Kaya ustamız çok güzel bir yanıt vermiş,malesef ki bu hastalığım ilacı yok antibiyotik ise naniwa

Ben herhangi bir açı ölçer veya bileme aparatı v.s kullanmıyorum,tamamen dikkat ve hissiyat, birde orj.bileme açısını kaçırmamaya dikkat ediyorum eğer kaçarsa her iki taraftan eşitliyorum,çevremde bıçaklarını bilediğim arkadaşlarım var, hayatlarından da memnunlar..
Benim bilemde kullandığım zımparalar sınıf olarak piyasanın üstünde kalite değerine sahip ( japon markası kovax,diskler kuru,kağıt zımpara sulu sistem ) zımparalardır,kum değerleri de kullanılan sektörün değerleridir ve muhtemelen bunda ki 3000 kum herhalde taşta x 3 falan olabilir,emin değilim..
Söyle söylemek gerekirse 800-2000 kum değerinde bir zımpara 1tl'ken benim kullandıklarım 4 tl civarı,ayrıca kullandığım polisaj pastası da çok iyi sonuçlar veriyor,en son kullandığım pastalı 3000 kum bir nevi deri masat vazifesi görüyor,bu yüzden yabana atmayın derim

Bu iş tamamen tecrübe,ne kadar çok bileme o kadar iyi açı değeri ve mükemmel sonuç demek,kesici ağız kalınlıkları farklı olduğu için her bıçak aynı açıda iyi sonuç vermeyebilir,
Muhtemel kullandığınız bıçakta daha iyi bir kesim kalitesi için keskin ağız açısını biraz yükseltin derim..