Bıçak Sanatı - Forum

Anket

Amatör olarak Yay kullanmak istiyorum..Yardım edebilecek biri varsa?

Okçuluk
0 (0%)
Amatör
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 0

Yay konusunda fikre ihtiyacım var..

Kartalkerem

• *
  • 6
  • Kartal Kerem
  • Meslek: Askeri öğrenci
  • Yer: Balıkesir
Yay konusunda fikre ihtiyacım var..
« : 07 Ağustos 2013, 14:36:47 »
İyi günler..Ben 18 yaşında öğrenciyim.Doğa sporlarına karşı ilgim var.Bende Okçuluk sporuna başlamak istedim ama internette bana çok yardım edebilecek bilgi yok.Eğer içinizde bu konuda bilgisi olan varsa bana nasıl başlayabileceğimi, hangi yayı nereden alabileceğimi ve daha başka ne aksesuarlar almam gerektiğini söylerse memnun olurum.Şimdiden teşekkürler..
hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıh bütün vatandır.. -Gazi Mustafa Kemal Atatürk

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Ynt: Yay konusunda fikre ihtiyacım var..
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2013, 15:52:25 »
Türkiyede Okçuluk sporu ikiye ayrılıyor.

Olimpik Okçuluk;

Olimpik yay kullanılır malzemelerin temini daha kolaydır. Amatör olarak ihtiyacın olacak malzemeler şunlardır,

-Mekan
-Hedef
-Yay (Kabza ve sallar)
-Nişangah
-Ok başkada bişeye gerek yoh .s .s .s

Belediyelerin genelde bedava olimpik yay dersi veren kuruluşları vardır. Okçuluk klübü tarzı şeyler yani...
Kısaca Olimpik Okçuluk daha kolaydır.
Müsabakalara falan da girersin o klüplerle.
Geleneksek Türk Okçuluğu;

Ekipmanını kolay bulamazsın :) ama internetten alabilirsin. Aldığın zaman alacağın olimpik yay ile arasında en fazla 300 tl olacaktır. Nişangahı yoktur. Hem sağ hem sol çalışır yayları (Zaten osmanlı kemankeşelri iki elle de atış yaparlarmış). Atış için zighir denilen başparmağa takılan bir yüzük kullanılır.

Okları daha farklıdır kol boyuna göre boyu ayarlanır.

Daha keyiflidir.

Bir karizması vardır. Google a kavsi yazarsan forum sitesini de bulabilirsin. Ya da Geleneksel Türk Okçuluğu yazarsın.

Kısacası kolaya kaçma :) Google amcaya danış illa bir bilene sormak gerekmiyor bu devirde. En büyük bilen google... Ha bana illa ki bir bilen lazım dersen facebook Süleyman Erdem Elkan ı bul. Zaten profilinde ok atarken fotoğrafı var ordan görürsün. Berke verdi adımı dersin. Geleneksel Türk Okçuluğuyla ilgilenmek istiyorum yay lazım falandersin yardımcı olur.

NOT: Geleneksel Türk Okçuluğununda müsabakaları vardır ama milli spor olarak yoktur. Dünyada nadir ülkeler ilgileniyor çünkü.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

Kartalkerem

• *
  • 6
  • Kartal Kerem
  • Meslek: Askeri öğrenci
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2013, 17:58:43 »
Cevabınız için teşekkür ederim,Allah razı olsun.. :)
hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıh bütün vatandır.. -Gazi Mustafa Kemal Atatürk

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2013, 14:33:30 »
http://www.grozerarchery.com/
Geleneksel yayları bu siteden inceleyebilirsin.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi