin bu oldu, çok temiz ve hoş görünümlü, forum itibariyle de çok kullanışlı bir av bıçağı olmuş  :2up
Emre usta beğenmene sevindim.Form olarak çok alingirli modelleri sevmiyorum istek olursa yapıyoruz tabiki ama bana bırakılınca sade ve kullanışlı olanları tercih ediyorum.Sizlerin yaptığı bıçakları görünce insan daha güzel şeyler çıkarmak istiyor ama sizlere yetişmek nemümkün,elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz


               :2up  :2up  :2up,

    Ellerine emeğine sağlık Mehmet abi, gayet şık olmuş  :2up
   
Soytürk teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışıyorum gün geçtikçe daha iyi şeyler çıkıyor formun çok büyük etkisi var bu inkar edilemez
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #26 : 03 Eylül 2013, 13:17:54 »
Eline sağlık ustam temiz iş. Yalnız yüzme için bir bıçak daha taşımak yerine çok işlevli bir namlu da olabilirmiş.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #27 : 03 Eylül 2013, 22:08:41 »
Eline sağlık ustam temiz iş. Yalnız yüzme için bir bıçak daha taşımak yerine çok işlevli bir namlu da olabilirmiş.
Teşekkür ederim mehmet bizim avcı kuşcu olsun yüzme iktiyacı olmaz
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #28 : 03 Eylül 2013, 23:02:52 »
Eline sağlık ustam temiz iş. Yalnız yüzme için bir bıçak daha taşımak yerine çok işlevli bir namlu da olabilirmiş.
Teşekkür ederim mehmet bizim avcı kuşcu olsun yüzme iktiyacı olmaz
Anladım, kişiye özel bıçak yapmanın güzelliği burda, direk ihtiyaca göre çözüm

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #29 : 04 Eylül 2013, 00:55:38 »
işte bu güzel olmuş, mehmet usta bence t7 celikleri ile zaman harcamayın hep kaliteli celiklerle calisin. Bunun çok keskinim ben diyen bi duruşu var. Çokta dengeli bişeye benziyor sanki havaya atsan dik düşüp direk saplanacak. Belki bıldırcınları havada vururrsunuz . Avda odun kırmaz belki ama güzel pastırma dograr gibi :)
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2013, 01:01:11 Gönderen: gokhand »

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #30 : 04 Eylül 2013, 08:06:42 »
Çok teşekkür ederim ,T7 yi müşterinin isteği dahilinde yapıyoruz bazı kişiler d2 istemiyor bileme sorunu var diyor d2 den yaptığım kasap bıçağı 2 gün sonra geri geldi mezbahaneden masatları bozdu diye yağ sarıyor masada çekince masadı bozuyor ozaman t7 yapıyoruz ama d2 isteyenede onu yapıyoruz (tamamen duygusal)
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #31 : 04 Eylül 2013, 08:57:22 »
Anladım bunu öğrenmek güzel oldu. Daha once Emre ustanın bir cevabını hatırladım. Acaba d2 kasap bıcagı uzun sure menevisleyerek vs. biraz yumusak bırakılsa olmazmı.

Keskinlik ile sertlik arasında hiçbir alaka yoktur. Keskinlik bileği işlemi ile alakalıdır. Tabii bileği işlemine derenç yüzünden çoğu kullanıcı bıçak sertleştikçe keskinliği yeterince iyi yakalayamayabiliyor. Kılağı oluşumunda sertlik arttıkça daha ince ve düzgün kılağı görmekteyim, ancak genelde kılağıyı olabildiğince yok edecek şekilde ağızı iyice cilalı masatlamayı tercih ediyorum bu yüzden sertlik çok önemli olmuyor. Ancak kasap bıçakları gibi çelik masat ile kılağı düzleme yapılan bıçaklarda sertliğin oldukça düşük olması gerekmekte, örneğin 54-52 HRC civarı ideal. Daha yüksek sertliklerde kılağı düzleşme değil kırılıp dökülme eğiliminde olduğundan her seferinde aşındırmalı bileme (örneğin taşta bileme) gerekmekte. Bu da tezgah başında çalışan kasap için bela olacağından düşük sertlikler bu durumlarda gerekli olabiliyor. Tane yapısının homojenliği de düzgün kılağıda önemli oluyor, örneğin 440B bir bıçağın kılağısı D2 bıçağın kılağısına göre çok daha homojen ve daha uzun dayanımlı olabiliyor. D2 ağız yapısındaki güzellik ise büyük karbür adacıklarının zaman içinde ağızda mikroskobik testere gibi kalması oluyor. bu durum bıçağın kör iken bile oldukça iyi kesmeye devam etmesine neden oluyor. Her gün kullanılan Ablama hediye ettiğim D2 mutfak bıçağı 2-3 yıldır bileylenmemiş olmasına rağmen iş görüyor garip bir şekilde. Elbette pek iyi kesmiyor artık ancak sürtme tekniği ile kesme işini hala sorunsuzca devam ettirebilmekte. Bunun nedeni aşırı yüksek sertlikte ve neredeyse elmas gibi körleşmeyen bölgeciklerinin olması ağız yapısında. Bu durum tabii ki bu tip bir bıçağın bileğisinin oldukça sabır gerektirdiği durumunu doğuruyor...

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #32 : 04 Eylül 2013, 09:56:54 »
Mehmet eline sağlık , hakkaten çok hoş bir çalışma olmuş... tebrikler... :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #33 : 04 Eylül 2013, 15:09:04 »
Mehmet eline sağlık , hakkaten çok hoş bir çalışma olmuş... tebrikler... :2up
Teşekkür ederim murat bu arkadaş kın için sana uğrama ihtimali yüksek.Alan arkadaş kın konusunu sordu bende senin yapabileceğini söyledim.Bowiyede biterse belki ikisi bir gelir belki ayrı ayrı
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #34 : 04 Eylül 2013, 17:45:50 »
Çok teşekkür ederim ,T7 yi müşterinin isteği dahilinde yapıyoruz bazı kişiler d2 istemiyor bileme sorunu var diyor d2 den yaptığım kasap bıçağı 2 gün sonra geri geldi mezbahaneden masatları bozdu diye yağ sarıyor masada çekince masadı bozuyor ozaman t7 yapıyoruz ama d2 isteyenede onu yapıyoruz (tamamen duygusal)

 :D :D Mehmet Abi amma güldüm hay sen çok yaşa
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mithat

  • *
  • 23
  • Meslek: işsiz- öğrenci
  • Yer: manisa
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #35 : 23 Kasım 2013, 15:00:11 »
Mehmet abi güzel bir çalışma tebrik ederim

ama artık biraz kendini geliştirip farklı açılar farklı kesimler faklı desenler farklı kabzalar farklı saplar farklı ahşaplar özellikle ustalığın ile kaliteni geliştirip daha özel çalışmalara yönelsen diyorum yanlış anlama çalışmaların güzel ama her bıçağında bir ekmek bıçağı her çakında bir ekmek çakısı basit bir yapı gözüküyor

adem42

  • ***
  • 647
  • Yer: Ankara
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #36 : 28 Kasım 2013, 14:19:24 »
Gösterişten çok işlevselliğe önem verenler için yani gerçek avcılar için güzel bir çalışma. Ellerinize sağlık ustam.

bayrak

  • ***
  • 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #37 : 23 Ocak 2014, 10:08:02 »
Çelik D2
Kalınlık:5 mm
Namlu bileli kısım:115mm
Sap:110 mm (kök şimşir)
En :26 mm
Perçinler:6,5mm bakır boru
mehmet abi yine döktürmüşsün sanatını, ellerine sağlık abi sağlıcakla kal
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

adem42

  • ***
  • 647
  • Yer: Ankara
Ynt: Bir Av Bıçağı
« Yanıtla #38 : 23 Ocak 2014, 10:42:41 »
Çok işlevsel ve zarif bir bıçak olmuş. Elinize sağlık.