Bıçak Sanatı - Forum

Atmaca Avcı Bıçağı

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
Atmaca Avcı Bıçağı
« : 25 Haziran 2013, 23:52:09 »
Forumda İstanbul Av Fuarından bahsedildi ama birşey alındığını duymadım, "koskoca fuardan kimse birşey almadı mı" demesinler diye
almış olduğum Atmaca Avcı Bıçağını Beğeninize Sunuyorum  ;D :D :D :D :

Atmaca Av Bıçağı (küçük) CN-009AT

Toplam Uzunluk : 17,7 cm
Namlu Uzunluğu: 7,7 cm
Namlu Kalınlığı   : 3 mm
Çelik                  : 4034 Paslanmaz Çelik
Sap                    : Otantik Afrika Ağacı
Kılıf                     : Gerçek Deri

Ağırılığını ölçmedim ama ebatlarına göre orta ağırlıkta diyebilirim, sapında parmaklarımız için yerler yapılmış ve hem tutuşu hemde kullanımı kolaylaştırıyor (bıçak saplarında kalas gibi olan saplara hep gıcık olmuşumdur  :D ), kıl traş edecek keskinlikte ve üst uç kısmı da keskinleştirilmiş. Bu keskinleştirmenin et işleriyle uğraşırken faydası olur diye düşünüyorum, bu arada bakıp sevip kolumda kıl testi yapmış olup kendisiyle herhangi bir işe kıyıpta kalkışamadım ha birde denemek için 1 adet domates kestim anlayacağınız herzaman olduğu gibi yani bu da koleksiyonumu süsleyecek gözüküyor  :)) :)) :)) . Ha bu arada fuardan birkaç parça başka eşya aldım ama onların bıçaklarla alakası yok.  :2up :2up :2up
Buyurunuz:

Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Atmaca Avcı Bıçağı
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2013, 00:23:30 »
Güzel günlerde kullanın.

onok

• 292
« Yanıtla #2 : 26 Haziran 2013, 00:48:04 »
Güzel günlerde kullanın.

Teşekkürler... :2up :2up :2up
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2013, 09:36:38 »
iyi avlar diyelim

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2013, 13:46:03 »
iyi günlerde kullanın...

onok

• 292
« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2013, 14:04:50 »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 26 Haziran 2013, 21:01:52 »
Güle güle kullanın. Tasarımda izci stili çakılardan esinlenilmiş gibi. Namlunun kısa olmasından çok hoşlanacaksınız avda kullandığınızda.

Kabzada parmak oyukları eyvallah da, ben de yanları kalas gibi düz giden sapları sevemedim. Islak ya da kanlı elle sıkıntılı oluyorlar. Elinizden geliyorsa eğe ve zımparayla "balık" tipine çevirin asıl o zaman görün kullanışlılığı.

O kılıf işlevsel ve güvenli değil gibi görünüyor bana, yine, elinizden geliyorsa bir tane kendiniz yapın. Yapamıyorsanız o çıtçıtlı kemere güvenmeyin, bıçak çıkıp bir yerinize batmasın. Bu tip namlusu kısa bıçaklara genelde tam kapaklı kılıf uygundur (şöyle: https://www.google.co.uk/search?q=cub+bear+caping+knife&tbm=isch), çünkü denge "sap ağır" şeklinde bozuk olduğundan bıçağın kılıftan kurtulması olasılığı fazladır.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

onok

• 292
« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2013, 00:41:21 »
Güle güle kullanın. Tasarımda izci stili çakılardan esinlenilmiş gibi. Namlunun kısa olmasından çok hoşlanacaksınız avda kullandığınızda.

Kabzada parmak oyukları eyvallah da, ben de yanları kalas gibi düz giden sapları sevemedim. Islak ya da kanlı elle sıkıntılı oluyorlar. Elinizden geliyorsa eğe ve zımparayla "balık" tipine çevirin asıl o zaman görün kullanışlılığı.

O kılıf işlevsel ve güvenli değil gibi görünüyor bana, yine, elinizden geliyorsa bir tane kendiniz yapın. Yapamıyorsanız o çıtçıtlı kemere güvenmeyin, bıçak çıkıp bir yerinize batmasın. Bu tip namlusu kısa bıçaklara genelde tam kapaklı kılıf uygundur (şöyle: https://www.google.co.uk/search?q=cub+bear+caping+knife&tbm=isch), çünkü denge "sap ağır" şeklinde bozuk olduğundan bıçağın kılıftan kurtulması olasılığı fazladır.

Söylediklerinizi dikkate alacağım, çıtçıtların da sorunlu olacağını hiç düşünmemiştim, önce güvenlik, birşeyler keselim derken kendimizi kesmeyelim...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #8 : 27 Haziran 2013, 09:04:32 »
guzel ve kullanıslı bı bıcaga benzıyo gule gule kullanın

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2013, 10:28:01 »

Söylediklerinizi dikkate alacağım, çıtçıtların da sorunlu olacağını hiç düşünmemiştim, önce güvenlik, birşeyler keselim derken kendimizi kesmeyelim...

Yok, sorun çıt çıt değil: o tür kemerler balçağın çıkıntısı iri olsa işe yarar aslında. Fotoğraflar yanıltmıyorsa balçağın çıkıntısı kemerin işe yarayabileceği kadar değil. Bıçağı kemer çıtçıtlıyken çıkarabiliyor musunuz bir deneyin. Siz çıkartabilirseniz avda hareket halindeyken kendisi de çıkabilir.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #10 : 27 Haziran 2013, 16:50:31 »
hayırlı uğurlu olsun.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

onok

• 292
« Yanıtla #11 : 28 Haziran 2013, 11:40:34 »
guzel ve kullanıslı bı bıcaga benzıyo gule gule kullanın

onok

• 292
« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2013, 11:43:23 »
Yok, sorun çıt çıt değil: o tür kemerler balçağın çıkıntısı iri olsa işe yarar aslında. Fotoğraflar yanıltmıyorsa balçağın çıkıntısı kemerin işe yarayabileceği kadar değil. Bıçağı kemer çıtçıtlıyken çıkarabiliyor musunuz bir deneyin. Siz çıkartabilirseniz avda hareket halindeyken kendisi de çıkabilir.

Denedim, balçaktaki kıvrım bıçağı tutuyor, ama ikazınızı bundan sonra tüm bıçaklar için zorunlu tutacağım, önce emniyet...

onok

• 292
« Yanıtla #13 : 28 Haziran 2013, 11:44:20 »