Bıçak Sanatı - Forum

Çakı Denemesi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Çakı Denemesi
« : 18 Temmuz 2013, 17:18:23 »
Bende bir çakı çalışması yapayım dedim. Bakalım altından kalkabilecekmiyim. Olmadı yardım isterim :) Yaptığım eğe ve zımpara aşamalarını burada göstermek istedim. İş yoğunluğunda bu yapım süreci uzayabilir şimdiden uyarayım :)

Öncelikle namlunun her iki yüzeyini zımparalıyorum. Yüzeylerin düzgün olması taşlama hattınında düzgün olmasını sağlayacak.

Şimdilik sadece yüzey tesviyesini yaptım. Alttaki resimlerde de çakının açık ve kapalı hali var. Bu arada bu çakıyı sağolsun Özgür kardeşim kestirmişti.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Çakı Denemesi
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2013, 17:26:16 »
Salim süper gidiyor bravo diyorum vallahi imrendim arkadaş ilgi ile takipteyim  :2up :2up :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2013, 17:27:53 »
Sağolasın :) Bakalım şimdilik daha pek birşey yapmadım. Bundan sonrasını iyi veya kötü paylaşacağım.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2013, 19:35:26 »
    Sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum Usta ,itinalı bir şey çıkacağına eminim,
    kilit mekanizması olacak mı, kabza malzemesini düşündün mü?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2013, 19:49:32 »
Liner kilit mekanizması var. Açıkçası liner kilidi daha çok seviyorum. Bu çakıdan iki adet yapacağım. Birinde mutlaka deve kemiği kullanacağım. Diğerinde ne kullanacağıma karar vermedim. Pahalı olmasaydı carbon fiber yapmak isterdim. Ufak bir parça bulursam belki bu çakıda değerlendiririm.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2013, 20:59:56 »
Bravo salim usta hakikaten muhtesem bir bicak olacagina inaniyorum ellerine saglik basarilar diliyorum
su anda gayet temiz gidiyor tabiki bende sonunu merakla izliyorum :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2013, 21:07:53 »
Teşekkürler. İnanın bende merakla bekliyorum. Ağız yapısına bile karar veremedim. Büyük bir ihtimalle tam ağız açabilirim. Birazda gidişata bırakacağım. Şimdiye kadar hep öyle yaptım.

Farhan

• *
  • 2
  • Meslek: knives suppliers
  • Yer: Pakistan, Gujranwala, wazirabad
« Yanıtla #7 : 19 Temmuz 2013, 03:56:31 »
Hello sir,
               We live in Pakistan, we are manufacturer and suppliers of all kinds knives, We already supply the knives very more countries, My knives quality very good and price rate very reasonable then other suppliers,
We have very more kinds of folding knives in damascus steel and stainless steel, We want do business with you, i am waiting for your reply thanks,
Best regards,
Rajput knives

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 19 Temmuz 2013, 09:20:13 »
Salim usta, takipteyim.... çakı gördümü dayanamıyorun.... bu da fena birşey olacak gibi duruyor.... şimdiden eline sağlık....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #9 : 19 Temmuz 2013, 10:46:17 »
Teşekkürler Murat ustam. İnşallah güzel birşey yapmayı becerebilirim.

Hi Farhan,
I saw your site and have a nice knives
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2013, 10:51:32 Gönderen: Salim Türk »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #10 : 19 Temmuz 2013, 23:40:38 »
   Tebrik ediyorum Salim kardeşim, işin zor kısmına geçmişsin. Açıkcası ben daha cesaret edemiyorum çakı işine  ilk kafamda bitirmem lazım ama olmuyor işte bir türlü başlayamıyorum. Bence fazla oyalanma hemen neticeye var bekletme bizi , kolay gelsin  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 20 Temmuz 2013, 00:01:46 »
Eyvallah kardeşim. Bitirmeye kararlıyım :) Ağız yapısına karar verdim. Bu hafta sonu belki ağız açarım. Malum iş yoğunluğundan pek fırsat bulamıyorum.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #12 : 20 Temmuz 2013, 00:03:43 »
Harika olacak dikkatle takipte olacagiz Salim Kardesim sabir ve metanetler diliyorum.
Kolay gelsin..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 20 Temmuz 2013, 00:06:59 »
Sabır dileğin için teşekkürler kardeşim. Elimde bir o var zaten :) Bir hevesle başladık inşallah sonunu getiririm.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2013, 00:08:51 Gönderen: Salim Türk »

Kaya

• 2867
« Yanıtla #14 : 20 Temmuz 2013, 00:16:39 »
Salim hazir bir cizimin varmi bu arada namlu formunu görünce sırttan köprülü bir kilit düşündüm hemen enteresan olabilirdi..sen kilit koymayi düşündünmü ?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 20 Temmuz 2013, 00:21:25 »
Liner kilit mekanizması var bu çakıda. Ağız yapısını da aşağıdaki resim gibi planlıyorum.

Bu alttaki gibi de yapabilirim.

« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2013, 00:36:01 Gönderen: Salim Türk »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #16 : 20 Temmuz 2013, 02:39:55 »
salim kolay gelsin bendekilerede benmi başlasam hadi bakalım yarış yapakmı :)
eline sağlık güzel gidiyor bitmişinide görürüz inşallah.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
« Yanıtla #17 : 20 Temmuz 2013, 03:26:42 »
Salim delik merkezinin hemen altindan kilitli olmasindan dolayi kilide asiri yük binecektir.Doyisiyla kapanma yönunde çaki biraz zayif olabilir hemen aklima başka bir fikir geldi lineer kilidi göründüğünden biraz daha kalin yada kabzanin alt kontürüne paralel değilde kabzanin ortasina doğru düz kesmen çakinin kapanma yönünde cakiya bir kuvvet vereceği duşüncesi olustu,aksi taktirde çaki kapanma yönünde kilidi esnetecektir.bir baska ihtimalde delik merkezini namlunun sirtina doğru kaydirmakta iyi bir çözüm olabilir .yine bir baska ihtimalde kilidi back lock olacak seklinde yeniden dizayn etmen
Çok üzgünüm çaki senin çizdiğin şekilde yapilabilir ama sana bahsettiğim sorunlar ortaya çikabilecektir :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 20 Temmuz 2013, 04:04:48 »
Salim delik merkezinin hemen altindan kilitli olmasindan dolayi kilide asiri yük binecektir.Doyisiyla kapanma yönunde çaki biraz zayif olabilir hemen aklima başka bir fikir geldi lineer kilidi göründüğünden biraz daha kalin yada kabzanin alt kontürüne paralel değilde kabzanin ortasina doğru düz kesmen çakinin kapanma yönünde cakiya bir kuvvet vereceği duşüncesi olustu,aksi taktirde çaki kapanma yönünde kilidi esnetecektir.bir baska ihtimalde delik merkezini namlunun sirtina doğru kaydirmakta iyi bir çözüm olabilir .yine bir baska ihtimalde kilidi back lock olacak seklinde yeniden dizayn etmen
Çok üzgünüm çaki senin çizdiğin şekilde yapilabilir ama sana bahsettiğim sorunlar ortaya çikabilecektir :(

usta liner kilit zaten 4116 dan 1.5 mm esnemesi kolay olmayacak bence ama denemekte fayda var salim bitirmeden ben bitirisem testini yaparım salimde düze cıkartır  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 20 Temmuz 2013, 13:27:37 »
salim kolay gelsin bendekilerede benmi başlasam hadi bakalım yarış yapakmı :)
eline sağlık güzel gidiyor bitmişinide görürüz inşallah.

Yok yarış yapmam :) Ben beceremezsem zaten sana yollayacağım :) Bu arada bıçağın kilide değdiği yeri eğimli taşlamayı unutma. Yoksa kapanırken kilit sistem takılıyor. Ufak bir hata yapmışız. Bir daha kestirirsek senin yeni çakılardaki kilit sistemi gibi olursa iyi olur. 

Kaya kardeşin haklı olduğu noktalar da var. Bir daha kesim yaptırırsak kilit mekanizması az biraz değişmesinde fayda var. Ben back lock kilidi pek sevmiyorum. Gerçi bende kilit yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Zaten baya ufak bir çakı kendileri. Buda ilk çakı çalışmam olacak. Bittiğinde inşallah eksik yönleri olursa onları da paylaşacağım.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2013, 13:32:56 Gönderen: Salim Türk »