profılı Özgür kardeşim verdı hamon istiyormuş malzeme 1095 ağzı çok inceydi ne yalan söylıyeyım korka korka denemeyı yaptım. ağız yarım mm olunca dalgalanma neredeyse kaçınılmaz oluyor bunun önüne geçmek için namlunun her ıkı tarafıda bırbırının aynı olması şart.
aslında riski sevmem ama detay ıstenıyorsa su gayet ıyı sonuçlar verıyor. bu çalışmada ısıl işlemde su kullandım 60c
buyuk rısk aldım farkındayım, kırılsaydı bırde bu hamon uzerınde ıken Özgürün dılınden duramazdım artık

ayrıca gözlemlerime göre kıl kalınlığı bır tarafta çok az dahı farklı olmamalı buda çok ınce ağız yapısı olan bıçaklarda ağızda dalgalanmaya yol açıyor.
daha önceki çalışmalarımda kıl formülünü tam anlamı ıle oturttuğumu belırtmıştım. artık detaylara çalışıyorum , bu çalışmadakı hamon hattı istediğim gibi çıktı ağız kısmı çok ıyı sertleştı.
malzeme 4mm 1095
810c de 10 dk bekleyıp suda işlemi bitırdim. Özgüre yakışacak bır bıçak oldu. perdah işlemleri daha çokca yapılıp ağız kısmıda sırt kısmı ıle aynı temızlığe getırılecek. sonrası paslanmaz balçak ve abonoz ıle bıtecek bıttığınde tekrar resimlerini yayınlıyacağım.