Bıçak Sanatı - Forum

Temel Bilgiler

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Temel Bilgiler
« Yanıtla #20 : 18 Temmuz 2013, 17:26:21 »
Bu masa yerine evde atılda duran bir masa varsa onu kullanabilirsin. Ben eski bir bilgisayar masasını kullanıyorum. Eğe sorusuna gelirsek şimdilik orta kalınlıktaki dişteki 20cm veya 25 cm pfred eğe setini alabilirsin. Bir tane ince dişli lama eğe, bir tanede büyük kalın dişli balıksırtı eğe alabilirsin. Detayları çalışmak için ise saatçi eğe takımı iyi iş görür.   

tealc

• *
  • 12
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 18 Temmuz 2013, 17:53:35 »
Eğe takım olarak ne kadar olur sizce?

Eski bir masa var yapılabilir dediğiniz gibi işkence alınıp
http://www.cimri.com/kiskac-iskence/en-ucuz-bessey-marangoz-iskencesi-hafif-tip-200-mm-bestg20b8-2k-fiyatlari,482195 bundan 2 tane alıp o eski masaya sabitleyebilirim masa eski değilde daha yenisi var o yüzden sağlam da yani.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #22 : 18 Temmuz 2013, 18:04:05 »
Orta dişli 25cm boyunda eğe setine 75 TL gibi fiyat verdiler. Bana gönderilen teklifte %40 indirim görünüyordu. Eğe başına 15TL gibi bir fiyatı var. Siparişini verdim, hatta 2 dk önce eğelerin geldiğini haber vermek için aradılar beni.
http://www.pferd.com/images/WZH_21_201_72dpi_tr.pdf bu dosyadaki 10. sayfadaki 542 ... 250mm Sipariş nolu ürün.

Emin olmamakla birlikte işkence güzel gibi görünüyor. İşkence alırken bir tanesi büyük olması kolaylık sağlar. 

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #23 : 18 Temmuz 2013, 18:10:52 »
Dediğiniz iki eğe yeter mi yoksa set mi almalıyım direk?

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #24 : 18 Temmuz 2013, 18:18:57 »
mengene ve işkence için eskiciye git istanbulda mutlaka bulursun. Böyle eskiciler çarşısı tarzı bir yer yok mu ya da bit pazarı ? Biraz pazarlıkla çok ucuza alırsın.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #25 : 18 Temmuz 2013, 18:20:23 »
Çevrede hiç yok maalesef ama bazı akrabalarım barel, kilit imalatı yapıyor onlara sorsam çevrelerinde bulamazlar mı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #26 : 18 Temmuz 2013, 18:30:13 »
Ben aslında iki eğe demedim. Sette 5 adet eğe var. Bunun yanında ince dişli lama eğe ve kalın dişli balıksırtı eğe var.
Tek tek alacak iseniz profil çıkarmak ve ağız açmak için; orta dişli lama eğe, ince dişli lama eğe, orta dişli yuvarlak eğe, orta dişli balıksırtı eğe ve kalın dişli balıksırtı eğe işinize yarar.
Benim aldığım yerde bu marka eğeler takım halinde satılıyor. Örneğin tek lama eğe 10lu ve 5li paketler halinde satılıyor. Setlerden ise 1 adet alınabiliyor. Bende kalın balıksırtı eğe, İnce dişli lama eğe olduğu için bu ürünü set olarak aldım. En azından başlangıç olarak bu seti almanız iyi olur. Bıçağınızın çelik kısmı için bu set yeterli. Ahşap kısım için ahşap eğesi almanız gerekebilir veya kalın dişli balık sırtı eğe işe yarayabilir.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 18 Temmuz 2013, 18:59:29 »
pferd in Corinox veya Tungsten Karbur ege lerini kullanan varmı acaba

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #28 : 18 Temmuz 2013, 19:03:05 »
Çok teşekkürler şimdi eğe seti alacağım yine 2 adet işkence alıp eski masaya sabitleyeceğim testerelerim kötü mü sizce? Başka marka önerebilir misiniz? Bıçağın çelik kısmı için bu alet edevat yeterli mi?

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #29 : 18 Temmuz 2013, 19:06:54 »
:) zaten bıçağın çelik kısmında kullandığın her aleti kabza içinde kullanabilirsin. Bence malzeme olayını biraz fazla kasıyorsun... En kıral testereyi de alsan bir süre sonra dişleri eriyecek...

Bu mükkemmelliyetçilikle sen çok güzel bıçaklar çıkarırsın gibime geliyor  ;D

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #30 : 18 Temmuz 2013, 19:11:55 »
Çok sevdiğim şeylerden biri. 2 şey beni benden alıyor küçüklüğümden bu yana biri bıçak/çakı diğer ise köstekli saatler... Ayın 1'inde alet edevatı sipariş edeceğim hayırlısı. 8)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #31 : 18 Temmuz 2013, 19:20:53 »
Hayırlısı bakalım şimdiden kolay gelsin.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #32 : 18 Temmuz 2013, 19:43:26 »
Pfred eğe setin yakında elimde olur. İlk işimde kullanıp düşüncelerimi yazarım. Elimde Bahco ve Thex diye iki markada eğe var. Thex eğemi okurken almıştım galiba. Tam olarak nereden aldığımı hatırlamıyorum ama Bahco eğeye göre çok ama çok iyi. Ufak olmasaydı başka eğe almazdım. İnternette baktım ama Thex ile alakalı bir şey bulamadım. Logosunda kartal resmi var.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #33 : 18 Temmuz 2013, 20:22:41 »
Orta dişli 25cm boyunda eğe setine 75 TL gibi fiyat verdiler. Bana gönderilen teklifte %40 indirim görünüyordu. Eğe başına 15TL gibi bir fiyatı var. Siparişini verdim, hatta 2 dk önce eğelerin geldiğini haber vermek için aradılar beni.
http://www.pferd.com/images/WZH_21_201_72dpi_tr.pdf bu dosyadaki 10. sayfadaki 542 ... 250mm Sipariş nolu ürün.

Emin olmamakla birlikte işkence güzel gibi görünüyor. İşkence alırken bir tanesi büyük olması kolaylık sağlar.

Siparişi bu siteden mi veriyorsun Salim?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #34 : 18 Temmuz 2013, 20:45:33 »
http://www.pferd.com/ dan parkende satış yapılmıyor. Bu siteye mail attım beni Saraçoğlu teknik hırdavata yönlendirdiler.
http://www.saracogluteknik.com/ Bu siteden iletişim bilgilerini bulabilirsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4331.0 bu adreste de farklı yerlerdeki satıcılar var.
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2013, 20:47:24 Gönderen: Salim Türk »