Bıçak Sanatı - Forum

geyik boynuzu

bergutay85

• *
  • 13
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
geyik boynuzu
« : 08 Haziran 2013, 03:41:29 »
Arkadaşlar forumdaki konulara şöyle bir göz atarken gözüme takıldı. Herkes de bir geyik boynuzu arayışı var ve bu konuda aklıma takıldı geyik boynuzunun ne gibi bir özelliği oluyor

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: geyik boynuzu
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2013, 13:38:48 »
Biçak yapimina uygun geyik boynuzu bulmak zor.özellik olarakda üzerindeki doku elin kanli yağli olduğu durumlarda güzel bir kavrayiş sağliyor,ayrica dogal bir malzeme olusu boyanabilmesi,cilalanabilmesi çarpma ve düşmelere karsi mukameveti ve az olusu bu mazemeyi cazip hale getiriyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2013, 14:16:27 »
Stabilize edilmeden de (sıcaklık, nem ve yılların etkisiyle şekil değiştirme anlamında) çok az "çalışan", dayanıklı bir bir materyal olması, bir; her sapın şekil ve görsellik açısından farklı olması, iki.

Pahalı olmasına da çok basit bir açıklamam var: çalışmak bir eziyet, çok kötü kokuyor. ;)
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2013, 00:52:44 »
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. bu noktada aklımdaki soru işaretlerinin hepsi kalktı çok açıklayıcı olmuşsunuz arkadaşlar elinize gönlünüze sağlık   :2up

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2013, 01:02:11 »
Biçak yapimina uygun geyik boynuzu bulmak zor.özellik olarakda üzerindeki doku elin kanli yağli olduğu durumlarda güzel bir kavrayiş sağliyor,ayrica dogal bir malzeme olusu boyanabilmesi,cilalanabilmesi çarpma ve düşmelere karsi mukameveti ve az olusu bu mazemeyi cazip hale getiriyor..
Kaya Bey, peki bana şöyle acemilik dönemimde yapabileceğim bir bıçak için önerebileceğiniz bir malzeme var mı?

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2013, 14:35:50 »
kaya hocam boyana bilirlik konusunda bizi biraz aydinlatabilirseniz cok sevinirim
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2013, 23:08:12 »
Arkadaşlar gezinirken bir sitede gördüm de şimdi site adı vermek ne kadar doğru herhangi bir yasaklama var mı bilemiyorum; ama şöyle bir şey buldum.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-dekoratif-urunler-buyuk-boy-geyik-boynuzu-127869254/detay
sizce nasıl almaya değer mi ve bu fiyatı fazla değil mi bir boynuz için  ???

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2013, 23:20:24 »
Kalınlığının fazla olduğunu nasıl anlamışlar ki? Boynuzun hiçbir yerinde kesik yok. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Ağırlığına göre mi değerlendirdiler acaba? 

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2013, 00:10:24 »
kaya hocam boyana bilirlik konusunda bizi biraz aydinlatabilirseniz cok sevinirim

kendim yapmadim kemik boyama yapar gibi yapilir saniyorum ayriyeten bir metodu varmi sizi icin öğreneceğim.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2013, 00:10:47 »
Kalınlığının fazla olduğunu nasıl anlamışlar ki? Boynuzun hiçbir yerinde kesik yok. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Ağırlığına göre mi değerlendirdiler acaba? 
agirlik genel olarak en kestırme anlaşilma yöntemı ama adaha önce birkac tanesinde tecrübe etmen lazım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2013, 00:14:43 »

kendim yapmadim kemik boyama yapar gibi yapilir saniyorum ayriyeten bir metodu varmi sizi icin öğreneceğim.
kaya hocam ben daha cok kına yakılmiş yada ateş yanıgı gıbı olanlara takıldım eyer bu konuda bir bilgi edine bilir seniz sevinirim :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2013, 00:17:09 »
be
Arkadaşlar gezinirken bir sitede gördüm de şimdi site adı vermek ne kadar doğru herhangi bir yasaklama var mı bilemiyorum; ama şöyle bir şey buldum.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-dekoratif-urunler-buyuk-boy-geyik-boynuzu-127869254/detay
n genel olarak bir çift boynuza bir bicak yapıp temin ediyorum kıyaslamayı sız yapın :) :)

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2013, 15:55:30 »
Musa Beyinde Eskişehirli olduğunu görünce kendimi tutamadım ve arayıp görmek istediğimi söyledim ve verdiği adrese gidip inceledim ve sizin b dediğinizi de sordum kalınlık olarak et kalınlığı değilde ana hat kalınlığını kastetmek istediğini söyledi. Daha önce bir geyik boynuzu görmedim, müsade isteyip ölçemedim zaten hoş yanımda kumpas veya şerit metre gibi birşeyde yoktu; fakat çap olarak avcumun içini dolduruyordu.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 11 Haziran 2013, 16:02:22 »
be
n genel olarak bir çift boynuza bir bicak yapıp temin ediyorum kıyaslamayı sız yapın :) :)

ben sana bıcak yapayım ustaaaaa   O:-)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2013, 16:07:30 »
Birde Musa Beyle görüştüğümüzde bıçak kabzası yapmaya uygun mu diye sorduğumda buna çok şaşırdı süs eşyası olarak kullandığını ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir diye düşündüğünü söyledi. Forumdan bahsettim ve kendiside av hastasıymış Bıçak Sanatı Formundan ilgilenenlere 175 tl ye kadar düştü fiyatını pazarlık yeteneği iyi olan arkadaşlar varsa fiyatı biraz daha aşağıya çekebilirler gibime geliyor. Ben hala alıp almama arasında kararsızım daha çok acemi olmam bu zanaat için daha çok yol aldıktan sonra bu tür geyik boynuzu çalışmalarına girmem gerekiyor sanırım  ::)   

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2013, 16:15:19 »
be

ben sana bıcak yapayım ustaaaaa   O:-)

Üstat bende bıçak çok da artık kendim birşeyler yapmak istiyorum hani kendimin yapacağı bir bıçakla bir elmayı kesip yemek bile parayla ölçülemeyecek bir haz olmalı sanırım; ama dediğim gibi sizin gibi ustalarımızdan çok şeyler öğrenmem lazım daha :) Ama arkadaşların geyik boynuzu kabzasıyla ilgili yazdıkları şeyleride duyduktan sonra pirem kanlanmadı değil :D Üstat şimdi bir boynuzdan sadece bir bıçak kabzalık mı malzeme çıkıyor ki ?

bergutay85

• *
  • 13
« Yanıtla #16 : 11 Haziran 2013, 16:22:48 »
be
Abi senin hesaptan yol alırsak tek boynuzla hiç bişey yapılmaz :) Murat Abi şimdi anladığım kadarıyla sen bu geyik boynuzlarından baya bıçak yapmışsın ben daha ilk defa denk geldim de şimdi bu boynuzun ana gövdesinden mi kabza yapılıyor kökünden mi yani

« Yanıtla #17 : 11 Haziran 2013, 23:07:41 »
Bence boynuz için çok acele etmeyin, onun yerine çelik eğe testere vs alın ve öncelikle bıçaklarınıza başlayın. sap malzemeleri sonraki iş  ;)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #18 : 11 Haziran 2013, 23:22:35 »
Birde Musa Beyle görüştüğümüzde bıçak kabzası yapmaya uygun mu diye sorduğumda buna çok şaşırdı süs eşyası olarak kullandığını ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir diye düşündüğünü söyledi. Forumdan bahsettim ve kendiside av hastasıymış Bıçak Sanatı Formundan ilgilenenlere 175 tl ye kadar düştü fiyatını pazarlık yeteneği iyi olan arkadaşlar varsa fiyatı biraz daha aşağıya çekebilirler gibime geliyor. Ben hala alıp almama arasında kararsızım daha çok acemi olmam bu zanaat için daha çok yol aldıktan sonra bu tür geyik boynuzu çalışmalarına girmem gerekiyor sanırım  ::)

Ben o boynuzun benzerini pazar günü Tepebaşında kurulan ikinci el pazarında görmüştüm.

Fiyatını sordum 75 tl dediler ama elime alıp incelemedim.

Pazara giderseniz belki siz de görebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2013, 23:28:00 Gönderen: Murat AKIN »

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #19 : 12 Haziran 2013, 11:48:07 »
Bence istenilen rakam çok çok uygun.(Murat Akın beyin paylaştığı resimdeki)
Bende bir ara böyle bir büyük birde bunun biraz ufağı'nı denk getirmiştim.Üzerimde fazla nakitte yoktu kira parasından bozup almıştım kirayı 3-4 gün sonra verdim ilk heves ile bende bıçak sapı için aldım  fakat sonra kesip kabza yapmaya kıyamadım salona avize yaptım.Daha önceden almış olduğum manda boynuzlarının içi tam kuru olmadığından içleri çıkmıştı onlardan da kabza yapacaktım fakat daha sonra bir çift aplik yapmaya karar verdim.
Kaçırılmayacak güzellikte ve büyüklükte.