Bıçak Sanatı - Forum

Kübizm ve karambit

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Kübizm ve karambit
« : 18 Ağustos 2013, 14:57:44 »
Yeni bir çalışmam.
Çelik UHB26C. Kabza malzemesi mozaik stabilize yumrulu ahşap mikarta...
İlk kez bir karambit yapıyorum. Yapımı olduğu kadar ergonomisini ayarlamak baya sıkıntılıymış.
Fotograflar kötü oldu. Bir ışık çadırı üretmek farz oldu, özellikle yazın kontrastlı ışığında hiç güzel çıkmıyor...

Şu fotoda bir miktar hamon anlaşılabiliyor. Hamon çizgisi neredeyse tam olarak taşlama hattına denk geldiğinden anlaşılamıyor.

Kılıfı özellikle cep tipi olsun istedim, benim gibi kemer takmayanlar için (kemer kayışları var yine de):

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Ynt: Kübizm ve karambit
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2013, 15:07:22 »
Kabza malzemesini yapmak oldukça keyifli ama testere başında 2-3 saatlik mesai istiyor birbirine uyan parçalar üretme işi için.
Önce bir tahta plaka üstünde dört tarafı kapalı bir kutu hazırlıyorum. Araya çift taraflı yapışkan bant döşüyorum. Bantların üstüne hazırladığım ahşap parçalarını kafama göre mozaikliyorum. Bu mozaik çalışması biraz Kandinsky-Picasso çağrışımları düşünülerek yapıldı. Üstüne toz boya ile koyultulmuş epoksi reçine boca edildi, 1 gün donmaya bırakıldı. Sonra malzeme kesilip çıkarıldı, temizlikten sonraki hali de son fotolar:

Kipmen Sanat web sitesi

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2013, 15:33:56 »
Karambiti sevmem ama bunu çok beğendim.
Ustam şu mikarta işini bana da bulaştırdınız yakında bende başlayacağım denemelere.
Şu video belki biraz yardımcı olabilir ustam parçaların birbirine uyumunu sağlamak için. http://www.youtube.com/watch?v=p2keT46XykM
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2013, 15:37:04 »
Sağolasın, güzel ve basit bir teknik. Benim uygulamada asıl dert parçaların tam da birbirine oturmaması, bir miktar aralık ve çeşitlilik sağlamak idi, onun için elde serbest kesim yaptım mecburen...

Kipmen Sanat web sitesi

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2013, 15:50:04 »
Böyle oluşu kendine has bir güzellilik yaratmış.Alışılmadık bir düzensizlik bıçağı çok farklı kılmış.Sizin yöntem artan parçaları değerlendirmek içinde birebir ustam.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2013, 15:59:47 »
Emre ustam ellerinize sağlık. Bana çok yorum yapmak düşmez ama şikayetim var böyle yenilikler yapmanız bizi çok fena gaza getiriyor :)

« Yanıtla #6 : 18 Ağustos 2013, 20:52:58 »
Çok çok güzel bir karambit olmuş ustam,( ben karambiti pek sevmesem de) saptaki yeniliğe ayrıca şapka çıkarılır. Ellerin dert görmesin.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2013, 22:08:40 »
Karambiti bende sevmem ama süper olmuş, sapın mozaik uyumu akıllara zarar  :2up :2up :2up
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2013, 22:55:35 »
Picasso tadinda olmus gercekten en son Louvre de sicaği sicağina büyük bir kolleksiyonu görmüsken. Emre Usta herzaman yenilikci olman çok şey kazandiriyor karambitide beğenmemek elde değil defalarca çalisilmis bir modeli özgünleştirmişsin saygi duymamak elde değil ..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 19 Ağustos 2013, 08:12:52 »
karambiti ben çok severim ve çok çok beğendim Emre. kabzadaki üretkenliğin gerçekten takdir edilecek işlevsellikte ve çok başarılı sonuçlara gebe.

ama şu karambit... nerden esti diye sorsam? çünkü galiba sen de pek sevmiyordun karambitleri...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #10 : 19 Ağustos 2013, 08:52:21 »
Ustam ellerine emeğine sağlık çok mükemmel çok şık ve Çok uyumlu olmuş tebrikler :2up :2up :2up :2u

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 19 Ağustos 2013, 10:38:39 »
Yönteme bayıldım gerçekten çok iyi , eline sağlık . Bıçakta fena değil :)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2013, 10:56:03 »
Karambittim usta <3 :D
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #13 : 19 Ağustos 2013, 11:31:22 »
cok guzel olmus ustat elıne saglık

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #14 : 20 Ağustos 2013, 00:32:49 »
Çok sağolun arkadaşlar, karambitin üretimi, özellikle kabza çeşitliliği el yapımı hobi işleri için bire bir. Ufacı bişey değiştiriyorsun apayrı bir sonuç çıkıyor, ergonomi acaip oynak. Belki en iyisi kullanacak kişinin el ölçülerine göre üretmek, bizim aileden tutması için herkesi denettim, bir tek benim ellerime uyuyor.

Emin,  bilirim sevdiğini  ;D Bir arkadaşımız rica etti, yapıverdim ben de. Keyifli bir çalışma oldu. Bıçağın kendisini sevmiyorum ama yapımı keyifli idi...
Sertaç, aynen, ben de öyle planlamıştım, yani elimdeki tonla artık ahşabı değerlendireyim diye, ama boyutlar filan hoşuma gitmedikçe güzelim bloklardan keser buldum kendimi :(

Kipmen Sanat web sitesi

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #15 : 20 Ağustos 2013, 01:34:15 »
Abi sen büyük parçaları kesme ben sana göndereyim istersen küçük parça. Yada büyük parça göndereyim mikartaya karşılık.  >:D

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #16 : 20 Ağustos 2013, 09:24:27 »
Emre abi eline sağlık gene sanatsal bir çalışma yapmışsın  :2up gerçekten picasso ve kandinskiy i anımsatıyor  , sap çok güzel düşünülmüş karambitten pek anlamam ama değişik ve çok güzel bir çalışma olmuş. :2up

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #17 : 20 Ağustos 2013, 10:05:13 »
Eline sağlık emre bu tür çalışmalardan hem gurur duyuyoruz hemde gözlerimiz bayram ediyor  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 20 Ağustos 2013, 10:07:18 »
üstadım ellerine sağlık yine bir ilke imza attın helal olsun.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #19 : 20 Ağustos 2013, 19:59:50 »
güzel bir çalışma olmuş .tebrik ederim.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.