Sebze meyve soyacaklarıyla yakından ilgim yok ama Sertaç'ın da söylediği gibi, paslanmaz çeliklere yönelmek daha doğru olur. Kalınlık olarak ne kadar ince olursa soyma hassasiyeti de o kadar iyi olacaktır diye düşündüm. Ağzı bant zımpara da açılabilir elde de açılabilir, performans açısından bir far oluşturacağını sanmıyorum. Kullanılabilecek çelikler çok çeşitli bir yelpazede olabilir, eğer bulabilirseniz 440 serisi ( B veya C) AEB-L, RWL 34, M390, vs vs vs diye uzar gider. Ağız yapısı incelendiğinde öyle sanıyorum ki kalıpta çıkarılmış bir parça. Elde de yapılabilir mi yapılabilir evet ama değer mi değmez mi onun kararını sizin vermeniz gerekir. Bana sorsanız piyasadaki çeşitliliğe bakıldığında değmez derim ama elbette tercih meselesi.