Bıçak Sanatı - Forum

deride masatlama

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: deride masatlama
« Yanıtla #20 : 09 Mayıs 2011, 16:32:20 »
ilk sorunun cevabını verdiniz zaten... :) :) diğeri olan deriyi hafifçe ısıtmak ise yazımda benim belirtmeyi atladığım bir husus doğru bir teşhis, derinin ısıtılması sürülen malzemeyi daha iyi emmesi adına doğru bir işlem.... ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #21 : 09 Mayıs 2011, 18:16:42 »
ilk sorunun cevabını verdiniz zaten... :) :) diğeri olan deriyi hafifçe ısıtmak ise yazımda benim belirtmeyi atladığım bir husus doğru bir teşhis, derinin ısıtılması sürülen malzemeyi daha iyi emmesi adına doğru bir işlem.... ;)
Teşekkür ederim, yanılmamışım..

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #22 : 31 Ocak 2012, 21:55:02 »
  Met-par diye arattığımda 404 markasının bir ürününü buldum bahsi geçen bu ürün mudur? ya da bu da işimizi görür mü arkadaşlar?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #23 : 01 Şubat 2012, 00:20:33 »

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
« Yanıtla #24 : 01 Şubat 2012, 18:19:30 »
başlık umarım doğrudur, arkadaşlar Emre ustanın zaman zaman bahsettiği derinin arkasına polisaj tozu sıvayıp, zımparayla bilenen bıçakların son masatlama işlemi konusunu zaman zaman  ben de uyguluyorum.Geçen Emre Usta'yla bir konuşmamızda; bu katı tozu hafif ısıtıp sürsek (veya kuru) deriye tam yediremediğimizden, çok ısıttığımızda da pütür pütürlü bir yüzey oluştuğundan bahsedip bu işi "met-par" ile yapsak nasıl olur demiştim. Met-par bildiğiniz gibi çikolata kıvamında bir metal parlatıcı, polisaj tozuyla aynı mantıkta olmalıydı. Emre usta da dene sonucuda foruma yaz demişti. Bu hafta sonu denedim. Bir parça derinin arkasına bir sünger yardımıyla metparı sürdüm. Deri bu macunu öyle bir emdiki 3 4 kat sürdüm. Bu haliyle bıçağı masatladım. gayet güzel oldu. Yav dedim, pembe polisaj tozu maviye göre sanki biraz daha yumuşak gibiydi bide bunun üstüne hafifce çok bastırmadan (yüzeyi bozmadan) sürsem nasıl olur dedim ve de sürdüm. Valla benim çok beğendiğim bir durum oldu.İlgilenen arkadaşlara duyurulur....  ;)

murat sen beğendiysen mutlaka süper birşey olmuştur... keşke resimlerini de koysaydın

Ercan Utkun

• 388
« Yanıtla #25 : 07 Şubat 2012, 16:22:48 »
    Deri masat için bir parça deri buldum ,arka kısmı hafif tüylü ,deiryi böyle mi kullanacağız? Yardımcı olursanız sevinirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 07 Şubat 2012, 17:41:58 »
Aldığım deri parçaları arasında uzun bir şerit halinde bekleyen temiz bir parça vardı. Geçende onu bir tahta parçasına yapıştırdım. Derinin düz olan dış yüzünü yukarda bıraktım. üzerine de Dremel'in kahverengi şeysini sürdüm. Yüzü çok iyi durumda olmayan bir bıçağımı bununla masatlayarak iyi sonuç aldım.

Hazır bu gün fotoğrafını çekmişken paylaşayım.

Resimdeki uzun parçanın üzerindeki kahverengi şerit:

« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 17:48:06 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ercan Utkun

• 388
« Yanıtla #27 : 12 Şubat 2012, 15:16:08 »
  El sürmeye kıyamadığım bir sürmene çakısını anlatılan yöntemle deri masatla biledim, sonuç kıl testinden başarı ile geçti. Diğer bir çakıda da denedim fakat bu çakının et kalınlığı 2.5-3 mm kadar ve bunda sürmene çakısındaki kadar başarılı olamadım, sorun et kalınlığı mı veya ağız açısını tutturamamak mı acaba? 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 12 Şubat 2012, 19:45:14 »
Anlamak için yakından bakmak gerek.

Ya da o kadar kafa yormadan deri ile masatlamadan önceki kalından inceye giden zımparalama adımlarını, atlamadan, kılağıyı görene kadar uygulamalı.
Namık Kemal
Instagram'da ben

the north face

• *
  • 11
  • Hakan Reis
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 17 Şubat 2012, 15:15:55 »
Bende bugün opinel inox çakımı su taşında biledikten sonra masatlamayı bu yöntemle yaptım gerçekten harika yani ben böyle keskin bıçak görmedim kıl kesme olsun, kağıdı keserken neredeyse hiç baskı uygulamam gerekmemesi olsun gerçekten çok harika oldu.  Bu met-par oalyı gerçekten şahane bulanında bizimle paylaşanında emeğine bilgisine sağlık.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #30 : 17 Şubat 2012, 16:33:56 »
Bende bugün opinel inox çakımı su taşında biledikten sonra masatlamayı bu yöntemle yaptım gerçekten harika yani ben böyle keskin bıçak görmedim kıl kesme olsun, kağıdı keserken neredeyse hiç baskı uygulamam gerekmemesi olsun gerçekten çok harika oldu.  Bu met-par oalyı gerçekten şahane bulanında bizimle paylaşanında emeğine bilgisine sağlık.
rica ederim, daha iyi bir metod bulursam onu da yazarım..... :D :D
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #31 : 19 Şubat 2012, 14:54:46 »
Merhaba yaklaşık iki yıl önce bıçaklarımı bir bileyiciye götürüp kötü sonucu gördükten sonra.
bu işi kendi imkanlarımla ondan daha iyi yaparım diyerek başladıgım araştırmada, işime yarayacak bir çok bilgi ve teknik ögrenmeme sebep oldu, ve inglizcede Leadher strop diye adlandırılan Deride masatlama konusunda bayagı bir deneme yaptım  birkaç adet deri masat yapma imkanım oldu, eski toprak dedigimiz insanlardan biraz bilgi topladım, deri üzerine uygulanan aşındırıcıları sordugumda biley taşının kullanımında oluşan yaglı taş partiküllerinin kullanıldıgını ögrendim birkaç uygulamada faydasını gördüm  daha sonra internet te yaptıgım araştırmalarımda ulaştıgım sonuç bu iş için özel pastaların üretildigini ögrendim birtane getitdirdim çok güzel sonuçlar aldım kullanmaya devam ediyorum herkese öneririm paylaşım için teşekkürler, Bıçagınız herdaim keskin olsun :)
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2012, 15:10:15 Gönderen: Mehmet DOĞAN »
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

« Yanıtla #32 : 19 Şubat 2012, 17:16:54 »

Mehmet DOĞAN

• 337
« Yanıtla #33 : 19 Şubat 2012, 20:03:55 »
Ural 2WD Rusmalı
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #34 : 19 Şubat 2012, 21:02:11 »
Merhaba yaklaşık iki yıl önce bıçaklarımı bir bileyiciye götürüp kötü sonucu gördükten sonra.
bu işi kendi imkanlarımla ondan daha iyi yaparım diyerek başladıgım araştırmada, işime yarayacak bir çok bilgi ve teknik ögrenmeme sebep oldu, ve inglizcede Leadher strop diye adlandırılan Deride masatlama konusunda bayagı bir deneme yaptım  birkaç adet deri masat yapma imkanım oldu, eski toprak dedigimiz insanlardan biraz bilgi topladım, deri üzerine uygulanan aşındırıcıları sordugumda biley taşının kullanımında oluşan yaglı taş partiküllerinin kullanıldıgını ögrendim birkaç uygulamada faydasını gördüm  daha sonra internet te yaptıgım araştırmalarımda ulaştıgım sonuç bu iş için özel pastaların üretildigini ögrendim birtane getitdirdim çok güzel sonuçlar aldım kullanmaya devam ediyorum herkese öneririm paylaşım için teşekkürler, Bıçagınız herdaim keskin olsun :)

Kayış tipi olanın üzerinde pasta mı var?

Mehmet DOĞAN

• 337
« Yanıtla #35 : 20 Şubat 2012, 00:23:54 »
Evet hepsinin üzerine resimde görünen pastadan uyguladım iki renk biri siyah digeri kırmızı.

Ercan Utkun

• 388
« Yanıtla #36 : 20 Şubat 2012, 14:17:10 »

Bu apartları kendiniz yaptınız sanırım, ben de bahsi geçen 404 markayı bulamayınca benzer bir ürün edindim ve iş gördüpaylaşım için teşekkürler 

Mehmet DOĞAN

• 337
« Yanıtla #37 : 20 Şubat 2012, 20:00:06 »
dogrudur kendim imal ettim ham deri alıp deneme yaptıktan sonra biraz fiber bulup uygun şekle getirince ortaya bunlar çıktı, Ayrıca Boya pastası metal cilası deneyabilirsin bunların içerigi de çeşitli asındırıcı maddeler bulunur ve nette bula bilecegin birtakım makina kalıp üretiminde kullanılan elmas karışımlı sıvılarda mevcut.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #38 : 20 Şubat 2012, 23:29:21 »
Bu aralar alternatif cilalar deniyorum ama bu konularda daha emekleme aşamasında olduğumdan söylediklerimde iddialı değilim

Geçenlerde bıçak masatlamak için deriye Proxxon'un yumuşak olan kahverengi macununu sürmüştüm. İşe de yaramıştı.

İlk denemeden sonra Proxxon gibi pahalıya gelmeyen, büyük paketler halinde satılan, sert olan mavi ve pembe macunları denemeye niyetlendim. Pembeyi ufak kırıntılar halinde deri üstüne yontup, üzerine makine yağı döküp masatlamaya başladım. Pembe cilanın yağla çözünüp deri yüzeyine yayıldığını gördüm. Bana proxxon'un cilasından daha da iyi iş gördü gibi geldi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #39 : 20 Şubat 2012, 23:41:20 »
Ben de masatta derinin üzerine mavi polisaj macunun kırıntılarını koyup çakmakla ısıtıyorum. Süper oluyor.