Bıçak Sanatı - Forum

Hızlandırılmış bıçak yapımı :)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Hızlandırılmış bıçak yapımı :)
« Yanıtla #20 : 02 Ekim 2013, 02:45:14 »
çok iyi
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 02 Ekim 2013, 23:39:14 »
forumun eski konularının tekrar gündeme gelmesi ve benim gibi acemilerin görmesi çok güzel, gerçekten adam çok basit göstermiş olayı, acaba bu kadar kolay mı oluyor işler :'( :D
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 03 Ekim 2013, 11:56:58 »
Becerebilirsen o kadar kolay oluyor :D Beceremezsen havalarda uçuşup duvarlarda patlayan yılık, yamuk, parçalanmış bıçak profillerine dönüşüyor iş :D
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #23 : 28 Eylül 2014, 22:23:53 »
yağ ile mi zımpara yapıyor adam:...?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #24 : 28 Eylül 2014, 22:27:16 »
yağ ile mi zımpara yapıyor adam:...?
Ben bulaşık deterjanı karıştırmış su ile yapıyorum.Son perdahta yağ kullanılabilir zımparada çizikler daha ince gerçekleşiyor..
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #25 : 28 Eylül 2014, 22:35:25 »
Yeni birşey daha öğrendim çok teşekkürler  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #26 : 28 Eylül 2014, 22:35:59 »
forumun eski konularının tekrar gündeme gelmesi ve benim gibi acemilerin görmesi çok güzel, gerçekten adam çok basit göstermiş olayı, acaba bu kadar kolay mı oluyor işler :'( :D

+ 1

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #27 : 28 Eylül 2014, 23:56:31 »
abi çok hızlı ve mübarek olmuş bu  :D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #28 : 30 Eylül 2014, 01:25:47 »
 Adam neredeyse Osmanın hızına yetişmiş.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #29 : 30 Eylül 2014, 06:40:09 »
Adam neredeyse Osmanın hızına yetişmiş.
Link bulmada ben kazanırımda  :D  Bu kadar iyi ve hızlı bıçak yapamam  :-[
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 06:44:15 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 05 Ekim 2014, 17:18:47 »
Gough işleri büyütüp atölyeyi geliştirmiş.Herkese böyle bir atölye nasip olsun.
http://youtube.com/watch?v=DQUxFFON5Lo
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #31 : 05 Ekim 2014, 18:15:33 »
Amin Osmancım  ;D

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #32 : 05 Ekim 2014, 21:04:31 »
amin abi amin Allah herkese en bulunmayan en pahalı en kaliteli en sert en sağlam çeliklerden 30ar plaka da nasip etsin O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #33 : 05 Ekim 2014, 22:46:07 »
Allah herkese böyle atölye nasip etsin.atolye değil laboratuvar mübarek
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #34 : 05 Ekim 2014, 22:59:00 »
Osman bey öncelikle paylaşım için teşekkürler yahu mubarek nerden hatırlıyorsun adamın adını falan ilk videosundan başka bir kaç videosunu da izledim ama hızlı bıçak yapmasından başka hiçbir şey aklımda kalmamıştı. Adamada helal olsun bu nasıl atölye nasıl makineler nasıl malzemeler allah hepimize versin böylesini amin.
Şimdi izledim ama bir çok soru belirdi yapılanların çoğunu anlamadım veya tanıyamadım yada nerden buluruz bilemedim.
İzniniz olursa aklıma takılanları sıra ile soruyorum.

1. Bant zımpara makinesi var perdahı niye el ile yapıyor yada ısıl işlem sonrası oluşan kararmayı gidermek icin neden yine elde zımpara yapıyor makine bu işleri yapamıyormu yada yeterince ince kumda zımpara şeridi miyok.

2. İlk videodada görülen zımpara kağıdı sardığı malzeme türkiyede varmı nerden bulurum hemen ağaç takoza zımpara kağıtlarını çak yanınada kaç kum olduğunu yaz aynı şey demeyin zira aynısı değil. Bende o yöntemi kullanıyorum ama bu aparat daha çok hoşuma gitti.

3. Sap için kullanılan malzeme mikartamı öyleyse makine yontarken neden tozmuyor.

4. Bu sap malzemesine yapıştıran rengarenk liner malzemeler nedir.

5. Kılıf yapmada kullanılan o ısıtarak yapıştırdığı malzeme nedir nerden temin edebiliriz ısıtmak icin özel bir ısıtıcıya ihtiyaç varmı yoksa düz plakalı ızgara veya tost makinesindede bu işi çözermi.

6. Marka olarak ismini yazarken kullandığı lazer ayrı bir makinemi yoksa frezenin ucuna takılan bir aparatmıdır maliyeti nedir.

7. Freze ile sapın içini boşaltmak neden ipte sarmadı malzemeyi hafifletmek için mi yaptı yapışacak yüzeyin azalması sağlamlığını düşürmezmi.

8. Yine o kılıf olarak yapılan malzemeye kuş gözü perçinleri neden çaktı iple bağlama noktaları mı yoksa sağlamlık artsın diyemi süsmü.

9. Isıl işlem sonrası soğuduktan sonra yaptığı o buzlu işlem nedir ne için yapılır. Sıfır altı işlem dedikleri bumu orada kullanılan ne buzu. Menevişi neden bu buzlu işlem sonrası yaptı bunun bir sırasımı var.

Çoğu ustamız için saçma ve bir okadar basit sorularım için özür dilerim.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #35 : 05 Ekim 2014, 23:07:10 »
Telefondayım abi pcye geçince hepsini yanıtlarım.Yada ustalar benden önce yazarlar.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2014, 23:15:50 »
Telefondayım abi pcye geçince hepsini yanıtlarım.Yada ustalar benden önce yazarlar.

Teşekkür ederim osman bey vallahi bende telefondayım yazana kadar canım çıktı anlamsız ve devrik cümleler için affedin çoğuda virgülsüz oldu ama ne yaparsın tüfek icat oldu mertlik bozuldu.  ^-^

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2014, 23:53:49 »
Bu arkadaşı yakın takipteydim zaten bütün videolarını izliyorum

Abi yanıtlamaya başlayayım.

1)Öncelikle elde perdahın yerini tutmuyor makine vede zımpara çiziklerinin yönü kabzadan namluya doğru olması daha iyi.

2)Yukarıda linkini paylaştım.Konuyu okumamışsın. :-\

3)Kabza malzemesi G10 denilen malzeme ortamda toz emme sistemi var biz göremeden hüp diye çekiyor.

4)Linerda G10 kabzada müşteri tarafından istenilen kombinasyonu hemen yapabiliyor.

5)O malzeme kydex yumuşatmak için fırın,ısı tabancası yada videodaki gibi ızgara kullanabilirsin.

6)Lazer başka makina frezeyle alakası yok.

7)Malzemeyi hafifletme amacıyla yaptı yapışacak yüzey azaldı gibi görünsede, iki kabza malzemesinin ortasına epoksiden köprü kurdu.Sağlamlıktan fedakarlık edilmedi.

8)Kydex birbirine yapışmaz ısıtınca sadece şekil alıyor kydexler birbirlerini tutsun diye çaktı o perçinleri.

9)Evet sıfıraltı işlem o oluyor.Önce kırılganlık olmasın diye 150 derece gibi düşük bir ısıda az biraz menevişledi sonra Kurubuz+Aseton ile sıfıraltı işlem yaptı.Kurubuz yerine LN2(sıvı azot) kullanılabilir.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2014, 00:02:46 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
« Yanıtla #38 : 06 Ekim 2014, 00:40:41 »
Tekrar teşekkür ederim osman bey 2 için özür dilerim hakikaden 1. Sayfadakileri hiç özenle okumamışım  ^-^
Videoyu izledim ama o lastik demir çubuklar ve freze ile kanal açma açılan kanalında demir çubuğun çapı genişliğinde olması malzeme olmadan nasıl yapılır kısmında düşündürdü. Sen ne yapabilirsin diye sorarsanız o inç ölçüleri santime çevirip ağacı keser yüzeyleri zımparalarım o kadar.
Lazer makinesi için bir fiyat bilginiz varmıdır ulaşılabilir birşeymi bende alabilirmiyim.
Kydex için fiyat ve yer bilgisi verebilirmisiniz sertleştikten sonra kırılğan bir malzememidir.
Bir atölye için toz emme sistemi şartmıdır önündeki su dolu kovaya aşağı doğru fırlayan toz ve tanecikler tutulmaz mı. Madem toz emme sistemi var maske neden veya o malzemenin tozu çok mu zararlı.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #39 : 06 Ekim 2014, 00:48:25 »
Lazer makina fiyatı konusunda bilgim yok.
Kydex m2 fiyatı birkaç yıl önce 100 dolar üstüydü.Kullanmadığım bir malzeme ama plastik türevi kırılgan olduğunu sanmam.
Toz emme güzel bir atölyem var demek istiyorsan şarttır.
G10,fiber,corian falan tozları kanserojendir.Metal,ahşap vs. tozlarda silikozis hastalığına davettir.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2014, 00:59:05 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram