Bıçak Sanatı - Forum

Dedemden kalan

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Dedemden kalan
« : 23 Haziran 2013, 13:29:57 »
Daha önce diğer forumda paylaştığım, rahmetli dedemin kendi yaptığı, geyik boynuzu kabzalı av bıçağı(yada kaması). Üstündeki paslanmaları biraz geçirdim ama daha sert bir şekilde ovalamam gerekecek.

Okinawian

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: Dedemden kalan
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2013, 14:22:52 »
güzel bıçakmış, allah rahmet eylesin, inşallah derin değildir korozyonlar

wd40'ı ya da başka bir pas sökücüyü su zımparası ile kullanarak kolayca kurtulmak mümkün bu paslardan ama inşallah derin değildir.

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2013, 14:34:52 »
Bence çok da fazla düşme üzerine. yılların kullanılmışlığı, hatıraları var o çizik ve lekelerde. kolleksiyonerlik açısından zaten bu tür bir temizleme, parlatma işlemi asla tavsiye edilmez. bırak doğal haliyle kalsın. paslanma olmasın diye de sadece yağla bence, o kadar. harika bir bıçak bu arada. 
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2013, 14:20:13 »
böyle güzel hatıraların olması ne güzel ...rahmetle anıyoruz kendisini... :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2013, 14:26:10 »
anlasıldı bıcak merakı genetıkmıs sızde ışiniz zor :D

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2013, 14:45:50 »
Bence çok da fazla düşme üzerine. yılların kullanılmışlığı, hatıraları var o çizik ve lekelerde. kolleksiyonerlik açısından zaten bu tür bir temizleme, parlatma işlemi asla tavsiye edilmez. bırak doğal haliyle kalsın. paslanma olmasın diye de sadece yağla bence, o kadar. harika bir bıçak bu arada. 

Teşekkür ederim.

böyle güzel hatıraların olması ne güzel ...rahmetle anıyoruz kendisini... :)

Çok teşekkür ederim rahmetli Ali Kozanoğlu üstad gibi yokluklar içinde bir şeyler yapmaya çalışırdı.

güzel bıçakmış, allah rahmet eylesin, inşallah derin değildir korozyonlar

wd40'ı ya da başka bir pas sökücüyü su zımparası ile kullanarak kolayca kurtulmak mümkün bu paslardan ama inşallah derin değildir.

Su zımparası denemedim sadece bezle ovalamıştım bir deneme yapayım.

anlasıldı bıcak merakı genetıkmıs sızde ışiniz zor :D

Sormayın bıçaklanma ve silahlanma hastalığı zaman zaman depreşiyor, engel olamıyoruz. :)
Okinawian

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2013, 18:28:21 »
merhaba.az leke kalsada olur.fakat zımpara çiziklerini gidermen uygun olacak .çok ince bir zımparayı yalnızca aynı yönde zımpara ölünceye kadar çok az o da sonlara doğru suda zımparayı temizleyerek yapmak lazım.ama sap kısmına su çok değerse kabarır.yani bu değerli bıçağı elde sürte sürte parlatmak lazım.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

CAYLAK

• *
  • 43
  • Ertan
  • Meslek: serbest
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #7 : 01 Ağustos 2013, 22:15:41 »
cok guzel bır hatıra.bencede oldugu gıbı kalsa daha ıyı.buna benzer bir tanede bende var. pirinc saplı zannediyorum.ama bır turlu resmını yuklıyemedım.saygılar...

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #8 : 01 Ağustos 2013, 23:42:17 »
Yesil renkli polisaj pastasi ile yüzeyi temizleyin yeter.Allah'tan Dedenize rahmet dilerim.Bu arada sprey kutu mumlardan Alirsaniz Ömür boyu garanti altina almiş sayilirsiniz,yok ben sürekli temizleyeceğim diyorsaniz Kamelya yaği tavsiye ediyorum..bu arada zimparayi aklinizdan çikarin formunu bozabilirsiniz .deneme yaparsaniz çok kiymetli bir şey seçmiş olursunuz..deri masat yapimi ve yeşil pasta ile bir çok konu bulabilirsiniz..kolay gelsin..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2013, 19:14:35 »
Rahmetli dedeniz size çok güzel bir miras bırakmış, bence de olduğu gibi kalsın, sadece yağlayın derim... :2up :2up :2up
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 10 Ağustos 2013, 20:30:22 »
Çok tesekkür ederim. Umarım bizlerde torunlarımıza böyle manevi değeri yüksek şeyler bırakırız.

2 tane deri masat yaptım ama sadece wd40 la silerek baya pasını aldım. Şimdilik böyle muhafaza ediyorum. Fotoğraflarını paylaşırım.
Okinawian

Sinan_Akyol

• *
  • 22
  • Meslek: Web Tasarım / e-Ticaret
  • Yer: İZMİR- Bornova
« Yanıtla #11 : 24 Eylül 2013, 21:50:52 »
çok değerli bir emanet..Kazasız belasız kullanıp , saklayıp sizde devredersiniz inşallah  :2up