Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinesi Tasarım Geliştirmesi Hakkında

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Bant Zımpara Makinesi Tasarım Geliştirmesi Hakkında
« Yanıtla #20 : 05 Temmuz 2013, 22:45:10 »
Eylem usta bu yaptığım makıne forumdan bır arkadaşımız için.  kendı makınemede ınverter takmayı duşunuyorum  uygun bırşey bulabılırsem.

TAner abi uygun bisey bulursan banide haberdar et lutfen benim baktiklarim cok pahalli

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #21 : 06 Temmuz 2013, 14:27:31 »
merhaba.can makina sulu bir bant zımpara yapmış .2.500 lira ama makina güzel.bu konuda yorum yapılırsa sevinirim.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #22 : 06 Temmuz 2013, 14:51:12 »
videosunu izlemiştim.şimdi bulamıyorum.50 x2000     üç toplu   üstten sulu  motoru invertırla bağlamış şeffaf fleksiglasla bant kısmını ayırmış.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #23 : 06 Temmuz 2013, 15:11:30 »
videosunu izlemiştim.şimdi bulamıyorum.50 x2000     üç toplu   üstten sulu  motoru invertırla bağlamış şeffaf fleksiglasla bant kısmını ayırmış.
http://www.youtube.com/watch?v=oplJn4iDAIc  bu makinadan mı bahsediyorsun abi
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #24 : 06 Temmuz 2013, 16:50:00 »
evet.sağolasın.makina bu bayıldım.ben kendi bant zımparamı yaptıktan sonra gördüm bunu.

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #25 : 06 Temmuz 2013, 18:58:20 »
bu videodaki bant zımparada invertır yok,tek devir çalışıyor herhalde.benim gördüğüm bu idi.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 06 Temmuz 2013, 22:12:23 »
Ben de senin yaptığın makine için diyorum Taner. İstediğin hızlara motoru invertör vasıtasıyla aşırı devirlerde döndürerek çıkma. Motor böyle devirler için özellikle tasarlanmışsa bir şey demem ama motorun aşırı devirden dolayı büyük bir sakatlık çıkarması ihtimalini göz ardı etme.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #27 : 06 Temmuz 2013, 23:01:09 »
http://www.youtube.com/watch?v=oplJn4iDAIc  bu makinadan mı bahsediyorsun abi

Makina için bayağı mesai harcamışlar fakat bence dünyadaki diğer örneklerine göre çok eksikleri var. Bu firma takdir ettiğim bir firma fakat sulu bilemeye kafayı takmış durumda. Bu makinayla bileme yapan biri duş almış gibi olur. Yüksek devirlede sulu bileme yapmak imkansız gibi birşey. Keşke dünyadaki diğer örneklerine benzer bir model üretseler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 07 Temmuz 2013, 13:54:54 »
Ben de senin yaptığın makine için diyorum Taner. İstediğin hızlara motoru invertör vasıtasıyla aşırı devirlerde döndürerek çıkma. Motor böyle devirler için özellikle tasarlanmışsa bir şey demem ama motorun aşırı devirden dolayı büyük bir sakatlık çıkarması ihtimalini göz ardı etme.

Eylem usta  bunu elektırıkçı ustamla görustum  bu motorlar sıkıntı cıkarmaz ancak senın şase ve dığer ekıpmanların bu devırlere dayanabılırmı dıye sordu. bızde makınenın devrını  4000.de sınırladık. ama benımkı 6000d/d görecek  , bu devırlerde çalışmam ama en azından hangı noktaya gelebıldığını görmelıyım.   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 07 Temmuz 2013, 14:00:12 »

bu makınayı bılıyorum.  ama bana göre bıçak yapımı ıcın kullanılacaksa   eksıklerı çok fazla. ınverter yok. taşlama tekerının çapı küçük. flat taşlama ıçın tabla yok,  ondan çok çok daha ıyı makınalar  var bıldığım yerlerde.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #30 : 08 Temmuz 2013, 12:47:12 »
bu makina az modifiye edilebilir.ben bir ay boyunca internetteki bant zımpara makinalarını izledim.kendim yapmak için bir çok seçenekli çizimler yaptım.malzeme aldım .mantığını anladım,yaparız diye bir giriştik ;10 gün, dört tonacı değiştirdik. çok sıkıntılı oldu.ama ben dolu malzemeden kaynak yapmadan kılavuz havşa vida ile yaptık.bilya sistemini ve kasnakları kendimiz yaptık.115 kilo oldu.kasnaklı sistemlerin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum.ben tornacıya 1500, 2400 ve 5400 devirli olacak dedim.sanırım daha yavaş oldu yüksek devir istediğim kasnak.acele ettiler anlamadan torna ettiler.500 lira derken 1500 lirayı geçti şimdi.çok zor bir maraton.ama şimdi çok randımanlı oldu. fotoğraflar iyi çıkmadı ,bende yüklemesini tam yapamıyorum.içerisi karanlık oluyor dışarı çıkarıp fotoğraf çekip yüklemek gerek.

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #31 : 08 Temmuz 2013, 13:14:38 »
aslında güzel bir sistemi seri imalat yapsa bir arkadaş fiyatı da münasip olsa .

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #32 : 08 Temmuz 2013, 14:43:32 »
sulu bileme motoru ayrı çalışıyor ve su musluğu ayarlı.yani hızlı devir çalışmak isteyen suyu açmayabilir.ama zaten çok hızlı almasını ve yanmamasını istiyoruz.daha güzel bir siper düşünülebilinir mi?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #33 : 08 Temmuz 2013, 18:06:49 »
bu makina az modifiye edilebilir.ben bir ay boyunca internetteki bant zımpara makinalarını izledim.kendim yapmak için bir çok seçenekli çizimler yaptım.malzeme aldım .mantığını anladım,yaparız diye bir giriştik ;10 gün, dört tonacı değiştirdik. çok sıkıntılı oldu.ama ben dolu malzemeden kaynak yapmadan kılavuz havşa vida ile yaptık.bilya sistemini ve kasnakları kendimiz yaptık.115 kilo oldu.kasnaklı sistemlerin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum.ben tornacıya 1500, 2400 ve 5400 devirli olacak dedim.sanırım daha yavaş oldu yüksek devir istediğim kasnak.acele ettiler anlamadan torna ettiler.500 lira derken 1500 lirayı geçti şimdi.çok zor bir maraton.ama şimdi çok randımanlı oldu. fotoğraflar iyi çıkmadı ,bende yüklemesini tam yapamıyorum.içerisi karanlık oluyor dışarı çıkarıp fotoğraf çekip yüklemek gerek.

makinanızı gercekten cok merak ettım ıcerıyı guzel aydınlatırsanız  ıyı fotolar cekebılırsınız

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #34 : 08 Temmuz 2013, 18:31:27 »
olmadı.söküp dışarı çıkaracağım.yerinden zor oynuyor.koridorda dolu.yoracak.beş foto çektik,çok uğraştık yükleyemedik,yalnız avatar yazan yere denedik yükledi.zaten bilya sistemini çekip göstermek istiyorum.başka bir profesyonel bileme makinası yapmıştık iki sene önce standart yataklı bilya kullandık aynı gün bileme yaparken 3-4 saat sonra gacırdamaya başladı.setuskur gevşemiş mili sıyırmış.milide o gün tornada yaptırmıştık balanssız malzemeden.hep kontrol ediyorum orayı artık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 09 Temmuz 2013, 13:31:01 »
o setuskurunda gevşememesı ıçın yapılacak işlemler var  ;)  ılk makınamı bende 500/600,e mal ederımdıye başlamıstım bır zamanlar  ;D   ama kazın ayağı öyle değilmiş öğrendik.

makınanızı yapacaksanız yuksek devırler söz konusu ıse  hele benım gıbı  tıtızsenız   çok ıyı ve yenılıklere açık çözüm üretebılen  bır tornacı , aynı becerılere sahıp bır frezecı . be balansları aldırabıleceğiniz bır yer olmalı yoksa yapılan ış pek bırşeye benzemıyor.

bu üçü bır araya gelınce ıyı makınalar ortaya cıkıyor. yakında bır tane yayınlayacağım  ;)

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #36 : 09 Temmuz 2013, 15:24:43 »
vidaların gevşememesi için loctaid kullanıyoruz.orta mukavemet ve sert mukavamet her zaman elimde olur.ama o setuskuru yapıştırmak istemedim.ben bobinajcıyım,asıl branşım taşlama,matkap,hilti yani balans makinası bizim dükkanda var.bant zımpara için balans almaya gerek olmadı.

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #37 : 09 Temmuz 2013, 16:13:56 »
taner bey ben çok titiz biriyim.incecik çizer hesaplar kitaplarım ama mutlaka can sıkan bir aksilik olur.ne kadar üstüne düşersen kendin yapmıyorsan mutlaka istemediğin bir şekle dönüşüyor işler.ben mümkün mertebe kendim yapmaya çalışırım mecbur kaldığım işleri.ama torna işi biraz tecrübe ve imkan olanak işi.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #38 : 10 Temmuz 2013, 08:18:01 »
Arkadaşlar herkese teşekkürler

Taner abi deneyimlerini söylemen çok iyi oldu rulman konusunu unutmuştum  :) makineyi toplamaya başlayacakken muhakkak önce motordan başlayacağım motor kısmı sabitlenip,yataklanıp denendikten, randıman aldıktan sonra hareketli kol kısımlarına geçeceğim.UCF yatak tipinide değiştirebilirim belki yüksek hız rulmanlarına göre...

Sedat bey , yorumlarınız ve görüşleriniz için teşekkürler , acelem yok zaten yavaş yavaş toparlayacağım, motor işinden sonra tasarımları biraz değiştiririm belki.Siz kendi makinenizi toplamışsınız ne mutlu size  :)

Soytürk abinin söylediklerinide katılıyorum duş konusunda   :)

Torna , freze işleri konusunda arasıra tezgahların başına geçiyorum , hem baba mesleği kalıpçılıktan , hemde teknik lise kökenli olmaktan parçalarımı kendim yapmaya çalışıyorum,salgısız hassas torna işleri için  üretim fabrikamızda bulunan cnc tornaya rica edeceğim parçaları.   

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #39 : 10 Temmuz 2013, 09:47:27 »
Çok ciddi detay çalışılmış,mesleki kariyer zirvede  :2up :2up

eğer bır ekleme yapmak istersenız makineye kazandırılması gereken en büyük özellik yan yatması olur,çok ciddi kolaylık yaratıyor,

Bırde işin daha başındasınız,tekrar uğrasırım yeni tasarım yaparım dersenız kesinlikle bu makıneye bakın derım..

www.twuertz.com

hatırlatmak istedim :)