Bekir Bey, sizin gibi bir tasarımcıyı burada ağırlamak bizim için büyük bir onur. Cebehane'de sizin makinenin iskelet halindeki fotosunu gördüm daha yeni. Tavsiyeler aslında temel işlev için şöyle sıralanabilir benim taraftan:
1- Profil et kalınlığı ne kadar fazla olursa o kadar iyi...
2- Rezonans oluşmaması ve bantın hiç yalpasız güzelce akması için teker bağlantılarının birbirine tam paralel, iskelete tam dik olması çok çok önemli. 1 derecelik hata bol bol küfüre yol açıyor çalışırken

(nerden biliyorum sormayın)
3- Üstteki yalpa ayarının yapılabildiği tekerin hafif conveks boylama kesitinin olması yalpanın önlenmesinde çok büyük katkısı oluyor...
4- Ana motor miline bağlı tekerin çapını küçük yapmamaya çalışın, 10 - 12 santim çap ideal benim deneyimime göre...
5- Kasnaklı sistem kullanacaksanız en azından 3'er kademeli kasnak kullanmanızı tavsiye ederim.
6- Ana milini benim 15 milimlikten daha çaplı yapınız bence, ben ilerde 20 veya 25 milim gibi bir çap yapmayı planlıyorum..
7- Motoru ne kadar güçlü seçerseniz o kadar iyi. benim 4 yıldır kullandığım 3 beygirlik 1400 küsur devirlik trifaze motordan fazlasıyla memnunun, bundan 1 beygir bile azını istemezdim...
8- Bant üstten alta akmalı...
9- Bant zımpara iskeletini olabildiğince sağlam bir zemine tutturunuz, masa üstünde aletler göbek atıyor (tecrübeyle sabit

)
10- Zımparanın düz plaka bölümündeki teker çapları 25-30 milim civarı olmalı en azından. Daha küçük çapta zamanla tekerlerin paraleliği yamulma ile bozulabilir...
11- Mutlaka bir ara en azından 20 santim çaplı, polietilen veya kauçuk kaplı kontak tekerli kol da düşünmelisin bence, hem iç bükey taşlama mümkün oluyor bununla hem de profil işlerinde bant zımpara sarfiyetın yarı yarıya düşüyor...
12- Bir ara 10-20 milimlik ince bir kontak tekeri yapmayı da düşünebilirsin, benim sıradaki işler listemde en üstlerde, bu sayede parmak girintileri gibi çalışması çok dar bölgelerde düzgün ve hızlı iş çıkarmak mümkün olacaktır...
13- Topraklama ve kaçak akım rölesi konusu önemli tabii ki...
Daha vardır ancak şu anda aklıma gelenler bunlar...