Bıçak Sanatı - Forum

Eskisi olmayanın yenisi olmazmış

Ynt: Eskisi olmayanın yenisi olmazmış
« Yanıtla #20 : 26 Temmuz 2013, 17:52:21 »
Bıçak güzel olmuş ellerine sağlık. Kaynak konusuyla ilgili bir kaç şey söylemek isterim, normalde karbon miktarı yüksek veya alaşımlı çeliklerde kaynak yapılmadan önce ve kaynak sonrasında tavlama işlemi uygulanır. Bu çelikten çeliğe yöntem farklılığı gösterse de söz konusu çeliklerin hepsinde genel geçer bir uygulamadır. Ancak martenizitik paslanmaz çeliklerde kaynaktan kaçınılır, hatta genel bir kural olarak martenzitik paslanmaz çeliklere kaynak yapılmaz. Çok kısaca söylemek gerekirse, bölgesel kılcal çatlaklar ve bölgesel sertlik farklılığı, gerginlik oluşumu buna engeldir. Kaynaklanacak bölge sap kısmına gelseydi ve kaynak bölgesinin ön kısmına ( namlu tarafına) en az bir pim denk gelmiş olsaydı olabilirdi belki. Belki de denk gelmiştir ben farkedemedim. Bıçağı kullanırken kaza olasılığını düşünerek kullanmakta yarar var, zorlamalardan kaçınmak lazım... diyerek tatil sonrası ilk ukalalığımı da yapmış olayım  ;) ;)
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2013, 01:01:17 Gönderen: sefaçabuk »

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #21 : 27 Temmuz 2013, 00:55:16 »
Sefa hocam ukalalık ne demek siz ve sizin gibi değerli üstadlar sayesinde,paylaştığınız bilgi denizinin hatta ummanı diyeyim ancak bir damlasını bile öğrenebilmiş isek ne mutlu bizlere.
Benim gibi daha çok şey öğrenecek arkadaşlara ışık tutup yol gösteriyorsunuz ALLAH cümle cemilinizden razı olsun.
Bıçak yapımı hakkında ne öğrendiysem sizler sayesinde öğrendim ve benim gibi pek çok arkadaş forum üyesi bıçak sanatı sayesinde bu işe teşebbüs etti.
Çakı zaten yarı pert olmuştu bende yeni bir çakı yapmaya cesaret edemediğimden aklımın yettiğince gözümü karartım verdim coşkuyu acemi nalbant gavur eşşeği misali affınıza sığınarak yazıyorum :) :).
Zaten bıçak avuç içine sığacak kadar büyük göreceği işler elma soymak dağda bayırda peynir kesmek şişlik hayıt dalı sıyırmak olacak.
Tek sıkıntım bunu kaptırmamak  ;D

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #22 : 27 Temmuz 2013, 12:22:37 »
Yunus abi sen sakla onu valla kiramadigin bi dost cikip isteyince yok denilmiyo gecen gun g10 kabzalı cok svdigim bi edc yok diyemedigim bi dosta uctu gitti  :)