Bıçak Sanatı - Forum

sebze soyacakları meyve oyacaklarında netür metal kullanılır lütfen cevaplayın

saiir

  • *
  • 10
  • Meslek: aşcı
  • Yer: ankara
merhabalar arkadaşlar  ankaradan selamlar siteniz çok güzel bir iki sorum olacak meyve ve sebze soyacakları yapımında ne tür bir metal kullanılır bu metallere nasıl ağız açılır ağız açtığımda paslanmayacak bir metal olmalı eğer metalin cinsi kalınlığı konusunda beni bilgilendiriseniz çok sevinirim ağız açmada şerit zımpara kullansam olurmu bildim kadar pres baskıyla yapılıyor  bildiniz tanıdınız soyacak ve oyacak üretimi yapan birileri varmı yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim herkeze iyi bayramlar

saiir

  • *
  • 10
  • Meslek: aşcı
  • Yer: ankara
arkadaşlar 52 kişi sayfayı görüntülemiş bir kişi bile cevap yazmamış ustalarım sizler yardımcı olun bari

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ümit bey 9 ağustosta bu soruyu sormuşsunuz keşke daha önce kendinizi merhaba bölümünden tanıtıp bu soruyu sorsaydınız  belki soruya cevap veren ustalar olurdu.Yinede ben vermeye çalışayım.Kullanılan metal fabrikadan fabrikaya değişir ancak paslanmaz olması gerekir bana göre suya çok girdiği için.Paslanmaz çeliğe ağız açtığınızda paslanmaz.Gördüğüm soyacaklar genelde 1 mm civarındaydı büyük ihtimal altındadır. Ağız konusunda bir şey söyleyemeyeceğim ne yazık ki..
Bu arada yanlışım varsa düzeltsin ustalarımız.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

saiir

  • *
  • 10
  • Meslek: aşcı
  • Yer: ankara
haklısınız bodoslama daldım hata bende ama insan işine yarıyacak birşey bulunca heycanlanıyor kusuruma bakmayın yardımı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Sebze meyve soyacaklarıyla yakından ilgim yok ama Sertaç'ın da söylediği gibi, paslanmaz çeliklere yönelmek daha doğru olur. Kalınlık olarak ne kadar ince olursa soyma hassasiyeti de o kadar iyi olacaktır diye düşündüm. Ağzı bant zımpara da açılabilir elde de açılabilir, performans açısından bir far oluşturacağını sanmıyorum. Kullanılabilecek çelikler çok çeşitli bir yelpazede olabilir, eğer bulabilirseniz 440 serisi ( B veya C) AEB-L, RWL 34, M390, vs vs vs diye uzar gider. Ağız yapısı incelendiğinde öyle sanıyorum ki kalıpta çıkarılmış bir parça. Elde de yapılabilir mi yapılabilir evet ama değer mi değmez mi onun kararını sizin vermeniz gerekir. Bana sorsanız piyasadaki çeşitliliğe bakıldığında değmez derim ama elbette tercih meselesi.

saiir

  • *
  • 10
  • Meslek: aşcı
  • Yer: ankara
yapmak istediğim bıçak


buda araştırma yaparken bıçaklarla ilgili bulduğum bir site anladığım kadarıyla afrika modelleri




http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Search&limit=250&offset=0&redirs=1&profile=default&search=knife+prefix%3AFile%3ABrooklyn+Museum&uselang=tr
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2013, 02:28:15 Gönderen: saiir »

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Yalnız bu verdiğiniz örnek soyma amaçlı değil de dilimleme amaçlı kullanılıyor.
http://www.bullworks.net/daily/20070909.htm galiba bu linkten aldınız.


http://www.youtube.com/watch?v=mzueMDCHP0o
http://www.youtube.com/watch?v=WFi5LLel-wk
Biraz daha geliştirilmiş hali :)
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2013, 03:15:59 Gönderen: Salim Türk »