Bıçak Sanatı - Forum

bileme yardımı

kaan89

• *
  • 8
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: Balıkesir
bileme yardımı
« : 14 Haziran 2013, 19:42:32 »
merhaba üstadlar ! bir kaç uğraştan sonra kendimce birşeyler yapmaya çalıştım iş bilemeye kaldı birde zımpara izlerini silmeye bu konu hakkında sitede değişik şeyler buldum ama tam kavrayamadım yardımcı olabilirseniz eğer çok teşekkür ederim.

Malzemem ck75 5mm kalınlığında bilemeyle bunu kaç mm düşürmem gerekiyor.

şimdiden hepinize teşekkürler.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: bileme yardımı
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2013, 19:55:16 »
zımpara izlerini silmek derken
zımpara kalın kumdan ince kuma kadar gidiyorsun,mesela 800 kum,1200 kum,2000 kum falan
sonrada polisaj yapıyorsun,krem var sürüyorsun sonra elle,ama varsa makina ile daha iyi parlar o zaman iz kalmaz
bileme içinde,ağız kısmı yukarıdan aşşağıya incelecek şekilde olacak makina veya elle yapıyorlar(ben o kısmı yapmadım)
ağız kısmı en son hale gelince bileme işini varsa makinada yap yada el taşında yap,sonrada kıl ağını alıcaksın tamamdır
 ;)

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2013, 08:43:28 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1882.0
Bu konuyu okumanızı öneririm. Aklınızdaki birçok soruya yanıt bulacağınıza eminim.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2013, 11:40:11 »
Bilemekten kastınız ağız açmak sanırım.Ağız açmak için http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2736.0 bu konuyu biraz okursanız daha hakim olursunuz.Eğe ile ağız açtıktan sonra oluşan izleri bıçağın başından kıçına doğru zımpara yaparak gidermeniz gerekir yoksa ısıl işlemde bıçak zarar görebilir.Benim tercihim ısıl işlem öncesi   sırasıyla 40-60-80-100-180-220 kum zımpara yapmak. Bıçağın tam formunu verdikten sonra zımparaya başlayın.Isıl işlemden sonra bıçağa eğe işlemez o yüzden bıçaktan emin olduğunuz zaman ısıl işlem yapın. Pim deliklerini şimdiden delin ama deliklerin kenarlarını hafiften zımparalayın ki keskin kalırsa çatlak oluşturabilir.Isıl işlem yapmak için yeriniz yoksa forumda ki bir kaç ustamız yapıyordu diye hatırlıyorum halen devam ediyorlarsa tabi.Merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.