Bıçak Sanatı - Forum

Eskiciden aldığım aletler.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Eskiciden aldığım aletler.
« : 23 Haziran 2013, 15:37:23 »
Merhaba, sizlere eskiciden aldığım ve arkadaşlarımın bana aldığı bir kaç parça aletleri göstermek istiyorum.Yenisini almak yerine eskisini alıp tamir ederek kullanmanın verdiği duygu çok güzel.Eskicilerde çok güzel parçalar olabiliyor fotograftakiler dışında örs, 2 fön makinesi, bir kaç tane eğe, araba makası ve aklıma gelmeyen bazı şeyler almışlığım var.Ne zaman eskici sesi duysam çıkar balkona bir göz gezdiririm arabasına işe yarar parça var mı diye.
Körüğü arkadaşım almış ancak yan tarafında parmak girecek şekilde bir delik var zaten kullanmıyorum fiyat ne bilmiyorum.
Satırı odun vs. yarmak için almıştım üstünde Yatağan yazıyordu sanırım fön makinesiyle birlikte 5 tl verdim.
Satırın yanındaki çekici yine aynı arkadaş almış fiyat ne bilmiyorum.Çekiç iki kiloluk ve çok güzel iş görüyor.
İngiliz çekicini 5 liraya aldım.Biraz bakım gerektiriyor ancak bir türlü yapamıyorum fırsat olmuyor.
Baltayı bugün aldım 10 lira dedi 5 e düşürdüm ingiliz çekicinde de aynısı olmuştu :) . Tomahawka benziyor biraz o yüzden aldım zaten böyle bir şey yapmak istiyordum çekiçten yapmama gerek kalmadı ama dayanamayıp yine yaparım yapabilirsem tabi.
En son ki çekicide aynı arkadaş almış fiyatını bilmiyorum demir saplı, çiviyi söken dişleri kırılmış.İlerde balta yapılabilir belki.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: Eskiciden aldığım aletler.
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2013, 21:05:29 »
Hayırlı olsun güzel şeyler. Bu arada sap olarak boru kaynatmaya karşıyım
Bu aralar bazı işlede çalışıyorum 12 saat işten sonra hiç bıçaklarla uğraşacak halim kalmadı çok geri kaldım ama bir süre daha uzak kalacam sanırım bu hobiden. Siz böyle yapınca özeniyorum
Lütfen elimizdeki imkanları ve zamanı en iyi şekilde kullanalım

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2013, 23:41:26 »
Hayırlı olsun güzel şeyler. Bu arada sap olarak boru kaynatmaya karşıyım
Bu aralar bazı işlede çalışıyorum 12 saat işten sonra hiç bıçaklarla uğraşacak halim kalmadı çok geri kaldım ama bir süre daha uzak kalacam sanırım bu hobiden. Siz böyle yapınca özeniyorum
Lütfen elimizdeki imkanları ve zamanı en iyi şekilde kullanalım

Teşekkürler. Boruya bende karşıyım zaten o şekilde geldi çekiç.İlerde değiştiririm pek kullanmıyorum zaten onu.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2013, 00:48:56 »
Körüğe nefesim kesildi şöyle ağzıma körükler misin biraz ? :O

Körük bir yana zaten ama diğer aletleri de kullanmak yerine bence saklayın :)

Maşallah diyorum.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2013, 12:22:33 »
bazen antikacı ve hurdacılarda çok işe yarar malzeme bulunabiliyor.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2013, 14:03:56 »
Körüğe nefesim kesildi şöyle ağzıma körükler misin biraz ? :O

Körük bir yana zaten ama diğer aletleri de kullanmak yerine bence saklayın :)

Maşallah diyorum.

Teşekkürler deliği olmasa daha iyi olurdu ama yinede görüntü olarak çok hoş onu kullanmasam da diğerlerini kullanıyorum.

bazen antikacı ve hurdacılarda çok işe yarar malzeme bulunabiliyor.

Evet çok değerli eşyalar oluyor.