Bıçak Sanatı - Forum

bu biçak alınırmı değermi?

tzcn23

• **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
bu biçak alınırmı değermi?
« : 03 Haziran 2013, 13:23:18 »
s.a ustalarım , abilerim internet üzerinden bi bıçak almaya karar verdim serdar kılıç modeline bakarken bu modele rastladım ve hoşuma gitti
 bıçak hakkında  biraz bilgiye ihtiyacım var nasıldır alınırmı özelliği nedir  yardımlarınız için şimdiden teşekkurler
https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2324
https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2325

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: bu biçak alınırmı değermi?
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2013, 13:37:41 »
Nerede kullanacağına bağlı, yok ben biriktirmek için alıyorum diyorsan o başka gayet güzel bıçak.

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2013, 13:41:20 »
kampcılık  dağda falan bu tarz yerlerde

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2013, 13:55:02 »
Bence biraz pahalı,

Forumda daha iyilerini yapan ustalarımız var,bir araştırın derim  ;)

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2013, 14:00:27 »
bıçak yapıp satan ustalarımız varmıkı  genelde koleksiyon ve hobi olarak yapıyorlar sanıyordum

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2013, 14:02:26 »
özgür ustanın bıçaklarına bak derim.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2013, 14:06:38 »
Marttiini ithalatçısı Meydankamp web sitesine bakın, orada fiyatlar daha uygun olabilir.

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2013, 14:19:04 »
Marttiini ithalatçısı Meydankamp web sitesine bakın, orada fiyatlar daha uygun olabilir.
aslında uygun bi yer buldum 138 lira fiyat veriyor alsammı kararsızım fiyatına göre değermi

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2013, 17:35:56 »
Daha önce Marttiini kullanmadım, yerli üretim av bıçaklarıyla aynı fiyat, kalitesinin kötü olduğunu zannetmem; Marttiini bıçakların paslanırı - paslanmazı var alırken dikkat edin.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2013, 17:37:06 »
Büyük bir ihtimalle bunlarda paslanır. Zaten krom kaplama da onun için yapılmış galiba.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2013, 17:48:51 »
o model marttinin sitesinde paslanmaz çelik olarak geciyor muhtemel olarak 420 den imal bir bıcak ne kötü nede okadar iyi diyebiliriz
ben marttiniden bir cakı almışlığım var bin pişman oldum diyebilirim  ama bıcakları kullanmadım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #11 : 03 Haziran 2013, 18:50:13 »
Martini alarak insanin bir yanlis yapabileceğini sanmiyorum sertlikleri cok yüksek değil ama bu bir dezavantaj değil çok kolay bileme yapilabilen ve keskin olabilen biçaklar severek önerebilirim.Sertlikleri hissi olarak 56,57 rockwell gibi 61 rockwell bir biçağin bileylemesine göre hizli ve kolay..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2013, 19:09:05 »
Martini alarak insanin bir yanlis yapabileceğini sanmiyorum sertlikleri cok yüksek değil ama bu bir dezavantaj değil çok kolay bileme yapilabilen ve keskin olabilen biçaklar severek önerebilirim.Sertlikleri hissi olarak 56,57 rockwell gibi 61 rockwell bir biçağin bileylemesine göre hizli ve kolay..

vala cakı 1 yıldır belkide daha fazladır bende agız taşlaması berbat diye bilirim
bıcaklarına birşey diyemem göreceli iyidir muhakkak ama bu adamlar cakıdan anlamıyor elimdeki malzeme orjinal  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 03 Haziran 2013, 20:02:32 »
En güzel bıçak kendinin yaptığı bıçaktır. En azından benim için öyle :) Onun için kendiniz yapabilirsiniz.

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2013, 09:27:02 »
En güzel bıçak kendinin yaptığı bıçaktır. En azından benim için öyle :) Onun için kendiniz yapabilirsiniz.
Ilk kendim yapmaya heveslendim ama yanina bile yaklasamadim :)) o yuzden satin  almaya  karar verdim

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2013, 09:35:32 »

Dayaniklilik benim icin onemli kamp gibi doğa kullanimlarinda sorun cikartirmi her turlu kullanabilirmiyim

Bundan once boranin serdar kilic modeline bakiyordum ikisi arasinda  hangisi daha ağır basiyor kullanım ve dayaniklilik gibi şeylerde hangisi daha ustun

mustafaalis

• 51
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2013, 10:51:57 »
Bora serdar kılıç modeli hakkında daha önce yorumlar yapıldı bir gözatın isterseniz. ayrıca forumda özgürözdemir ustamız dan hazır profil alıp bir kısmınıda olsa siz yaparsanız bıçağınız sizin için daha değerli olur düşüncesindeyim...

bahsi geçen profiller; 
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4632.0
Yok yok, kini söküp atmalı yürekten.
Er sırra, göz yaşı kuvvetli bilekten.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #17 : 04 Haziran 2013, 10:54:50 »
özgür den rica et yapıversin bir tane son yaptığı dağ bayır bıçakları muhteşem. :2up

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #18 : 04 Haziran 2013, 11:06:34 »
özgür den rica et yapıversin bir tane son yaptığı dağ bayır bıçakları muhteşem. :2up

Bencede :)

d2, scandi ağız, 4,0-4,5mm civarı, 59-60hrc bir bushcraft tadından yenmez,yeni ağız açtığı bir seri var bence bir sorun derim  ;D

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #19 : 04 Haziran 2013, 12:02:48 »

Bencede :)

d2, scandi ağız, 4,0-4,5mm civarı, 59-60hrc bir bushcraft tadından yenmez,yeni ağız açtığı bir seri var bence bir sorun derim  ;D
Evet Özür ustanın profilleri gordum gerçekten cok güzeller   ben o profiller den birini işleme kalksam malzemesiydi oydu buydu derken yine ayni fiyata denk gelicek ve pek basarili olucagimi düşünmüyorum :D